KHR listáról mikor törölnek, ha engedménnyel végtörlesztek? - Hitelnet.hu

KHR listáról mikor törölnek, ha engedménnyel végtörlesztek?

Tisztelt Hitelnet!

A banki tartozásom kiegyenlíteném olyan módon, hogy a bank elengedné a késedelmi kamatot. Ebben az esetben a KHR listán maradok még, viszont olyan adósként aki már rendezte a tartozást. Viszont ha szeretnék újra felvenni pár éven belül kölcsönt, akkor az engedménnyel (késedelmi kamat elengedése) kifizetett kölcsön nem rossz megoldás részemről? Hiszen azt hallottam, hogy arra hivatkozva, hogy az így nem a teljes összeg volt, még öt évig nem kaphatok kölcsönt.
Tehát nem jobb lenne ha inkább teljes összeget visszafizetném?

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Köszönöm válaszát.
Irén

Kedves Irén!

Jelenleg egy bankpartnerünk van, amelynél passzív KHR esetén is megoldható lehet lakáshitel felvétele, ha a tartozás legalább 6 hónapja rendezett. Amennyiben megegyezéssel zárul jelenlegi hitelügylete és adatai 5 évig fognak szerepelni passzív státuszban a KHR listán, akkor ezen banknál nyílhat lehetősége egy esetleges 5 éven belüli lakáshitel igénylésére. Személyi hitel passzív KHR esetén nem igényelhető, szabad felhasználású jelzáloghitel iránti igény 12 hónapja rendezett tartozás esetén nyújtható be.

Amennyiben teljesítéssel zárul a hitelügylete és 1 év után a passzív státusza is megszűnik, úgy újra hitelképes lehet minden banknál. A döntést Önnek kell meghozni az alapján, hogy tervez-e a közeljövőben hitelfelvételt, illetve mekkora összegű az a tartozás, amit a bank most elengedne Önnek. Lakáshitel felvétele ugyanis 6 hónapja rendezett tartozás esetén sem automatikus. Bankpartnerünk vizsgálja, hogy a leendő adós milyen típusú hitel és mekkora összegű mulasztás miatt került a KHR rendszer negatív adatbázisába és ezt követően dönt a hitelképességről.

Ha megegyezéssel zárul adott hitelügylet, 5 évig fognak adatai szerepelni a negatív KHR-ben, és egy esetleges kisebb összegű hiteligény merül fel, úgy annak felvételére nem lesz lehetősége, mert személyi kölcsön igénylése esetén jelenleg minden bank kizáró ok még a passzív KHR státusz is.

Utolsó módosítás: 2017. november 10. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések