Adómentes munkáltatói támogatás! További segítség a devizahiteleseknek

A Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a munkaadók adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak 7,5 millió forintig a rögzített árfolyamú végtörlesztésre .

Selmeczi Gabriella szerint bíznak abban, hogy ez egy újabb jelentős segítség lesz a végtörlesztéshez, és így még több devizában eladósodott személy tud majd élni ezzel a kedvező lehetőséggel.

Selmeczi felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány már eddig is jelentős segítséget nyújt a devizahitelesek részére a végtörlesztéshez, hiszem adómentesen tudják értékesíteni ingatlanjuk. Amennyiben egyenesági hozzátartozótól kapnak támogatást, akkor az után sem kell adót fizetni. A jelenetős igény miatt a kormány további támogatást szeretne nyújtani a végtörlesztéssel élni kívánó személyek részére, így a most megszületett rendelkezés értelmében a munkaadók 7,5 millió forintig adómentes támogatást nyújthatnak dolgozóiknak. Fontos megemlíteni, hogy nem támogatott hitelről van szó, hanem támogatásról.

A munkáltatónak a pénzt közvetlenül a hitelező bank számlájára kell utalnia. Az adómentes támogatás lehetősége akkor is él, ha valaki már előtörlesztetett. Ilyenkor megegyezés esetén és a szükséges iratok bemutatása után – a munkavállaló megkapná a pénzt a foglalkoztatójától, miután bemutatja a szükséges dokumentumokat.
A szóvivő kiemelte, hogy a végtörlesztéssel kapcsolatos egyéb szabályok nem változtak, az igényt továbbra is év végéig kell bejelenteni és 2012. február végéig kell teljesíteni. Az ezzel kapcsolatos kérdésre megjegyezte, jelenleg a határidők kitolása nincs tervben.

A Fidesz szóvivője arra a kérdésre, hogy az adómentesség mind a munkáltatóra, mind pedig a munkavállalóra vonatkozik-e, elmondta, hogy a támogatásként kiutalt 7,5 millió forintot vagy az az alatti összeget megkapja a dolgozó a munkaadójától, akkor azt a támogatást nem terheli adó.


Utolsó módosítás: 2011. november 24. csütörtökFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
125 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelet Szakértő!

Jól értelmeztem az előző válaszokból,hogy a munkáltatói hitelt december 31.-ig utalnia kell a munkáltatónak?Nem csk addig kell jelezni,hogy szeretnénk élni vele?
Még egy kérdésem lenne:a munkáltató a hitelhez jelzálogfedezetet kér?
Köszönettel:Ibolya

Tisztelt Szakértő!
Segítségét kérném a témával kapcsolatban. Társtulajdonos vagyok és alkalmazottként dolgozom a Kft.-nél. Van-e lehetőségem munkáltatói támogatásra végtörlesztéshez?
Várom megtisztelő válaszát!
Köszönettel: Alfréd

T. Hitelnet !
A saját vállalkozásunk adna vissza nem térítendő támogatást hitelkiváltásra vállalkozói hitelből. A vállalkozói hitelt az év utolsó hetén kapjuk meg, ezért nem biztos, hogy átutalással 30-áig megérkezne a lakáshitelt adó bankhoz. Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy készpénzzel is kifizethetem-e a hitelemet, vagy kötelező az átutalás a munkáltató részéről?


125
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x