Lízingelt lakás lehet-e jelzáloghitel fedezete? - Hitelnet.hu

Lízingelt lakás lehet-e jelzáloghitel fedezete?

Üdvözletem!

Arról szeretnék tájékoztatást kapni, hogy ha lakáslízing szerződést kötöttem, akkor a lakást felhasználhatom-e fedezetként olyan hitelfelvételnél, ami ezt megköveteli. Négy éve fizetem a részleteket, eddig nem volt elmaradás soha, most viszont szükségem lenne egy körülbelül másfél millió forintos összegre, melyet magánjellegű célokra fordítanék.

Esetleg kisebb összeg esetében el lehet tekinteni az ingatlanfedezettől? Hat éve ugyanannál a cégnél dolgozom, fizetésem 145 000 forint.

Várom válaszát!
Miklós

Kedves Miklós!

Lakáslízing esetén – annak ellenére, hogy a lakás gyakorlati hasznait Ön élvezi – a lakás nem az Ön, hanem a lízingbeadó nevén van, így azt Ön jelzáloghitel fedezeteként nem ajánlhatja fel. Lízingelt lakásra tehát nem vehető fel sem szabad felhasználású, sem lakáscélú kölcsön.

1,5 millió forintos hiteligény esetén a legtöbb pénzintézet ingatlanfedezetet kér. Személyi kölcsön felvételekor ekkora hitelösszeghez az Ön kereseténél magasabb összegű jövedelmet kellene igazolni. 145.000.- Ft-os jövedelemmel kisebb, körülbelül 700-900.000.- Ft lenne elérhető, de figyelembe kell venni azt az összeget is, amit Ön havonta lízingdíj fizetésére fordít. Így a tényelegesen jóváhagyható kölcsön ennél is kisebb.

Az ingatlanfedezet nélküli hitel összege esetleg bevonásával növelhető. Ha lenne olyan személy, aki részt tudna venni a hitelügyletben – megfelelve a szükséges követelményeknek – akkor nagyobb esély lenne a magáncélú hitel felvételére. További megoldást egyéb lakóingatlan fedezet bevonása jelenthet. A fedezetül felajánlott lakásnak nem muszáj az Ön tulajdonában lenni.

Javasoljuk, hogy küldje el ajánlatkérését, hogy a jelzálog alapon vagy fedezet nélkül elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink személyre szóló hitelajánlat formájában tudják Önt tájékoztatni!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. február 21. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Judit szerint:

2012-11-23 - 10:52

Tisztelt Hitelnet!
Nekem lízingelt lakásom van és hitelt szeretnék felvenni. Kb. 7-800.000 Ft-ra van szükségem. Ennek felvételét is ingatlanfedezethez kötik vagy anélkül is megkaphatom? Ingatlant sajnos nem tudok bevonni, mert mint írtam lízingelt lakásom van és úgy olvastam, hogy az nem fogadható el fedezetként.
Köszönöm válaszukat.
Judit

Hitelnet szerint:

2012-11-23 - 10:54

Kedves Judit!
Lízingelt lakás valóban nem fogadható el hitelfedezetként, de ebben az esetben nincs is szükség ingatlan bevonására. 7-800.000 Ft fedezet nélkül, személyi hitel formájában is igényelhető. Hitellehetőségeinek megismeréséhez kérjük, töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, s Szakértőink rövid időn belül tájékoztatni fogják.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések