4 éve rendesen fizetett autó lízingem tartozásába előtörlesztést szeretnék befizetni. Mire számíthatok a K&H Banknál? Kell-e plusz befizetéseket tennem? Teljes összegben beszámítják a befizetést, vagy vonnak le belőle valamennyit?
Előre is köszönöm a választ!
Kérdést feltette: Zoli

Kedves Zoli!

Amikor egy autó lízing tartozást szeretne visszafizetni vagy előtörleszteni, akkor a korábbi finanszírozási szerződés szerin elő- vagy végtörlesztési díjat kell fizetni. Ennek mértékét Ön is meg tudja tekinteni a szerződésben. Azt, hogy ez az adott banknál pontosan mennyi, ezt nem tudjuk Önnek megmondani, de általában az elő- vagy végtörlesztett összeg 1-4 %-a körül szokott alakulni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Betörlesztettem motorlízing hátralévő összegét, de a bank átalánydíj címszó alatt felszámolta a teljes hitelösszeg 12,5%-át előtörlesztési díjként.
Ezt megteheti? ÁSZF-ben van foglalva ez az összeg (30.000 Ft), de kissé magas összegnek tartom egy 240.000 Ft-os összeghez. Az előtörlesztés díját törvény nem maximalizálja?
Köszönöm,
Csaba

Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy a barátnőm vett egy autót, fizetett bele, meg beszámították a régi autóját és így kb. 1 millióba került. 6 éve fizeti, 26 ezer forintjával. 2016-ban járt volna le, de a nyáron kapott levelet, hogy 2 évvel kitolják a futamidőt és még ugyanezen az évben még egy levelet kapott, hogy még 2020-ig kell fizetnie.
Ez hogyan lehetséges? 2x emelhet a bank? Egyáltalán emelhet-e, fix a törlesztője és még előtörleszteni se engedték, mindig lerázták, pedig módjában állt kifizetni és még szeretné is, de nem engedik. Vajon miért nem engedik és egyáltalán szerintetek lehet neki?

2008. októberben CHF alapú lízingszerződést kötöttem egy Landrover freelanderre. 2.800.000 Ft volt a vételár, 285.000 Ft-ot befizettem. A szerződésben 2.500.000 Ft-ra volt szükség. Legalábbis azt hittem és azt mondták, hogy lízing 72 hónapot fizetek és akkor lejár. A havi törlesztőrészletem fix, de a futamidő elkezdett nyúlni. Most ott tartok 66 hónap után (62.692 Ft-ot fizetek, ami már több mint 4 millió Ft), hogy még 44 hónapig fizetnem kéne. A lízing határozott időre szól? Ha nem lízing, akkor ez hitel, csak a neve lízing?
Köszönöm.