Végtörleszthetek-e szeptember 1. után autóhitelt 180 Ft-os svájci frankon? 2008 decemberében kezdtem a lízinget 168.5-ös chf-on, 72 hónapos futamidőre. Havi fix konstrukció, de már csillagászati összeg az árfolyamkülönbség plusz a kamat.

Ha visszaadom vagy kifizetem mindenképpen sokat bukok. Magánembert ettől jóval kevesebbért is lecsuknának. Most persze mindenki széttárja a kezét, hogy sajnos ezt nem tudhattuk előre. Dehogynem, hiszen ők csinálták az egész mesterséges válságot!

Tisztelettel várom válaszát: Sándor

Kedves Sándor!

Autóhitele kedvezményes – svájci frank esetében 180 Ft-os – árfolyamon történő végtörlsztésére sajnos szeptembertől sem lesz lehetőség. Ami szeptember 1-től elérhető lesz a szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező devizaadósok számára, az az árfolyamrögzítés. Ez azonban nem azonos a kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztéssel.

A teljes hiteltartozás rögzített árfolyamon történő visszafizetésére 2012. január 30-ig volt lehetőségük a devizahiteleseknek. Autóhitel, autólízing esetén ezzel a lehetőséggel nem lehetett élni.

Az árfolyamrögzítés keretében a devizahitelesek egy részének arra lesz lehetősége, hogy deviza alapú kölcsönének havi törlesztő részletét fix árfolyamon – svájci frank alapú kölcsön esetében 180 Ft-on – fizessék. Az árfolyamrögzítés lehetősége a közszféra dolgozói számára 2012. április 2-től, a lakáscélú jelzáloghitellel és lakáslízinggel rendelkezők számára 2012. június 1.-től, a jelzálog alapú szabad felhasználású devizahitelt felvett ügyfelek számára pedig 2012. szeptember 1.-től adott. Autóhitel, autólízing esetén sajnos az árfolyamrögzítés lehetőségével sem lehet élni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése