Az lenne a kérdésem, hogy svájci frank alapú, autóra felvett hitelre is vonatkozik a kormány által elfogadott végtörlesztésí törvény, vagy csak a lakás, és a szabadfelhasználású hitelekre.
Köszönöm!
Kérdést feltette: Gábor

Kedves Gábor!

Az autóhitellel rendelkezők sajnos nem élhetnek a rögzített árfolyamon való végtörlesztés lehetőségével.

Svájci frank alapú hitelüket azok az adósok fizethetik vissza kedvezményesen, akiknek zálogjoggal fedezett kölcsönük lakóingatlanra lett bejegyezve (a kölcsön lakáscélú, szabad felhasználású és adósságrendező egyaránt lehet), valamint a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180.- forintot.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

31 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kaptam levelet a Miniszterelnöktől a devizatörlesztés ügyében, mint közalkalmazott. Az autókra felvett devizahitel esetében is beszélhetünk 180 Ft-os végtörlesztésről?

2006 júniusában vásároltam személygépkocsit svájci frank alapú kölcsön felfételével. Azt szeretném megtudni,hogy most 2011 decemberében a végtörlesztés vonatkozik-e rám is?

2009-ben svájci frank alapú kölcsönre vásároltunk személygépkocsit. Vonatkozik-e a deviza kiváltása az ilyen kölcsönökre is?

T Cím!
Svájci frank alapú autóhitelemet hogyan tudnám végtörleszteni? Érvényes rá a 180 Ft-os árfolyam? A felvett hitelem futamidejének közepén járok, érdemes ilyenkor váltani? A visszalévő futamidőre is ki kell fizetni a kamatot?
Válaszait előre is köszönöm.
Üdvözlettel, István.

A Bankszövetség és a Kormány által elfogadott megállapodás, rögzített árfolyamon történő törlesztő részletek vonatkozásában az autólízingre vonatkozik-e?

Üdv.
Azt szeretném megtudni, hogy autóvásárlási hitelt is lehet-e végtörleszteni?
Köszönöm.

Deviza alapú gépjármű hitelre vonatkozik-e a végtörlesztés?

5 éve igénybe vett 10 éves futamidőre CIB LÍZING autótörlesztésemet szeretném végtörlesztésben rendezni. Lehetséges-e?

Az Impuls-Leasing Pénzügyi Lízing Zrt-nél van CHF hitelem gépkocsi-tölesztésre. 167,19 -es árfolyamon vettem fel.
Kérdés: Élhetek-e a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével? Munkáltatóm adhat-e hozzá adómentes támogatást?
Köszönettel: R. Istvánné

Azt szeretném megkérdezni, hogy a közeljövőben lehetséges-e, hogy a kormány kiterjeszti a végtörlesztést autólízingre? Vagy van-e rá esély ?

Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, nekem svájci frank alapú hitelem van autóra a Banif Plus Bank-nál. Rögzített árfolyamon kifizethetem vagy sem? Van még vissza 14 hónap, de 28 ezer forint felett van a havi törlesztőm. Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Cím!

2 éve felvett CHF alapú autóhitel végtörlesztése lehetséges-e? Ha nem, várható-e a törvény módosítása, esetleg érdemes-e más hitelre kiváltani (futamidő 5év)?
Tisztelettel.

Svájci frank alapú személygépkocsi lízingre is érvényes a 180 forintos végtörlesztés ?
Köszönettel: Albert

A kormányok mindig csupán a lakást vásárlók CHF hitelével kapcsolatban említik a különféle lehetőségeket. Aki gépjárművet vásárolt, ugyanolyan pácban van, mint aki lakást vásárolt, hisz senki nem szeretné elveszíteni vagyontárgyát, legyen az ingó vagy ingatlan. Gépjármű vásárlására felvett CHF hitel végtörlesztésének lehetősége is benne lesz vajon a javaslatban?

Az autót hitelből vásárlók 90% nem is találkozott banki ügyintézővel. Vagy tévedek? Mi az autószalonban, csak a kereskedő alkalmazottjával beszéltünk, a szerződés meg jött-ment, a bank és a kereskedés között. Valójában alapos felvilágosítást nem is kaphattunk, az autó eladása volt a lényeg. /árfolyamkockázat, biztosítás? Ilyet nem kínáltak./ Az autóvásárlás után 1 évvel kötöttem – szerződésmódosítással – “életbiztosítást” /, mely szerint, ha Én eltávozok az élők sorából, akkor a családomat nem terheli a hitel. Erről van Önöknek véleményük? Üdvözlettel: Katalin

Nem értek egyet a választ adóval, mivel ha lakásfedezetű az a hitel, amit az autó vásárlására fordítottak, akkor ugyanúgy érvényes rá a kedvezményes végtörlesztés.
Az ilyen általánosságban megfogalmazott pontatlan válasz félrevezető és csak kárt okoz.
Nem ártana kicsit pontosabban megfogalmazni a válaszokat, ha már ilyesmivel foglalkozik valaki!