2008 tavaszán az OTP banknál jen alapú jelzáloghitelt vettünk fel 6.5 M Ft értékben Két fiam az adós, a feleségemmel mi a kezesek vagyunk. Szeretnénk élni a végtörlesztés lehetőségével, ezért bementem a helyi OTP fiókba ezt bejelenteni. Az ügyintéző tájékoztatott, hogy csak a fiam teheti ezt meg, mivel Ő az adós. Ez viszont nem lehetséges, mivel mind a ketten külföldön dolgoznak, mert csak így lehetséges a törlesztő részletek fizetése. Az egyik fiam csak januárban tudna hazajönni Németországból, a munkáltatója nem engedi hamarabb haza. Ha hazajön, lehet hogy elveszti az állását.
Mit tanácsolnak, lehet-e postán küldeni ez irányú kérelmét? Konzul által hitelesített meghatalmazást sem tud küldeni, nem áll módjába Berlinbe menni a nagykövetségre, mert a munkája nem engedi meg.
Tanácsukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Lajos

Kedves Lajos!

A vonatkozó törvény csak arról rendelkezik, hogy a végtörlesztési szándékot írásban kell bejelenteni, arról nem, hogy ezt csak az adós teheti meg. Ha a bank tájékoztatása szerint ezt mégis az adósnak kell benyújtani, akkor véleményünk szerint a végtörlesztési igény bejelentésére szolgáló formanyomtatványt a fia aláírása után Ön is beviheti a pénzintézethez. Hiszen ha a fia írja alá az igénybejelentést, akkor attól függetlenül, hogy nem ő adja le a bankban, a nyomtatvány alapján ő teszi a bejelentést. Javaslom azonban, hogy először tájékozódjon erről a bankfiókban. Ha lehetséges, akkor elég lenne eljuttatni a fiának a nyomtatványt, amit ő postafordultával vissza is tudna küldeni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése