Jelzáloghitel jövedelem igazolás nélkül

Utolsó módosítás: 2014. július 11. péntek

Lakáshitelt vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt kíván felvenni, s mindezt jövedelemigazolás nélkül szeretné megvalósítani?

2009 elején a banki szigorítások következtében gyakorlatilag eltűntek a hazai bankok kínálatából a jövedelem igazolás nélkül vagy minimálbérrel, jövedelem vizsgálat nélkül igényelhető szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelek.

A pénzügyi és gazdasági válság miatti szigorítások következtében a magyarországi pénzintézeteknek minden esetben kell jövedelemvizsgálatot végezniük.

Ezt követően a bankoknál csak megfelelő havi nettó jövedelem igazolás esetén lehetett hitelt igényelni de ezeknek a hiteleknek is költség és kamatszintje jelentősen megemelkedett.

Pénzügyi partnereink jövedelemmel szemben támasztott minimális elvárása, hogy a leendő adós legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemmel rendelkezzen, melyet a bank által elvárt módon igazol. Alkalmazottak esetén munkáltatói igazolás kitöltése szükséges, mely minden pénzintézetnél formanyomtatvány. A munkáltatói igazoláson szereplő jövedelmet általában bankszámla kivonattal vagy APEH által kiadott jövedelemigazolással is alá kell támasztani. Egyéni és társas vállalkozók jövedelmüket szintén az APEH által kiadott dokumentummal igazolhatják, mely egyrészt tartalmazza az előző évben szerzett jövedelem összegét, valamint azt, hogy az illető rendelkezik-e adótartozással.

Előfordulhat, hogy a múltbéli fizetési hajlandóság ellenőrzése miatt az igénylés során csatolnunk kell egy utolsó 2-3 havi közüzemi számlát is, ami alapján a bank kontrollálni tudja, hogy milyen pontossággal teszünk elehet fizetési kötelezettségeinknek.

Jelzáloghitel igényléséhez szükséges jövedelemigazolás nem lehet 30 napnál régebbi. Az igazolásokon azt is vizsgálják a pénzintézetek, hogy a hiteligénylő mióta dolgozik jelenlegi munkahelyén, mióta rendelkezik folyamatos munkaviszonnyal, valamint milyen típusú a munkaszerződése van: határozott vagy határozatlan időre szóló.

A jövedelemigazolás tartalma minden esetben ellenőrzésre kerül. Ennek módja, hogy a hitelbírálat során a bank felhívja a munkáltatói igazolás kitöltésérért felelős személyt a megadott elérhetőségen, s egyezteti vele az igazoláson szereplő adatokat. A munkáltatói igazolás ellenőrzése nélkül nem születhet döntés a hitel jóváhagyásáról.

A felvehető hitel összegét befolyásolja az igazolt jövedelem nagysága, de minden esetben figyelembe kell venni a 2010. március 1-től hatályos kormányrendeletet, mely devizanemenként rögzíti a pénzintézetek által maximálisan nyújtható hitel összegét.

Ez alapján az igényelt kölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének meghatározott százalékát.

A hiteligényléshez általában az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • Tulajdoni lap (30 napnál nem régebbi)
 • Térképmásolat (családi ház esetén)
 • Alaprajz
 • Jövedelemigazolás (30 napnál nem régebbi)
 • Utolsó 3 havi bankszámla kivonat vagy APEH jövedelemigazolás
 • Közüzemi számla + befizetést igazoló bizonylat
 • Személyes okmányok

Honlapunkon található jelzáloghitel kalkulátor segítségével számolja ki, hogyan alakulnának hitelének havi részletei a futamidő alatt. Személyre szóló ajánlatunkért töltse ki online adatlapunkat és kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legkedvezőbb hitellehetőségeket.

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Elvira szerint:

  Ingatlanfedezet mellett szükséges-e a 6 hónap munkaviszony igazolása? 3 hónapja vagyok bejelentve!
  Köszönöm válaszukat!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Elvira!
   3 hónapos – nem próbaidős – bejelentett munkaviszony megléte esetén már van lehetőség lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitel felvételére is. Ajánlatkéréshez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Hajnalka szerint:

  Üdv.
  Én azt szeretném kérdezni, hogy a párommal nem rendelkezünk jövedelemmel, de gyors hitelre lenne szükségünk. Van persze ingatlan fedezetként. Nem tudom, így megoldható lenne-e? És milyen papírok kellenek hozzá?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Hajnalka!
   Jövedelemigazolás nélkül még akkor sem tudunk segíteni a hitelfelvételben, ha fedezetül fel tudnak ajánlani ingatlant. Jövedelemigazolás nélkül egyik pénzintézet sem nyújt hitelt.

 • Gyula szerint:

  De volt ilyen hitelkonstrukció a jelzáloghiteleken belül, hogy jövedelem igazolás nélkül. Hát rugalmas volt, gyors. Reklámozta is több bank pár évvel ezelőtt.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gyula!
   A vonatkozó kormányrendelet 2010 júniusától kötelezi a bankokat a jövedelemvizsgálatra, így jövedelemigazolás nélkül ma már egyik pénzintézet sem nyújthat hitelt. Korábban azonban valóban voltak ilyen hitellehetőségek.

 • Szilvia szerint:

  Külföldön dolgozom vállalkozóként. Kérhetek hitelt, ha bemutatom az adóbevallásomat? Abban benne van, mennyit keresek. Itthon jelzáloghitelt szeretnék igényelni a lakásra.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Jelzáloghitel felvételéhez nem elegendő az adóbevallás bemutatása. A kinti adóhatóság jövedelemigazolására is szükség van. Az elérhető jelzáloghitelekről díjmentes hitelajánlatunkból tájékozódhat, online adatlapunk kitöltése után.

 • Zsolt szerint:

  Hitelképes vagyok-e, közüzemi számlák havonkénti befizetésével, és a teljes egészében saját tulajdonomban lévő budapesti lakásom ingatlanfedezetével? A havonkénti törlesztő részletet képes vagyok fizetni. Viszont nincsen igazolt rendszeres jövedelmem és adóstársat sem találok.
  Kaphatok-e ilyen feltételek mellett hitelt a lakásfedezetemre és a számlabefizetéseimre? Lakásom értéke 10 Millió HUF, igényelni kívánt összeg 700.000 HUF. Havonta 30.000 Ft törlesztő részletet tudok fizetni.
  Köszönöm válaszukat, Zsolt

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Néhány éve jogszabály írja elő a hitelintézetek számára a kötelező jövedelemvizsgálatot. Emiatt nincs lehetőség arra, hogy igazolt jövedelem nélkül kaphasson kölcsönt. A közüzemi számlák befizetésének igazolása és az ingatlanfedezet sajnos nem jelent elegendő biztosítékot a hitelbírálatnál.

 • Tibor szerint:

  Üdvözlöm!
  Hitelt szeretnék felvenni 6-7 millió forintot. Ingatlanfedezettel rendelkezem (termőföld, régi családi ház), új ház befejezéséhez lenne szükségem mielőbb rá. Utána már 2 -3 hónap múlva rendeződnek a pénzügyi viszonyaim.
  Ausztriában dolgozom, de csak áprilisban lesz hivatalos munkaviszonyom.
  Sajnos családi tragédiák miatt alakult így. Minden lehetőség érdekel, nagyon fontos a továbblépés szempontjából áthidalni ezt a problémát .
  Köszönettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tibor!
   Hivatalosan igazolható munkaviszony, illetve jövedelem nélkül nem vehető fel hitel egyik banknál sem. Jelzáloghitel felvételéhez legalább 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős munkaviszony igazolása szükséges. Ennek hiányában sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot készíteni. Esetleg megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonása lehet megoldás. Ha erre van lehetősége, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Zsolt szerint:

  Van forgalomképes ingatlanom, de rendszeres jövedelemmel nem rendelkezem.
  Kérdés, hogy így milyen lehetőségeim vannak hitel felvételére?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Rendszeres, igazolható jövedelem hiányában sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre bankpartnereinknél.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket