Lehet-e ugyanaz az ingatlan a kiváltó forinthitel fedezete, amelyen jelenleg a devizahitel van, melyet végtörleszteni szeretnék, vagy mindenképpen másik ingatlanra van szükség? Gyakorlatilag, ha a saját bankomtól vennék fel hitelt, kicserélném a devizahitelt forinthitelre. Ha másik bank jobb kondícióval ad forinthitelt, elég-e ugyanaz az egy ingatlan neki is?

Köszönettel: Judit

Kedves Judit!

A hitelkiváltó kölcsön fedezete - akár saját banktól, akár másik pénzintézettől történik a felvétele - lehet ugyanaz az ingatlan, melyre a kiváltandó deviza alapú hitel be van jegyezve. Hogy elegendő-e egy ingatlan, az a fennálló tartozás összegétől és az igénylő jövedelmi helyzetétől függ.

Ha szeretné megismerni a végtörlesztéshez igényelhető forinthiteleket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

4 évvel ezelőtt vettünk fel 8,5 millió svájci frank alapú hitelt, akkor a bank másik ingatlant is kért fedezetül. Mindig pontosan fizettünk. 42.000.-Ft törlesztéssel kezdtük és volt már 96.000.-Ft is a havi törlesztő részletünk. Most 12 millió a hitel. Kérdésem a következő: Vehetünk-e fel forint alapú hitelt végtörlesztésre? A másik ingatlanról hogyan és milyen formában törölhető a jelzálog?