Jelzáloghitel felmondása - Hitelnet.hu

Jelzáloghitel felmondása

Utolsó módosítás: 2013. december 29. vasárnap

Üdvözlöm! Deviza alapú jelzáloghitelemet a bank felmondta. Tehetek-e valamit, hogy ne kelljen kiköltöznöm? Köszönettel
Kérdést feltette: zsuzsa

Kedves Zsuzsanna!

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Amikor a bank felmondja a hitel szerződést, akkor a fennálló tartozást egy összegben követeli.  A végrajhatási eljárás hosszabb időt is igénybe vehet, ráadásul a kormány az otthonmentő csomag keretin belül korlátozta is az egyidejűleg indítható végrehajtások számát. De, az biztos, hogy a bank az Önnek kölcsön adott pénzt követelni fogja Öntől, még akkor is, ha egy esetleges árverés nem jár sikerrel vagy túlságosan alacsony áron tudják értékesíteni az ingatlant.

Ebben a helyzetben azt javasolnánk, hogy saját úton próbálják meg értékesíteni az ingatlant és visszafizetni a tartozást, mivel egy esetleges árverés a lehető legrosszabb megoldás az Ön számára.Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Mihály szerint:

  Azt szeretném kérdezni, hogy a bank meddig húzhatja jelzálog hitelszerződésem felmondását? A felmondással megszűnik-e az összeg további kamatozása? Ha nem, akkor az meddig tart?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mihály!
   Jelzálog alapú hitelszerződése felmondásával kapcsolatban – a konkrét ügylet ismeretében – a hitelnyújtó bank tudna Önnek tájékoztatást adni. Javasoljuk, hogy az érintett pénzintézetnél érdeklődjön!

 • Mónika szerint:

  Svájci frank alapú hitelemet (80.000) a bank felmondta. A ház értéke a hitel felvételekor (3 éve) 35 millió Ft volt. Tulajdonomban van egy Suzuki swift gépjármű, amelyre minden hónapban fizetem a kölcsöntörlesztést, az autó nem lízingelt.
  Kérdésem, ha a bankkal nem sikerül egyezkednem, az autómra is igényt tarthatnak vagy csak a házon lévő jelzáloghitelt érvényesítik?
  Köszönettel!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mónika!
   Mivel a hitel fedezete a ház, ezért végrehajtás esetén a bank elsődlegesen a ház értékesítéséből szerezhet érvényt követelésének. Amennyiben ez az összeg nem fedezi a fennálló tartozást, akkor további lehetőségek is felmerülnek, ám ezekről nem tudunk Önnek pontos felvilágosítást adni, mivel irodánk elsősorban hiteltanácsadással, s nem végrehajtási ügyekkel foglalkozik. Azt tanácsoljuk, hogy ebben a kérdésben forduljon végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértőhöz.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket