Vehetek fel adósságok, bankkártyák, közüzemi tartozás rendezésére fedezetes hitelt? - Hitelnet.hu

Vehetek fel adósságok, bankkártyák, közüzemi tartozás rendezésére fedezetes hitelt?

Tisztelt Hitelnet!

4 millió forint jelzáloghitelt szeretnék felvenni, viszont 100 ezer Ft eon tartozásom van és van egy rég nem használt bankkártyám, amin a havi díjak összegyűltek 35 ezer Ft értékben, valamint 350 ezer Ft adótartozásom van, amit megkértem részletre. A többit egy összegben ki szeretném fizetni hitelből, ha van rá mód.

Én minimálbéren vagyok bejelentve 9 hónapja, párom gyesen van. Édesapámat kezesként bevonnánk, 118 ezer Ft-ra van bejelentve. Édesanyám házára vennénk fel jelzáloghitelt, ami 8-10 milliót ér, de 1,5 millió Ft hitel már van rajta.

Vehetünk-e fel egyáltalán tartozással terhelt házra hitelt ezekkel a feltételekkel?
Köszönettel.
Tamás

Kedves Tamás!

Pénzügyi partnereink között van olyan bank, ahol hitel terhelt házra is felvehető abban az esetben, ha az ingatlan – értéke alapján – még további terhelést is elbír. A fedezetül felajánlott ingatlan ugyanis forgalmi értékének maximum 80%-ig terhelhető forint alapú jelzáloghitel felvétele esetén, jogszabályi előírás alapján. A tényleges finanszírozási arány azonban jóval alacsonyabb is lehet az igénylők jövedelmi helyzete és a ház területi elhelyezkedése alapján. Az is fontos kérdés, hogy a házra felvett jelzáloghitel milyen devizanemű. Nem biztos tehát, hogy a 8-10 millió Ft értékű ház, melyen jelenleg 1,5 millió Ft összegű hitel van, elbír még további 4 millió Ft-ot.

hitelezése esetén a bank azt is vizsgálja, hogy az ingatlant terhelő kölcsön fizetése problémamentes-e, tehát a felvett jelzáloghitelt illetően nem lehet elmaradás.

A leírtak alapján Ön valószínűleg nem lesz hitelképes, mivel a közüzemi tartozás, az adótartozás, valamint a bankkártya hátralék mind a elutasítására okot adó tényező. A gyes pedig önálló keresetként nem fogadható el során.

A hitelfelvételre véleményünk szerint akkor lenne lehetőség, ha édesapja nem kezesként lenne bevonva a hitelügyletbe, hanem ő lenne az adós, tehát ő venné fel a hitelt. Kérdés az, hogy ő belemegy-e ebbe. Ha igen, akkor újabb kérdés, hogy ő hány éves. Az adós életkora ugyanis a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet, tehát a futamidő hosszát az édesapja életkora határozná meg.

A legkedvezőbb törlesztő részleteket megtekintheti hitelkiváltás kalkulátorunk segítségével és amnennyiben édesapja vállalná az adós szerepét, akkor javasoljuk, hogy töltsék ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a szükséges információk ismeretében Szakértőink utánanéznek az elérhető hitellehetőségeknek, melyeket díjmentes hitelajánlatban ismertetnek Önökkel.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. március 10. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

kati szerint:

2013-10-31 - 16:32

Tisztelt szakértő!
Szeretnék érdeklődni kaphatok-e hitelt adósságrendezésre, mivel elmaradásom van a törlesztésből.
Hova forduljak?

Hitelnet.hu szerint:

2013-11-04 - 15:03

Kedves Kati!
A pénzintézetek csak problémamentesen törlesztett hitelt váltanak ki. Ha elmaradása van, akkor adósságrendező hitel felvétele sajnos nem oldható meg.
Fizetéskönnyítést a hitelnyújtó banktól kérhet.

klaudia szerint:

2013-08-28 - 17:55

Tisztelt szakértő!
Kérdésem, hogy milyen hitelt vehetnék fel a lakásomra? Jelenleg gyesen vagyok, élettársam rendszeres szociális járadékban részesül.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2013-08-29 - 06:50

Kedves Klaudia!
Jelenleg sajnos nincs lehetőségük hitelfelvételre, mert sem a gyes, sem a szociális járadék nem fogadható el önálló jövedelemként hiteligényléskor.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések