2011. szeptember 12-én lezárult a CHF hitel átváltásom forinthitelre. Számomra lehetséges-e a 180-as árfolyam kérelem visszamenőleg úgy, hogy 1 héttel a törvény elfogadása előtt lezárult az átváltás? Ha igen, mi a teendőm?
Üdv
Éva

Kedves Éva!

A kedvezményes végtörlesztést szabályozó törvény nem rendelkezik arról, hogy közvetlenül a törvény hatályba lépése előtt végtörlesztők utólag érvényesíthetik a rögzített árfolyamot, így sajnos nem tudja visszaigényelni az árfolyam különbözetet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Tanácsadó!
Sikerült eladnunk a lakásunkat 12,9 millió forintért, de a hitelünk sajnos 79000 chf, azaz kb 27000 ezer chf, azaz 6,5 millió még fent maradt! A bank kérte, hogy törlesszük elő a vételárat, amit meg is tettünk augusztusban!
Most viszont itt a 180 chf! Még nem zárult le az eladás, mert várunk a hitelünkre, amivel kifizethetjük a 27000 chf-t! Ezt biztosan 180 chf-en törleszthetjük, de mi van a 12,9 millióval, amit 240 chf-en előtörlesztettünk!
Szeretném megkérdezni, hogy visszamenőleg az előtörlesztést is 180 chf-en számolják-e el, mert még nem zárult le az eladás, de adásvételink van!
Sürgős lenne a tanácsa!
Köszönettel:
Szabolcs