Lejárt munkáltatói hitel töröltetése

Tisztelt Szakértő!
A napokban tulajdoni lap kiváltásakor tapasztaltuk, hogy az 1982-ben felvett lakásvásárlásra kapott vállalati kölcsön még a tul.lapon szerepel. Ezt már legalább 20 évvel ezelőtt visszafizettük. A lakást most értékesíteni szeretnénk. Az a cég akitől a kölcsönt kaptuk – férjem régi munkáltatója – már rég megszűnt. Ez esetben hogy tudjuk töröltetni a felvett, de már rég kifizetett összeget.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Zsuzsanna
Kérdést feltette: Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

A lejárt vállalti kölcsön törlési engedélyét attól a pénzintézettől lehet kikérni, amelyik a hitelt folyósította. A bankba célszerű lenne bevinni a hitelszámla számát is, ez ugyanis meggyorsítja, illetve leegyszerűsíti a törlési kérelem kiadását. Ezt követően az illetékes földhivatalnál töröltethető a pénzintézet jelzálogjoga.


Utolsó módosítás: 2011. szeptember 18. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Kati szerint:

2019-09-24 - 17:46

Tisztelt szakértő!
20 évvel ezelőtt kamatmentes munkáltatói lakáscélú hitelt vettem fel. A hitelt az OTP Bankon keresztül törlesztettem. A hitelt kifizettem és szeretném töröltetni a földhivatalban. Elmentem pénzintézetbe, vittem a hitelszerződést, ami alapján valóban nincs tartozásom. Az OTP a munkahelyre irányított, hogy kérjek egy igazolást, a munkahely pedig vissza a bankhoz.
Szeretném megkérdezni,
hogy valójában mi ilyenkor a teendőm?
Tisztelettel: Kati

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-25 - 10:55

Kedves Kati!
Információink szerint ez esetben először a munkáltató igazolja, hogy lejárt a kölcsön, majd ezt követően valóban az OTP Bank adja ki a törlési papírt.

Ica szerint:

2018-07-01 - 11:17

Tisztelt Szakértő!
Ha nincs meg a számlaszám pl. régi felvételű/munkáltatói lakáshitel, akkor a Bankban keresést indítanak, mennyi időbe telik az előkeresése, illetve ha személyesen megyek Budapesti központba, hamarabb sikerül-e elintézni az ügyemet?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Ica

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-01 - 14:02

Kedves Ica!
Erre a kérdésre az érintett hitelintézet tud Önnek választ adni, irodánk ebben nem illetékes.

Péter szerint:

2014-10-17 - 21:14

Tisztelt Szakértő!
Jelzálog töröltetésre vonatkozóan két kérdésre szeretnék választ kapni:
1. Húsz éve bejegyzett jelzálog töröltetése, ha nincsenek meg, vagy csak hiányosan léteznek a felvett hitel befizetést igazoló bizonylatok, milyen módon lehet töröltetni a jelzálogot? 200 000 Ft-ot már évekkel ezelőtt visszafizettük és csak most derült ki, hogy a bejegyzés megmaradt a tulajdoni lapon.
2. Ha a hitelt nem a pénzintézettől kaptuk, hanem a munkáltatótól (a pénzintézet csak a kezelő volt, a bejegyzés szerint a jogosult a munkáltató) kitől kell kérni a törlésre vonatkozó nyilatkozatot?
Válaszukat várom,
tisztelettel:
Péter

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-20 - 12:55

Kedves Péter!
Információink szerint munkáltatói hitel esetén is a hitelfolyósító bank adja ki a törlési papírt. A hitelintézet nyilvántartásában látszik, hogy a kölcsön maradéktalanul visszafizetésre került, így nem gond, ha a befizetési bizonylatok nem állnak rendelkezésre.

farkaslaszlo szerint:

2014-05-20 - 21:48

Cégbírósághoz kell menni, ott 3.000 Ft-ért adnak igazolást a cég megszűnéséről jogutód nélkül. Lehet menni panasznapra, törlési pert indítani a bíróságra másodszorra, Katalinnak.

V. Istvánné szerint:

2014-05-10 - 14:27

Tulajdoni lapról szeretném leíratni a jelzálog, önkormányzati' és munkahelyi hiteleimet. Hol tehetem meg? Mennyibe kerül? Milyen dokumentumok kellenek?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-11 - 13:36

Kedves Asszonyom!
Az érintett intézményektől kell kikérnie a törlési kérelmet, mellyel a jelzálogjog az illetékes földhivatalnál töröltethető. A jelzálogjog törlés illetéke jelenleg 6.600 Ft.

Katalin szerint:

2012-07-27 - 18:05

Tisztelet Szakértő!
Én ugyan így jártam, mint a fentiekben leírtak. Az OTP most kiadta az igazolást, hogy nincs tartozás már 12 éve, de a földhivatal kéri a volt cég jogutód igazolását, akit nem találunk. Küldözgetnek egyik helyről a másikra.
Kérem segítsen, mire hivatkozzunk, mit tegyünk.
Köszönöm válaszát: Katalin

Hitelnet szerint:

2012-07-30 - 12:22

Kedves Katalin!
Az illetékes földhivatalnál kellene érdeklődni az iránt, hogy mi a teendő, ha nem találják a volt cég jogutódját.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések