Jelzálog törlését mennyi ideig húzhatja a bank?

T. Szakértő!

Az ERSTE Bankban vettem fel hitelt, akik augusztus 17-én átutalták az eladó bankjának- Unicredit- a hitel visszafizetéséhez szükséges 6 millió forintot. Augusztus végén érdeklődtem, hogy hol a pénzem, kinek kamatozik és miért nincs még 2 hét alatt sem kész a törlés? Válasz nem volt mivel én nem vagyok az ügyfelük. Az én bankomban egy ilyen papír kiadása 1-2 nap. Ők is fel vannak háborodva. Közben az idő közbeni betervezett határidő a költözésre emiatt annyira eltolódik, mivel nem tudok kiköltözni az eladott lakásomból a megvettbe, havi 40000 Ft-ot kell fizetnem.
1. Ki használja a pénzem?
2. Honnan tudjam ki húzza az időt?
3. Van joga a banknak ennyi ideig elhúzni az ügyet? Illetve én honnan tudhatom meg, hogy erre nekik mennyi idejük van? Mi tart egy papír kiadásánál ennyi ideig, ha ugyanezt egy másik bank 1-2 nap alatt is elvégzi.
4.Reklamálni hol lehet, ha lehet?
Köszönettel: Beáta

Kedves Beáta!

A jelzáloghitel törléséről a bank Önnek valóban nem adhat felvilágosítást, mivel nem Ön az ügyfelük. Ellenben az eladó kérésére minden további nélkül tudnak tájékoztatást nyújtani a törlés elhúzódásáról. A legegyszerűbb megoldás, ha az eladó személyesen érdeklődik a töréssel kapcsolatban, de esetleg az adásvételit készítő ügyvéd is eljárhat ha van erre meghatalmazása.


Utolsó módosítás: 2011. szeptember 04. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések