Amennyiben bejelentem a banknál a végtörlesztési igényemet, ugye 60 nap áll a bank rendelkezésére, hogy lezárja, ugyanennyi nekem, hogy megfizessem a fennálló tőketartozást a kedvezményes fix árfolyamon. Ebben az esetben lezárják a bejelentés napján a fennálló tőketartozást, és ez alatt a 60 nap alatt (2 hónap) van-e havi törlesztés?

Köszönettel,
Noémi

Kedves Noémi!
Az adós legkésőbb a szerződés lezárásával egyidejűleg köteles végtörleszteni. Tehát, ha a bank lezárja a szerződést, akkor Önnek már nincsen további 60 napja a végtörlesztésre.
A törlesztő részletet az igénybejelentést követően is fizetni kell egészen a hitel lezárásáig. Legkésőbb a hitel lezárásakor pedig teljesíteni kell visszafizetést.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Most adtam be a végtörlesztési kérelmemet az Axa Banknál.
Az űrlapon meg kellett határozni a végtörlesztés várható időpontját is. Miután kitöltöttem, az ügyintéző elmondta, hogy a hitelem az itt megjelölt napon kerül lezárásra még akkor is, ha a tartozás kiegyenlítése már (akár egy hónappal) korábban megtörtént. Jogszerű eljárás ez? Megteheti a bank?
Egy ismerősöm szerint egyszeri alkalommal lehetőség van a végtörlesztési kérelem módosítására (így a törlesztés időpontján is), sajnos máshonnan még nem sikerült erre az állításra igaz voltára megerősítést szereznem. Kérdésem, hogy önök tudnak-e erről valamit, illetve hogy kihez fordulhatok abban az esetben, ha a bank megtagadja a módosítási kérelmemet.
A jó tanácsot előre is köszönöm!
Bertalan