Külföldi állampolgár milyen feltételekkel kaphat szabad felhasználású hitelt ingatlanfedezetre?

Tisztelt Hitelnet!

Kérdésem, hogy 15.000.000 Ft-ot külföldi állampolgár, magyar feleséggel kaphat-e szabad felhasználású hitelként ingatlanfedezetre?
Hány évre adják, ha adható, és milyen feltételekkel?
Milyen havi törlesztőre lehet számítani?
Hány évre adják és mennyi időbe telik az ügyintézés?

Köszönettel.
Jutka

Kedves Jutka!

Pénzügyi partnerünknél külföldi állampolgárok is igényelhetnek szabad felhasználású jelzáloghitelt. A kölcsönügyletnek azonban csak olyan nagykorú, cselekvőképes magányszemély lehet az alanya, aki az Európai Unió valamely tagállamának vagy Svájcnak az állampolgára. A hiteligénylő külföldi állampolgárnak állandó magyarországi lakcímmel rendelkező, úgynevezett kézbesítési megbízottat kell megadnia. A kézbesítési megbízott személyes okmányait (személyi igazolvány és lakcímkártya) és utolsó havi, díjrendezett telefonszámláját szintén be kell nyújtani a hiteligényléskor.

A hitel futamidejét úgy kell meghatározni, hogy a jövedelmükkel bevont adósok életkora a kölcsön lejáratakor nem haladhatja meg a 75. évet. Ellenkező esetben a pénzintézet további adóstárs vagy kezes bevonását írhatja elő. Mindezek figyelembevételével a szabad felhasználású jelzáloghitel futamideje maximum 25 év lehet.

A hitelfelvételhez legalább 6 hónapos, határozatlan idejű munkaviszony szükséges valamely Európai Uniós vagy svájci székhelyű munkáltatónál. A munkavállaló nem lehet próbaidő alatt. Ha az igénylő vállalkozó, akkor legalább 1 éve működő, lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie a vállalkozásnak.

A kölcsön fedezeteként ingatlant kell biztosítani. Ingatlanfedezetként Magyarország területén található lakóingatlan (önálló családi ház, lakás, sorházi lakás, ikerházi lakás), nyaraló, üdülő és hétvégi ház fogadható el, melyek hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 3 millió forintot. A hitel összege banki előírás alapján nem haladhatja meg a hitelbiztosítéki érték 50%-át. 15 millió Ft összegű, szabad felhasználású jelzáloghitel felvételéhez tehát minimum 30 millió forint hitelbiztosítéki értékű ingatlanfedezet szükséges. A hitelbiztosítéki értéket a bank értékbecslője állapítja meg a forgalmi értékből kiindulva.

A jelzáloghitelek ügyintézése a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció benyújtása után 3-4 hetet vesz igénybe. A várható havi törlesztő részlet összegéről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után, a további részletek ismeretében. Amennyiben személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunk elnyeri tetszésüket, tájékoztatjuk Önöket a hitelkérelem elindításához szükséges dokumentumokról is!

További kérdés esetén forduljanak bizalommal Hitelszakértőinkhez személyesen, telefonon vagy online!


Utolsó módosítás: 2013. október 02. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Bernadett szerint:

2019-10-09 - 15:40

Amerikai állampolgár hogyan igényelhet Magyarországon hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-10 - 08:56

Kedves Bernadett!
Állandó magyarországi lakcím alapfeltétel. A további feltételekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Enikő szerint:

2019-02-08 - 05:58

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy a párom igényelhet-e személyi kölcsönt, ha nem magyar állampolgár, de rendelkezik magyar lakcímkártyával, több mint 5 éve itt dolgozik, állandó jövedelme van és adóstársként én lennék. Továbbá Önöknél van vezetve a számlaszáma is.
Válaszát elöre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-13 - 10:00

Kedves Enikő!
Magyarországról származó jövedelemmel, állandó magyarországi lakcímmel és adókártyával igényelhető személyi kölcsön. Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek.

Dorottya szerint:

2015-08-02 - 17:14

Indiai házastársammal kezdenénk el életünket. Ő a SOTE-n fogja megkezdeni tanulmányait jövő szeptemberben, Én Magyarországon kezdek dolgozni nemsokára és van egy lakás a nevemen.
A páromnak szüksége lenne hitelre ahhoz, hogy tandíját ki tudja fizetni. Tehát a kérdés az volna, hogy ilyen körülmények között milyen típusú, nagyságú hitelt tudunk igényelni és kinek a nevén?
Körültekintő válaszukat előre köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-02 - 17:48

Kedves Dorottya!
Hitelfelvételhez – legyen szó akár fedezet nélküli személyi hitelről, akár jelzáloghitelről – minden esetben szükség van hivatalos jövedelemigazolásra. Az igénylőnek jelzáloghitel esetén legalább 3 hónapos, személyi kölcsön igénylésénél legalább 6 hónapos, folyamatos, nem próbaidős munkaviszonnyal kell rendelkeznie. Ennek hiányában sajnos nem oldható meg a hitelfelvétel.
Ha meglesz Önnek legalább a 3 hónapos munkaviszonya, akkor ingatlanfedezet – és a házastárs bevonásával, akinek nem szükséges jövedelmet igazolnia – igényelhet szabad felhasználású jelzáloghitelt. Ennek összege függ az ingatlanfedezet értékétől és az igazolt jövedelem összegétől.
Amennyiben a jövedelemigazolásra vonatkozó feltételek teljesülnek, Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot, amihez majd online ajánlatkérő nyomtatványunkat kell kitölteni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések