Kaphatok jelzáloghitelt úgy, hogy igazolt jövedelem hiányában nem én lennék a hitelfelvevő?

Tisztelt Hitelnet!

Azért keresem önöket, mert 2011 májusában felvettünk 4.850.000 Ft-ot használt lakás vásárlásra a Raiffeisen banknál. Ekkor már volt gyermekünk, 2009.07.7.-én született. Sem állami támogatást, sem szocpolt, semmit nem kaptunk. Érdeklődnék, mit tehetünk, hogy változtassunk ezen? Utólag milyen kedvezmény vehető igénybe?

Valamint szeretném megkérdezni, hogy növekedési hitelt lehet-e igényelni úgy, hogy még csak azt tudom, hogy mit szeretnék vállalkozni?

És még az a kérdésem, hogy jelzáloghitelt fel tudok-e venni úgy, hogy igazolható jövedelmem nincs és én tudok biztosítani fedezetet, de a hitelfelvevő nem én lennék?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Nikolett

Kedves Nikolett!

A 2011-es használt lakás vásárlásához kapcsolódóan utólag sajnos semmilyen kedvezményt nem tudnak igénybe venni. 2011-ben nem volt lehetőség félszocpol igénybevételére, mert ezt a használt lakás vásárlásához igényelhető támogatási formát már 2009-ben megszüntették. Ilyen jellegű támogatás igénybevételére most sincs lehetőség. Szocpol csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe.

Irodánk lakossági hiteltanácsadással foglalkozik, vállalkozói hitelek ügyintézésében nem vagyunk illetékesek. Így a növekedési hitel igénylési feltételeiről nem tudunk Önnek tájékoztatást adni.

Jelzáloghitel úgy is nyújtható, hogy az adós és a zálogkötelezett személye eltér, vagyis a fedezetül felajánlott ingatlan nem a hiteladós tulajdonában van. Igazolható jövedelem hiányában Ön nem lehet adós, de ha ingatlanfedezetet fel tud ajánlani, akkor arra – megfelelő jövedelemmel rendelkező személy adósként történő bevonásával – megvalósulhat a hitelfelvétel. Az adós és a zálogkötelezett egymástól független személy is lehet, nem szükséges hozzátartozónak lenni.

Az adósnak minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszonyból származó, legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemmel kell rendelkeznie. Az igénylő nem lehet próbaidőn, s a hitelben résztvevők adatai negatív tartalommal nem szerepelhet a BAR listán. Ahhoz, hogy személyre szólóan is tájékoztatni tudjuk az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő jelzáloghitelekről, bővebb információkra lenne szükség az ingatlanfedezetet és a leendő adós személyét, jövedelmét, életkorát illetően. Ezeket az adatokat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el.

Ha előzetesen szeretne tájékozódni a jelzáloghitelek törlesztő részletéről, akkor kérjük, számoljon online Hitelkalkulátorunkkal!


Utolsó módosítás: 2014. március 26. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Osera szerint:

2015-07-07 - 06:40

Üdvözlöm!
Adott egy fiatal házaspár, 4 millió önerővel. Házat Veresegyházán szeretnének. A kislány fodrász, a fiú bejelentett munkával nem rendelkezik. 5 millióra volna szükségük úgy, hogy a jövedelemigazolás nem megfelelő részükről. Én a nagynéni vagyok, megfelelő igazolható 200 ezer feletti bérrel, terhelendő ingatlan van. Lehetek-e adós, adóstárs, kezes, hogy a vágyott első otthonukat megszerezzék? Melyik bank jöhet szóba?
Köszönettel, Osera

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-08 - 07:12

Kedves Osera!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, mely alapján Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önöknek!

Anna szerint:

2014-10-31 - 14:09

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szeretnék érdeklődni, hogy édesanyám (62 éves nyugdíjas) vehet-e fel jelzáloghitelt az én lakásomra a hozzájárulásommal?
Válaszukat előre is köszönöm!
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-31 - 14:26

Kedves Anna!
Legalább a minimálbér összegét elérő nyugdíjjal és ha adatai nem szerepelnek a negatív adóslistán, édesanyja vehet fel hitelt az Ön ingatlanára. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Márk szerint:

2014-08-12 - 14:06

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, ha mondjuk édesapám felvesz egy nagyobb összegű szabad felhasználású hitelt, ez esetben a felvett összeget lehetséges-e egyeneságú rokonnak ajándékozni?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-12 - 14:11

Kedves Márk!
A szabad felhasználású jelzáloghitel megkötés nélkül bármire felhasználható, így édesapja Önnek is ajándékozhatja.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések