Igényelhető szabad felhasználású hitel próbaidő alatt?

Üdvözletem!

A szabad felhasználású hitellel kapcsolatban lenne kérdésem. Majdnem fél éves munkanélküliség után sikerült végre elhelyezkednem, bár egyelőre még próbaidőn vagyok. Az érdekelne, hogy ilyen esetben vehetek-e fel szabad felhasználású hitelt?

Csak félmillióra lenne szükségem, de az most nagyon kellene. Van arra mód, hogy esetleg kezes, vagy fedezet felajánlásával hozzájuthassak az összeghez? Még egy hónap van hátra a próbaidőből, lehet, hogy inkább akkor kellene próbálkoznom az igényléssel, ha véglegesítenek a munkahelyen? Azt hallottam, hogy a próbaidő esetleg kizáró tényező lehet. Ez tényleg így van?

Köszönöm válaszát.
Endre

Kedves Endre!

Próbaidő alatt álló munkavállalónak egyik hitelintézet sem nyújt kölcsönt, így ilyen esetben sajnos nincs lehetősége szabad felhasználású hitel felvételére. Önmagában az ingatlanfedezet nem helyettesíti a megfelelő jövedelemigazolást. A kölcsön felvételére fedezet nélkül akkor van lehetőség, ha nem kezesként, hanem adósként bevonható olyan személy a hitelügyletbe, aki nem áll próbaidő alatt, s legalább féléves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik. Ilyen személyt azonban nem könnyű a mai világban találni.

A másik lehetőség valóban az, hogy megvárja a próbaidő lejáratát. Ha a jelenlegi munkahelyén már megvan a 3 hónapos munkaviszonya, s az előző munkahelyével együtt összesen a 6 hónap, akkor fedezet nélküli személyi hitel formájában juthat a szabad felhasználású kölcsönhöz.

Ingatlanfedezet bevonásával szintén igényelhető szabad felhasználású hitel. Ehhez elég 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt igazolni a jelenlegi munkahelyen, s kedvezőbb kamatfeltételekkel érhető el, mint a személyi hitel, ám itt a minimálisan felvehető hitelösszeg 1 millió forint.

Amennyiben szeretné megismerni a próbaidő lejárata után elérhető konkrét hitellehetőségeket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!


Utolsó módosítás: 2013. január 03. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések