fbpx

Jövedelemigazolás nélkül megoldható a hitelfelvétel?

Hitelt szeretne igényelni, de jelenleg nem rendelkezik jövedelemmel, vagy nem tudja igazolni rendszeres bevételét? Jövedelemigazolás nélküli hitelt keres?

Napjainkban lényegesen megváltozott a pénzintézetek jövedelemvizsgálata. Ez a változás a korábbi lehetőségekhez képest minden esetben szigorítást jelent. Ma már jogszabály sem teszi lehetővé a jövedelemigazolás nélküli hitelek felvételét, vagyis a tisztán fedezet alapon folyósított jelzáloghitelek elérését.

A bankok jövedelemvizsgálatához kapcsolódó legfontosabb jogszabályváltozás 2010. június 11-én lépett életbe. Ez alapján minden banknak meg kell állapítania hitelbírálata során a hiteligénylők úgynevezett hitelezhetőségi limitjét. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a jövedelemigazolás, mely az adós, illetve adott esetben az adóstárs rendszeres havi jövedelmét tartalmazza.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Jövedelemigazolás benyújtására mind fedezet bevonása nélküli személyi kölcsönök, mind ingatlan fedezete mellett nyújtott jelzáloghitelek igénylése esetén szükség van. Azonban míg jelzáloghitelek igénylésekor sok esetben elegendő, ha az adós legalább háromhavi munkaviszonnyal rendelkezik jelenlegi munkahelyén, addig a legtöbb pénzintézetnél elvárás, hogy a személyi hitel igénylője legalább hat hónapos munkaviszonnyal rendelkezzen.

A hitelező bank minden esetben szeretné látni, hogy a kihelyezett hitel milyen forrásból lesz törlesztve. A hitelbírálat során általában a havi törlesztő részletnek és a meglévő hitelek törlesztő részleteinek a háromszorosa az elvárt jövedelem az adós és adóstárs részéről, de arra is van példa, hogy a KSH szerinti megélhetési költségeket veszik alapul a szükséges jövedelem esetén.

Amennyiben hitelét ingatlanfedezet bevonása nélkül szeretné megoldani, akkor jövedelemigazolás benyújtására természetesen ebben az esetben is mindenképpen szükség van. Személyi kölcsön igénylés során a jövedelem vizsgálat lényegesen szigorúbb, hiszen ebben az esetben a bank fedezet az igénylő nettó jövedelme és a fizetési múltja. Fedezet nélküli személyi hitelek esetén a maximális hitelösszeg nem lehet több,, mint az igénylő nettó jövedelmének 6-8 szorosa. A meglévő hitelek havi törlesztő részletei természetesen csökkentik az igényelhető kölcsön összegét.

Mivel lehet igazolni a jövedelmet?

A jövedelem igazolására szolgáló dokumentumok eltérőek lehetnek a szerint, hogy az ügyfél milyen státuszban szerzi rendszeres jövedelmét.

Amennyiben alkalmazotti munkaviszonyban dolgozik, akkor a munkáltató által kitöltött Munkáltatói igazolásra van szükség. Emellett a legtöbb pénzintézet jövedelemvizsgálatához be kell nyújtani a munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot, vagy ez előző évi jövedelmet tartalmazó APEH jövedelemigazolást.

Nyugdíjasok esetében nyugdíjas igazolvány és nyugdíjszelvény, vagy – az ellátás bankszámlára történő utalása esetén – bankszámla kivonat benyújtása szükséges.

Egyéni és társas vállalkozók minden esetben APEH jövedelemigazolással, valamint APEH által kiállított nemleges adótartozással tudják igazolni jövedelmüket. Ezen kívül előfordulhat, hogy egy-egy bank – a vállalkozás formájától függően – bekéri a mérleget, főkönyvi kivonatot, beszámolót, vagy az SZJA bevallást.

A jövedelem összegének el kell érnie a minimálbér illetve minimál nyugdíj összegét, de ez nem minden esetben elegendő, hiszen a bankok által elvárt jövedelem nagysága függ a háztartás kiadásaitól és a felvenni kívánt hitel összegétől is.

A jövedelemigazolásnak több fajtája is létezik. Hogy kinek milyen jövedelemigazolást kell benyújtani, az a jövedelemszerző tevékenységtől függ. A hitelt igénylő ügyfelek többsége alkalmazotti státuszban dolgozik, így nekik munkáltatói igazolást kell kitöltetniük. A munkáltatói igazolást a munkáltató állítja ki. Lényeges, hogy 30 napnál régebben kiadott igazolással már nem indítható el a hitelügylet. A bankok többsége nem elégszik meg a munkáltatói igazolással, hanem mellé munkabért tartalmazó folyószámlát is kér. Amennyiben a munkavállaló munkabére nem bankszámlára érkezik, akkor adóhatóság által kiadott igazolással tudja alátámasztani rendszeres jövedelmét.

Egyéni és társas vállalkozók esetén elsősorban az illetékes adóhatóság által kiadott jövedelemigazolás az elfogadott, de előfordulhat, hogy emellett adott bank a társas vállalkozótól munkáltatói igazolás kitöltését is elvárja. Továbbá a vállalkozóknak azt is hivatalosan igazolniuk kell, hogy nincsen adótartozásuk. A hitel jóváhagyásához a cég típusának megfelelően beszámolót, mérleget, illetve főkönyvi kivonatot is bekérhetnek a pénzintézetek.

A nyugdíjas hiteligénylők vannak a legegyszerűbb helyzetben, hiszen nekik sem munkáltatói igazolást nem kell kitöltetniük, sem az adóhatóságtól nem kell jövedelemigazolást beszerezniük. A nyugdíjas jogviszony ugyanis a birtokukban lévő nyugdíjas igazolvánnyal, a nyugdíj összege pedig a nyugdíjszelvénnyel vagy a nyugdíjat tartalmazó folyószámlával igazolható.

Egyéb jövedelemszerző tevékenységek esetén további igazolások benyújtására is sor kerülhet. Például, ha az adóstárs valamely családtámogatási ellátásban részesül – ami ugyan önálló jövedelemként nem fogadható el, de kiegészítőként igen – akkor benyújtandó a GYED, GYES vagy egyéb, megfelelő szelvény. Megbízási szerződéssel dolgozóknak a jövedelme is elfogadható, ennek igazolására a bankszámla mellett azonban szükség van a megbízási szerződésre is.

A jövedelemigazolás ingatlanfedezettel sem váltható ki. Jelzáloghitel felvételéhez is legalább minimálbért és 3 havi munkaviszonyt kell igazolni. Fedezet nélküli személyi hitel esetén pedig egyértelműen a hivatalosan igazolt jövedelem jelenti a kölcsön visszafizetésének legnagyobb biztosítékát.

Ha Ön arra kíváncsi, hogy adott kölcsönösszeg eléréséhez mekkora jövedelem igazolása szükséges, akkor kérje Hitelszakértőink segítéségét!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

218 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlettel,
sajnos a Katásokat megszorították, ezért a NAV csak 60 százalékot igazol a tavalyi jövedelem igazoláson, így kb. 144 ezerre jön ki. A saját Bankomnál nem kapok hitelt, mert min. 150 ezer jövedelem a minimum.
Szeretném megkérdezni, van-e esélyem, hogy máshol kapjak hitelt?
Köszönöm a választ.

Üdv,
érdeklődni szeretnék, hogy ápolási segélyt kapunk, mert sajnos van egy tartós beteg gyermekünk és erre lehet-e hitelt felvenni.

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Személyi kölcsönt szeretnék felvenni, de nincs 3 hónapos munkaidőm csak 1. Viszont babát várok és nagyon szükségem lenne a hitelre.

Jó napot kívánok!
Én kerékpárt szeretnék vásárolni sürgősen, mert a bevásárláshoz és egyéb ügyintézéshez nagyon-nagyon szükségem van rá.

200.000 Ft-ra lenne szükségem, fizetési nehézségeim vannak. Szeretném az életemet rendezni.
Megértésüket köszönöm.

Jó napot!
200.000 Ft-ra lenne szükségem sürgősen. Jövedelemigazolás van, élet megoldásához szükséges. 1 gyereket nevelek.

Üdv.
Gyors hitelt szeretnék felvenni, mert munkáltatói igazolásom van, viszont nem bankszámlára megy a fizetésem.

Szép estét kívánok!
Sajnos betegség miatt sürgősen szükségem lenne 200.000 Ft-ra. Nyugdíjas vagyok. A jelenlegi nyugdíjam 147.500 Ft.
Köszönöm szépen a segítséget vagy tanácsot.
Tisztelettel.
Rozália

Üdvözlöm!
Sajnos nagyon nagy a baj 🙁 És nincsen semmilyen más segítségem. Nagyon gyorsan, sürgősen pénzre van szükségem, 300 ezer Ft-ra. Az utcára kerülök, ha nem tudom ma ezt az összeget kifizetni. Nagyon félek és kétségbe vagyok esve, kérem segítsenek.
Tisztelettel: Barbara

Üdv!
Nekem van jövedelmem, csak sajnos a munkáltató nagy dobálozás, flegmán és lekezelő hangnemben nagy nehezen meg hát ráülve egy idő után majd kitölti! Már kellemetlenül érzem magam, ha tölteni kell! Van ahol e-mailben lehet beküldeni, de csak nekik nem is küldik el, mert erre nekik nincs idejük a válasz! Hallottam, hogy vannak olyan pénzintézetek, ahol a NAV-os jövedelemigazolás is jó! Szeretnék személyi kölcsönt felvenni, de csak ahol elég a NAV-os jövedelemigazolás!

Sürgős lenne, mivel még az aszálykárt nem kaptuk meg. A mezőgazdaságban dolgozunk, de ha esetleg nem lehetséges, akkor mielőbb értesítsenek.

120.000 Ft-ra lenne szükségem 10.-ei visszafizetéssel. SOS-ben. Ha kell, a dupláját fizetem vissza, de hétfőn már kellene az összeg.
Segítsenek kérem szépen!

Üdvözlöm!
Azonnali hitelre 200 ezer forintra lenne szükségem. Folyószámlával rendelkezem, oda utalva s arról fizetve a törlesztést! 200 ezer forint/ 12 hónapra. Munkáltatói igazolás nélkül.
Kérném segítségüket, mert hirtelen jött betegség, már túl vagyok a műtéten, de 2-3 hónapig nem tudok dolgozni. Max. rokkant nyugdíjjal rendelkezem. Igazolások nélkül szeretném igényelni, ha lehet minél hamarább! KHR, bárlistás nem vagyok!

Szia!
Évek óta dolgozok, készpénzben kapom a fizetést. Mint hegesztő 300 ezret keresek. 200 ezer kellene.
Volna rá lehetőség?
Köszönöm.
Ferenc

Jó estét!
Határozatlan idejű szerződésem van. Még nincs 3 hónapja, hogy a számlámra megy a pénz.
Így lehetséges hitelt felvenni?

Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz. Hét éve egy munkahelyen kertészetben dolgozom. A jövedelmem nem tudom igazolni, állandó, mindennapos munka. Naponta 8-10 órában. Sürgősen kellene családi okok miatt személyi kölcsön, de sajnos mindenhonnan elutasítanak, mert nincs jövedelemigazolásom, pedig minden nap dolgozom rendszeresen.
Segítségüket szeretném kérni, hova forduljak.
Segítségüket előre is köszönöm!
Edit

Kérdésem az lenne, rokkantsági ellátást + fogyatékossági támogatást kapok, a 2 összege 107.000 Ft + havi 350.000 Ft – 450.000 Ft-ot kapok. 8 éve már interneten dolgozom attól függően keresek, amennyit internetes munkával végzek. Több banknál is voltam már, de csak a Rokkantsági ellátást nézik, így elutasítanak.
Szükségem lenne olyan bankra, ami nem kér jövedelemigazolást. Házamra nem terhelődik a hitel. Folyószámlával nem kell igazolni. Minden hónapban vagy átutalással vagy csekken fizetem be a törlesztő részletet. Nem kis összegű hitelt szeretnék fölvenni, 10 millió Ft-ig, ha lehet 84 hónapos futamidőre.
Minden hónapban 200.000 Ft áll rendelkezésemre, amiből a hitelt törlesztem.
Nagyon megköszönném, ha ebben segítséget kapnék, mert nagy szükségem van erre a magas összegű hitelre.

Nincs munkahelyünk, mert befektetésből élünk. Házat szeretnénk venni, melynek a 60%-át önerőből álljuk. A maradék 40%-ot meg tudjuk oldani hitelből? A megvásárolni kívánt ház lenne a fedezet, a havi törlesztést simán tudjuk vállalni.
Köszönöm!

Nekem nincs meg 3 hónap munkaviszonyom. Az előző munkahelyemről eljöttem, mert mint kiderült nem voltam bejelentve rendesen és szükségem lenne hitelre, mert apukám sírját meg szeretném csináltatni, de nincs annyi félretett megtakarításom. Hegesztőként dolgozom, havi 350-420 Ft a fizetésem.
Tudnának segíteni?

Nekem, akinek 700-900 ezer Ft érkezik a számlámra, nem adnak hitelt, mert egyszerűsített bejelentéssel dolgozom.

600 ezer Ft-ra lenne szükségem azonnal, de nem tudom ad-e a saját folyószámlámra érkező bankom, mivel munkát váltottam és 3 hónap próbaidős vagyok most. Viszont megszakítás nélkül folyamatosan érkezik a számlámra havi bér az előző munkahelyem után is.
Így nem tudom lehetséges-e kölcsön?
Köszönöm válaszát!

300 ezer Ft-ra lenne szükségem. Fedezetnek van egy Audim. 4 hónap futamidő már elég is lenne!
Köszönöm.

300.000 ezer forintra lenne szükségem. Banki tartozásom van.
Kérem önöket, hogy segítsenek.
Köszönettel.
Andrea

2 gyerekem van. 74 ezer forintot kapok rájuk havonta. Emellett birok felvenni? Jelenleg nem dolgozom és egy kisebb összeget szeretnék felvenni, 300 ezer forintot.

Üdvözlöm.
400.000 ezer forintra van szükségem.
Kérem önöket, hogy segítsenek.
Köszönöm.
Tisztelettel.
Andrea

Jelzáloghitelt szeretnék felvenni a meglévő lakásomra.

Üdvözlöm,
jelzáloghitelt szeretnék jövedelemigazolás nélkül.
Lehetséges-e?

Üdv!
Áruhitelt szeretnék felvenni. Vendéglátásban dolgozom, 1 hónapja szálltam be a társam mellé mint vállalkozó.
A bérem az elég magas arra, hogy fedezzem a hitelköltségeket. Viszont eddig 4 órában voltam bejelentve és készpénzben kaptam a fizetésem. Havi több százezer a pénzmozgás a bankszámlámon, de nem jövedelem.
Azt tudom, hogy vállalkozóként 1 lezárt év után igényelhetek hitelt.
Tehát magas, nem igazolható bér mellett, van-e esélyem áruhitelre?
Köszönöm.

Szeretnék 2.000.000 Ft-ot 74-120 hónapos törlesztéssel. Van bejelentett munkám több mint 6 hónap határozatlan idővel, fizetésem nettó 190-200. Aktív KHR listán szereplek.
Nem tudom, hogy esetleg így van remény valamire?
Köszönöm előre is.

Helló.
Én készpénzben kapom a fizetésem, amit minden hónapban befizetek a bankszámlámra. Munkáltatói igazolások vannak.
Milyen papírt kell még kérni, honnan, ha szeretnék lakáshitelt?

  • Hitelnet: Üdvözlöm! Én A Hitelnet mesterséges intelligenciával működő szakértője vagyok. Tegye fel kérdését.

Gondolkodom ...
218
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x