Adó- és illetékmentes végtörlesztés adóstársként

Tisztelt Hitelnet!

Gyermekem és élettársa 3 évvel ezelőtt CHF alapú lakáshitelt vett fel. A jelzálog az én tulajdonomban lévő családi ház. Sajnos gyermekem a nyáron súlyosan megbetegedett, a remélhető gyógyulása hosszú időbe telik, szeretnénk megkönnyíteni ezen időszakot számára. A férjemmel úgy döntöttünk, hogy a megtakarításunkat felhasználva igénybe vesszük a végtörlesztés lehetőségét. A kölcsönszerződésben én mint jelzálog-kötelezett, adóstárs és természetesen a férjem – aki nevelőapja gyermekemnek – is mint adóstárs szerepel. Kérdésem: törleszthetünk-e illetékmentesen mi a gyermek helyett, azaz a férjem nevén lévő számláról utalt pénz adómentes-e, vagy van valami külön rendelkezés erre? Nem szeretnénk az adóhatóság csapdájába esni.
Köszönettel. Katalin

Kedves Katalin!

Véleményünk szerint az Ön által leírt adóstársi szerep esetére is vonatkozik az adó-, illetve illetékmentesség kedvezményes végtörlesztés esetén. Célszerű volna azonban az adóhivatalban is felvilágosítást kérni ezzel kapcsolatban.
Utolsó módosítás: 2011. november 02. szerda


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x