Szabad felhasználású jelzáloghitel felvehető KHR listás élettárssal? - Hitelnet.hu

Szabad felhasználású jelzáloghitel felvehető KHR listás élettárssal?

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 07. csütörtök

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A következőkben kérném segítségét:
Szabad felhasználású hitelt szeretnék felvenni: élettársam aktív KHR listás.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Megoldható-e úgy a hitelfelvétel (50%-ban résztulajdonos vagyok az ingatlanban, jövedelemmel rendelkezem), hogy ő csak mint zálogkötelezett szerepel? Ilyenkor is nézi a bank a KHR listában szereplést?

Mivel azt olvastam, hogy az élettársat a bank bevonja, mint adóstársat, így ha vagyonjogi nyilatkozatot teszünk, akkor a bank nem tudja bevonni?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Judit

Kedves Judit!

A bankok többsége az adós élettársát valóban adóstársként vonja be a hitelügyletbe, s vizsgálják KHR státuszát is. A negatív tartalmú KHR pedig kizáró okot jelent hitelfelvételnél. Bankpartnereink egyikénél azonban az adós élettársát nem szükséges bevonni adóstársként a hitelbe. Amennyiben a fedezetül felajánlott ingatlannak ő is tulajdonosa, akkor zálogkötelezettként elegendő részt vennie a hitelügyletben. Zálogkötelezettek esetében azonban Bankpartnerünknél a negatív tartalmú KHR nem jelent kizáró okot.

Vagyonjogi szerződés megoldás lehet bizonyos esetekben, de a vagyonjogi szerződésnek tartalmaznia kell például azt, hogy az ingatlan, amely az adott kölcsön fedezetéül szolgál, az adós különvagyonát képezi, s a másik fél az ingatlanra semmilyen formában és jogcímen igényt nem támaszt, stb. Ha tehát a szóban forgó ingatlannak az Ön párja is tulajdonosa, akkor ez a feltétel nem teljesül.

Az Önök esetében, amennyiben a felvenni kívánt szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlannak az Ön jelenleg aktív KHR listás párja is résztulajdonosa, úgy a megoldás az lehet, ha ő adóstársként nem, kizárólag zálogkötelezettként kerül bevonásra a hitelbe. Ebben az esetben azzal számolni kell, hogy az ő jövedelmét nem veszi figyelembe a bank a hitelbírálat során, tehát Önnek kell teljesítenie a jövedelemfedezettségre vonatkozó feltételeket.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető jelzáloghitelekről! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Katalin szerint:

  KHR negatív listás a párom és mindenhol elutasítják a hitelkérelmét az adósságrendező hitelre is.
  Hol tudna felvenni hitelt, hogy rendezhesse a tartozását? Vagy szabad felhasználású hitelt igényelni? Kellene a pénz, hiszen kettő kicsi gyerekünk is van.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Negatív tartalmú KHR lista esetén sajnos nincs lehetőség adósságrendező, illetve szabad felhasználású hitel felvételére bankpartnereinknél.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink