Munkáltatói kölcsön mellé tudok még felvenni jelzáloghitelt?

Tisztelt Szakértő!

1 millió forintos munkáltatói kölcsön van a lakásomon. Most szeretnék felvenni jelzálog alapú hitelt 2 millió forintot. Van-e erre lehetőségem, ha már terhelt a lakás?
Köszönöm.
Csilla
Kérdést feltette: Csilla

Kedves Csilla!

Jelzáloghitel terhelt ingatlanra is igényelhető, a bejegyzett és felvenni kívánt hitel összege azonban nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át.

Amennyiben a munkáltató javára elidegenítési és terhelési tilalom is be lett jegyezve, úgy a további jelzálogbejegyzéshez a munkáltató hozzájárulását kell kérni.

Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetik Önnel a bankpiac legkedvezőbb jelzáloghitel konstrukcióit.


Utolsó módosítás: 2015. december 05. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mse szerint:

2016-07-29 - 07:22

Lehet-e tenni valamit abban az esetben, amikor a lakásvásárlásra igényelt munkáltatói kölcsön mintegy két és félszerese a banktól igényelt kölcsönnek, és emiatt (érthető okokból) a munkáltató ragaszkodik a jelzálogra első ranghelyen történő bejegyzéshez? A bank ugyanakkor nem hajlandó engedni, és ő is ragaszkodik ugyanehhez a pozícióhoz. A kölcsön teljes összege az ingatlan vételárának 25%-a, a banki rész mindössze 7,5%-a lenne az árnak.
Próbálkozzunk más bankoknál is, vagy mindenhol egyértelmű, hogy elutasítást kapunk?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-01 - 14:05

Kedves Mse!
Elvileg van olyan bank, ahol megoldható, hogy a munkáltatói kölcsön ranghelye megelőzze a banki jelzálogjog ranghelyét, meghatározott feltételekkel. Erről részletes tájékoztatást Szakértőink tudnak adni. Javasoljuk, hogy az ügyben keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Abos Ibolyaa szerint:

2013-07-04 - 11:19

Ingatlanom 50%-ban terhelt egy osztrák bank jelzáloghitelével, de szeretnénk ugyanattól a banktól újabb szabad felhasználású kölcsönt felvenni szintén az ingatlan forgalmi értékének 50%-ra. Lehetséges-e?

Hitelnet.hu szerint:

2013-07-05 - 09:54

Kedves Ibolya!
Az osztrák bankok az ingatlan forgalmi értékének maximum az 50%-áig nyújtanak hitelt, így további hitelfelvételre sajnos nincs lehetősége.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések