Tisztelt Szakérő!

Egyetlen rövid kérdésem lenne.
Amennyiben bejelentem a végtörlesztés igényem, a végtörlesztés teljesítésig a bank vonja (vonhatja) a havi esedékes törlesztő részletet, vagy az igény benyújtásának napján zárja a hitelt és azzal számol?
Nekem ez azért lényeges mert sajnos a konstrukciónk miatt most csak kamatot törlesztünk.

Köszönettel, M. Zoltán

Kedves Zoltán!

A kölcsön a végtörlesztési igény bejelentése után is kamatozik (a végtörlesztés időpontjáig), tehát a havi törlesztő részletek szerződés szerint fizetendők.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Amikor bejelentettem a végtörlesztési igényemet, attól a hónaptól nem fizettem. Ezt a tartozást is megfizethetem a 180 Ft-os árfolyamon? Vagy azt mint rendes árfolyamon kell törlesztenem, még ha végtörlesztek is?
És ha lejárt a 60 nap, de közben előtte 1-2 nappal egy újabb nyilatkozatot adtam, hogy végtörlesztek, (december 31-ig megvolt a nyilatkozat) ez szabályos, törvényben rögzített? Vagy bank válogatja, hogy elfogadja-e vagy sem?

Tisztelt Szakértő!
Végtörlesztenénk (és forinthitelt vennénk fel) ugyanazon a napon (10-én), amikor esedékessé válik havi hiteltörlesztésünk (csak kamatot fizetünk, tőkét nem). A kérdésünk az lenne, hogy ebben az esetben az esedékessé váló havi hiteltörlesztést 180 forinton vagy az aktuális árfolyam kell-e megfizetnünk?
Számunkra nem egyértelmű, hogy most, mikor már meg van jelölve a végtörlesztés napja, ilyenkor kell-e még nekem a havi törlesztő részletet fizetnem aktuális árfolyamon. (Az természetes, hogy az adott napig a kamatot meg kell fizetnem, de azt reméltem, hogy azt már 180 tehetem meg.)
Önnek mi a véleménye?
Mi van abban az esetben, ha “véletlenül” nem lesz fedezet a számlán az aznap esedékesség váló havi törlesztő részletre? Gondolnám, hogy az aznap esedékes kamattörlesztést hozzácsapják a végtörlesztési összeghez.
Nagyon köszönöm előre is a válaszát,
András

Tisztelt Hitelnet!
Életbiztosítással egybekötött építési CHF hitelem van, amit végtörleszteni szeretnék. A kérdésem az, hogyha megszűnik az életbiztosítás, akkor az életbiztosítás után az első két évben visszakapott adójóváírást vissza kell -e fizetni az adóbevallásnál?
Köszönöm válaszuk.

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megkérdezni önöktől a következőket: a devizahitelem rögzített árfolyamon történő végtörlesztését december 20-án utalja az általam választott takarékszövetkezet. A bankomnál november 28-án bejelentettük a végtörlesztési szándékot. Kell-e december hónapban a rendes törlesztő részletet fizetni 250 Ft-os CHF árfolyamon? Kérhetem, hogy ne vonják tőlem, vagy ezt az végtörlesztés megérkezéséig vonják? Decemberben 2 x fizetek?
Válaszukat köszönöm.
Ildikó

Igényeltük bankunktól a kedvezményes végtörlesztést. Megkaptuk az igazolást, 136.200 CHF összegről. A hitelszámlánk lekérdezése után egyértelműen 134.200 CHF tartozás látszik. A végtörlesztési papír írja is, hogy a különbség biztonsági rátartás. Ezt értem. A kérdésem az lenne, az új bank a 136.200 CHF-nek megfelelő összeget fog átutalni. De közben 1 vagy akár két részlet is esedékes lesz, amit a számlánkról napi CHF árfolyamon fognak leemelni, ennek a tőkerésze 2 hó esetén, kb. 3.000 CHF további mínusz. Jól gondolom, hogy az így maradt (136.200-5.000 CHF) különbözetet 180 -as árfolyamon utalják vissza? Miközben már az igazolás kiadásakor is biztonsági tartalékkal számolnak? Mi ilyenkor a teendő?

A mai nappal beadtam bankomnál a végtörlesztési igényemet. A devizahitelt egy másik bank forint alapú jelzáloghitelével szeretnénk kiváltani . Szeretném tudni, hogy a mai nap után is kell még fizetnem a devizahitel havi törlesztőrészletét vagy sem . Ha kell akkor meddig és mi módon számítható ki a pontos tartozás összege.
Üdv.: Zoltán

Tisztelt Szakértő!

A kérdésem a következő:
A végtörlesztési kérelmem 2011. 10. 25-én adtam be a Budapest Bankhoz. Más pénzintézetnél felvett hitelből 2011. 11. 09-én átutalásra került a teljes összeg, amit a mai napig nem írtak jóvá , és követelik a november havi törlesztő részletemet. Személyesen bementem megkérdezni, hogy ilyenkor mi van? Erre azt a választ kaptam, hogy a benyújtástó való hatvanadik napon fogják jóváírni. Tehát addig használják a pénzem, valamint fizethetek két törlesztő részletet???? Ez szerintem nem igazán normális dolog.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel : László