2007 szeptemberében vettem fel Fundamentával kombinált hitelt az Ersténél. Rendszeresen fizettem a havi 20 ezer forintot, és a 48. hónap most szeptemberben lejárt , de a végtörlesztéssel nem szeretném kivárni a kiutalási időt /+3 hónap /mely 2012 február 28-a.
Kikérhetem-e kamattal és állami támogatással együtt az eddig befizetett pénzemet és ennek kiutalása mennyi időt vehet igénybe, mivel a hitelem további részét saját megtakarításból kiegészítve kifizetném? Illetve, ha az egész hitelemet kifizetném megtakarításaimból akkor megkaphatom-e a 2012 februárban fent említett fundamenta 1.300.000 Ft-os nekem járó összeget ?

Köszönettel. Viktoria

Kedves Viktória!

A Fundamenta a kiutalási idő előtt nem fogja átutalni a támogatással és kamattal növelt összeget. Ha megtenné, akkor is a bank hozzájárulását kellene kérni ahhoz, hogy ezt rögzített árfolyamon számítsák be Önnek a végtörlesztésnél.

Célszerű volna a megtakarításaiból kedvezményesen végtörleszteni, majd a kiutalási idő után hozzájuthat a Fundamentában lévő összeghez, ám azt csak lakáscélra használhatja fel.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Viktória, október 03-án feltett kérdésére válaszolva, nem helyes a válasz!

A Fundamentánál dolgozom Vezető Személyi Bankárként. Folyamatban van olyan hitelem, ahol a Banki zárolt Fundamenta LTP-ből – persze a Bank hozzájárulásával – törlesztjük ki a Banki Lakáscélú hitelt. Előfordul hogy a hitelösszeget lefedve új LTP is kell kötnünk. De MŰKÖDIK A DOLOG !
Erzsébet