Milyen futamidőre kaphatok jelzáloghitelt?

Tisztelt Hitelnet!

3 millió forintot szeretnék felvenni, ingatlanfedezettel. Én 35 éves vagyok. A páromat adóstársként be lehetne vonni, az ő életkora 37 év.

Az ingatlannak én csak 1/4 részben vagyok a tulajdonosa. 1/4 részben az öcsém, 1/2 részben pedig az édesanyám, aki 62 éves. A házon a 82 éves nagymamám haszonélvezeti joga van.

A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kinek az életkora számít? Egyáltalán lehetséges-e a hitelfelvétel úgy, hogy a nagymamám 82 éves?

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel: Eszter

Kedves Eszter!

Ha Ön és párja lesznek a hitelfelvevők, akkor a futamidő meghatározásánál az Önök életkorát kell figyelembe venni. A legtöbb banknál a futamidő az igénylők 70 éves koráig választható. A futamidő az igényelt hitel típusától is függ. Szabad felhasználású jelzáloghitel a legtöbb banknál 20-25, lakáscélú kölcsön pedig maximum 35 éves korig igényelhető.

A fedezetül bevonható ingatlan további tulajdonosainak életkora nem meghatározó, amennyiben jövedelmükkel nem vesznek részt a hitelügyletben. A 82 éves haszonélvező nagymama életkora szintén nem jelent akadályt, azonban az összes ingatlantulajdonosnak és a haszonélvezőnek is szerepelnie kell az ügyletben. A kölcsönszerződés aláírásakor szükséges a személyes jelenlét. Ettől eltekinteni csak megfelelő közjegyzői meghatalmazással lehet.

A futamidő kiválasztásánál a hitelösszeget sem szabad figyelmen kívül hagyni. 3 millió forintot nem biztos, hogy érdemes 20 éves futamidőre felvenni, hiszen minél hosszabb a futamidő, annál többet kell összességében visszafizetni.

Hitelszakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott hitelajánlatot, ha jövedelmi helyzetükkel és az ingatlanfedezettel kapcsolatban további adatokat is rendelkezésre bocsátanak. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével tudják megtenni.


Utolsó módosítás: 2013. október 08. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Előd szerint:

2013-01-02 - 14:42

A hitelfelvevő 58 éves.
Maximum milyen futamidővel vehetek fel 8.000.000 Ft-ot?

Hitelnet szerint:

2013-01-02 - 16:09

Kedves Előd!
Bankpartnereink egyike a hitelfelvevőnek akár a 75 éves koráig is nyújt kölcsönt. Ez azt jelenti, hogy az adós életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 75 évnél. Ha a hitelfelvevő már betöltötte az 58. életévét, akkor maximum 16 évre kaphat kölcsönt. A többi pénzügyi partnerünknél az adós 70. életkoráig terjedhet a futamidő.

Judit szerint:

2012-09-27 - 14:16

Tisztelt Cím!
Szeretném tudni 4.5 millió forint hitelem van, jelzálog, illetve személyi kölcsön. Szeretném kedvezőbbre váltani, 57 éves vagyok, hány évre kaphatom a hitelt, mivel kb. 50.000 forint törlesztést tudnék fizetni.
Üdvözlettel: Judit

Hitelnet szerint:

2012-09-27 - 14:19

Kedves Judit!
Az adós a hitel lejáratakor nem lehet idősebb 70 évnél. Ha Ön betöltötte már az 57. életévét, akkor maximum 12 évre kaphat kölcsönt. A 12 éves futamidejű hitelkiváltó kölcsönök havi törlesztő részletének online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána, illetve online adatlapunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat is kérheti!

Gergely szerint:

2012-06-22 - 16:40

Tisztelt Tanácsadó!
Van egy ingatlanom, amire jelzáloghitelt szeretnék felvenni. A gond csak az, hogy én most nem rendelkezem jövedelemmel. A haszonélvező nagypapám nyugdíjas. A nyugdíja 73 ezer forint. A kérdésem az, hogy az ő nevén lehet-e a hitel úgy, hogy én adom a fedezetet. 62 éves. Ha ez lehetséges, akkor milyen futamidőre és mekkora havi törlesztéssel?
Válaszát köszönöm.
Üdvözlettel: Gergely

Hitelnet szerint:

2012-06-22 - 16:45

Kedves Gergely!
A nagypapa adósként történő bevonásával elvileg megoldható a hitelfelvétel. A hitelbírálat eredménye azonban a további feltételektől is függ. Például a felvenni kívánt összeg, az ingatlanfedezet jellemzői, esetlegesen fennálló tartozások, stb. Ha a nagypapa betöltötte már a 62. életévét, akkor maximum 7 évre igényelhető a kölcsön. Személyre szóló hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések