Jelzáloghitel 5 millió Ft alatti ingatlanra?

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tájékoztasson kérem abban az ügyben, milyen lehetőségei vannak egy fiatal párnak abban az esetben, ha használt lakást akarnak vásárolni. A lakás irányára 3.600.000 Ft. Sajnos a lakás nem is ér többet. Önerő: 1.080.000 Ft, ami rendelkezésre áll.

Lehet-e igénybe venni kamattámogatott lakáshitelt, illetve van-e olyan bank ami 5.000.000 érték alatt ad hitelt, és a lakás lenne a fedezet?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel: Kinga

Kedves Kinga!

Lakásvásárlás esetén alapesetben elfogadható fedezetként a megvásárolni kívánt ingatlan. Ennek egyik feltétele, hogy az ingatlan értéke elérje a pénzintézetek által előírt minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értéket. 3,6 millió Ft forgalmi értékű ingatlant – aminek a hitelbiztosítéki értéke ennél alacsonyabb – sajnos egyik bankpartnerünk sem fogad el, így a célingatlant a lakáshitel fedezeteként nem tudják bevonni.

Ettől függetlenül a hitelfelvétel még megvalósulhat, ha van lehetőségük egyéb ingatlanfedezet bevonására. A fedezetül szolgáló ingatlannak nem szükséges az Önök tulajdonában lenni, az lehet szülő, nagyszülő, testvér, illetve hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana, ha a tulajdonosai hozzájárulnak a jelzálogjog bejegyzéséhez. Amennyiben az ingatlanfedezet megfelelő értékű, akkor akár 1 millió forint önerővel, vagy készpénzes önerő nélkül is felvehető a lakás teljes vételára.

Használt lakás vásárlásához államilag támogatott lakáshitel is igényelhető, ha a támogatott személy megfelel a vonatkozó kormányrendelet feltételeinek, melyekről bővebben IDE kattintva olvashat. Egyik ilyen feltétel például az, hogy legalább komfortos lakást vásároljon a támogatott személy.

A lakáshitelek jelenleg forint alapon érhetők el, maximum 30-35 éves futamidővel. Ha a kamattámogatott kölcsön igénylési feltételeinek nem felel meg a lakásvásárló, akkor piaci kamatozású lakáshitellel is finanszírozható a vételár.

Amennyiben van lehetőségük plusz ingatlanfedezet bevonására, akkor célszerű lenne kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a további szükséges adatok ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes jelzáloghitel ajánlatot tudnak Önöknek készíteni. Megfelelő ingatlanfedezet hiányában sajnos nem tudunk az Önök számára elérhető lakáshitel ajánlatot készíteni.

További kérdések esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésükre telefonon vagy akár személyesen is a Hitelnet irodáiban!


Utolsó módosítás: 2013. április 18. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ari szerint:

2013-05-07 - 14:27

Egy 4 000 000 Ft vételárú lakást szeretnék megvásárolni. 800 000 Ft megtakarítással rendelkezem. A bankban azt mondták, hogy 5 000 000 Ft értékűnek kell a lakásnak lennie minimum. Így nem folyósítanak nekem hitelt. Havi jövedelem 200 000 Ft. Tényleg van egy minimum összeg, amely alatt nem adhatnak hitelt? Mindenképpen lakáscélú hitelre gondolok.

Hitelnet szerint:

2013-05-07 - 14:30

Kedves Ari!
A pénzintézetek valóban meghatároznak egy minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értéket, mely érték alatt nem fogadnak el ingatlant hitelfedezeteként. Bankpartnereinknél szintén legalább 5 millió Ft értékűnek kell lenni a fedezetül szolgáló ingatlannak.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések