Tisztelt Illetékes!

Nekünk is van devizahitelünk ingatlanra. A hitel az én nevemen van, a párom adóstárs. Az ő munkáltatója kifizetné a hitelünket.
A kérdésem az lenne: mivel ő csak adóstárs, így is minden probléma nélkül kifizetheti az ő munkáltatója a teljes hitel összeget? (kevesebb mint 7,5 millió)
Köszönettel:
Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

A rögzített árfolyamú végtörlesztéshez adható adómentes munkáltatói támogatásra vonatkozó törvény nem rendelkezik egyértelműen arról, hogy csak az adós igényelheti, vagy a hitelügyletben adóstársként, készfizető kezesként, zálogkötelezettként szereplő személy is.
Így javasoljuk, hogy e kérdésben forduljon az adóhatósághoz vagy jogi szakértőhöz. Irodánk ebben nem illetékes, mivel elsősorban hiteltanácsadással foglalkozunk.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Fórum!
Az idő sürget, én nyugdíjas vagyok. A devizahitel az én nevemen van, amelyet végtörleszteni szeretnénk amennyiben a fiam, mint adóstárs a munkáltatójától a kedvezményes hitelt megkapná.
Kérem válaszukat, hogy az adóstárs jogosult-e munkáltatói kölcsönre?

Azt szeretném tudni. hogy a végtörlesztési kérelem bejelentésekor meg kell-e jelölnöm, hogy miből szeretném rendezni.
Kérdezem ezt azért, mert lehet, hogy a munkáltatóm segítene, de december 30-ig még nem kapok pontos választ! A bank is ajánlott hitellehetőséget, azt el kell fogadnom?
Vagy később is meghatározhatom, hogy miből végtörlesztek, lényeg, hogy ne csússzak ki a 60 napból?

István!

Tisztelt Szakértő!
Most végtörlesztettünk. Élettársam volt a felvevő, én az adóstárs. Sikerült kölcsön pénzt szereznie, így sikerülhetett az ügylet. Kérdésem: Én pedagógus vagyok. Élhetek-e a lehetőséggel a munkáltatói támogatás igénylésének tekintetében?
Köszönöm.

2006-ban CHF jelzáloghitelt vett fel a vejem és a lányom 6,7 M Ft-ban. A vejem az adós, a lányom és én adóstárs (egyetemleges), de csak nekik van tulajdonjoguk a családi házon. A ház 11,5 M Ft-ba került, a vejem 1/3, a lányom 2/3-ad tulajdonjoggal. A különbséget a férjemmel mi fizettük ki, amit évekig gyűjtögettünk.
A kérdésem az, hogy én is kérhetem-e a 7,5 M Ft-ot a munkáltatómtól?

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy a svájci frank alapú jelzáloghitelemet az adóstársam munkáltatói támogatással végtörlesztheti-e? Milyen következményei lehetnek adózás szempontjából? A jelzáloghitelem jelenleg 8 millió Ft-on áll.
Segítségét előre is köszönöm.

Tisztelettel kérdezném, ha a jelzálog tárgya, vagyis a ház férj-feleség közös nevén van (jelzálogkötelezettek), de a hitelszerződés csak a férj nevére készült, adható-e munkáltatói végtörlesztés a feleség részére ?

2007-ben vettünk fel devizahitelt férjemmel lakásvásárlásra .A lakás 1/2-1/2 tulajdonban van, a férjem az adós én pedig az adóstárs . Az én munkáltatómnál valószínű, hogy lehetne élni ezzel a lehetőséggel. Ebben az esetben is van erre lehetőség, vagy csak az adós kérheti a saját munkáltatójánál ezt a támogatást?

Adóstárs is igényelheti a munkáltatói támogatást végtörlesztéshez?

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy ki tud erre egyértelmű választ adni?
Helyi adóhatóság a NAV Központi Hivatalhoz irányított, de kihangsúlyozták, hogy írásban és ne telefonon érdeklődjek. Ma elküldtem e-mailen és holnap elküldjük levélben, de félek, hogy a szűk határidő miatt, ha járható is lemaradunk erről a lehetőségről.
Válaszukat előre is köszönöm!
Viktor

Érdeklődnék, hogy adóstárs is igényelheti-e a támogatást, valamint ez a támogatás visszatérítendő a cégnek? A munkáltató fizet-e utána valamilyen adót, hogyan kerül ez be a könyvelésbe? Megjelent-e már erről a támogatásról valamilyen hivatalos anyag a kormány részéről pl.: Magyar Közlöny? Továbbá mikortól él ez a lehetőség és meddig?

Tisztelt szakértő!
Az ügyvezetőnk nincs alkalmazásban, csak tulajdonosként látja el az feladatokat. Ebben az esetben is alkalmazható a végtörlesztés ?
Előre is köszönöm: Kati