Ingatlanfedezettel és adóstárssal BAR listás személy is kaphat hitelt?

Tisztelt Szakértő!

Válaszát megkaptam, köszönöm szépen. Lenne még pár kérdésem az üggyel kapcsolatban.

Olvastam, hogy KHR listás is kaphat jelzáloghitelt, ha van mögötte ingatlanfedezet és egy társ, aki nem szerepel listán. Itt a 3,3 milliós hitel mögött lenne egy 6,5 milliót érő ház. Ez nem lehetne megoldás?

Az 1 éves büntetés alól lehetne-e valahogy mentesülni méltányossági vagy egyéb indok alapján? Hova kéne esetleg kérvényt benyújtani?

A harmadik, ami rettenetesen bosszant az a Bank eljárása. Úgy tudom, minden ügy kezdő lépése az ügyfelek hitelképességének vizsgálata. Itt már 99,99 %-ig kész volt minden, tehát az élettársak hitelképesek voltak a Bank szerint is. A 48. napon találni valamilyen adósságot és lefújni az egész hitelezési ügyet, úgy érzem nagyon nem volt fer, és ezt egyértelműen a Bank hibájának tartom, nem beszélve eladó és vevő fölösleges pénzkidobásáról.
Jogaink itt nekünk nincsenek?

Köszönettel várom válaszát: Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Bankpartnereinknél sajnos kizáró ok hitelfelvétel során, ha az igénylők valamelyikének adatai negatív tartalommal szerepelnek a KHR listán. Nem oldható meg a hitelfelvétel akkor sem, ha van mögötte ingatlanfedezet és egy KHR listán nem szereplő adóstárs. KHR listás ügyfelet egyetlen pénzügyi partnerünk hitelez, de az is csak akkor, ha az illető passzív KHR státuszban van és ez a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Nincs információink arról, hogy méltányossági alapon van-e lehetőség korábban lekerülni a passzív KHR listáról vagy nincs. Ez ügyben az érintett hitelintézetnél vagy a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt.-nél lehetne érdeklődni.

Az ügyfelek hitelképességének vizsgálata véleményünk szerint valóban magában foglalja a KHR lista lekérdezését is, hiszen ez kulcsfontosságú a hitelképesség szempontjából. Azt, hogy ez az érintett hitelintézetnél megtörtént vagy sem, nem tudjuk. Ez ügyben esetleges panasszal az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhatnak.

Utolsó módosítás: 2015. szeptember 04. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tünde szerint:

2018-03-30 - 09:05

Kedves Ügyintéző!
Szeretném megkérdezni, hogy kaphatok-e 5 millió forint szabad felhasználású hitelt úgy, hogy Csed-en vagyok (havi 130 ezer Ft) és mellette van egy Katás Bt-énk a férjemmel közösen, mely nyereséges és van bevétele. Ő sajnos passzív KHR listán van, egy évekkel ezelőtt rendezett hitelügylet miatt.
Válaszukat előre is köszönöm!
Köszönettel: Tünde

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-30 - 09:10

Kedves Tünde!
Férje passzív KHR státusza miatt egyetlen pénzintézet van, amelynél ebben a helyzetben megoldható lehet a hitelfelvétel. A hitelképességüket azonban több tényező is befolyásolja (például a Bt. működésének kezdete, stb.). Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Daniella szerint:

2017-06-04 - 12:01

Tisztelt Szakértő!
Sajnos néhány hónapja derült ki számomra, hogy adóstársként mintegy 600.000 Ft “tartozásom” van. Én ezt két hete maradéktalanul kifizettem. Éppen lakásvásárlás előtt állunk, és valószínűleg az önerő, illetve CSOK mellé szükségünk lesz kb 1,5 millió forint hitelre. Én több mint 10 éve biztos munkahellyel és mintegy havi nettó 250.000 Ft keresettel rendelkezem, illetve férjemnek is biztos állása van. Milyen lehetőségeink vannak a hitel felvételére?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-06 - 06:38

Kedves Daniella!
Ha a korábbi tartozás miatt adatai negatív információval jelenleg is szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), akkor sajnos csak a tartozás rendezését követő 6 hónap után nyílhat lehetőség hitelfelvételre bankpartnereink egyikénél.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések