Honnan tudok jelzáloghitelt felvenni, ha BAR listás vagyok?

T. Cím!

Régebben volt egy C hitel tartozásom az OTP Bank felé. Ezt 2013-ban kiegyenlítettem, megegyezéssel. Mivel elmaradásom volt, így felkerültem a passzív BAR listára 5 évig. Kérelmeztem az OTP-től, hogy vegyenek le erről a listáról, elutasítottak.

Azóta szerencsére rendeződött az anyagi helyzetem. Nincs tartozásom sehova, 2 ingatlannal is rendelkezem. Folyószámla hitelkeretem van 600.000.-Ft értékben, de ezt sem vettem még soha igénybe. Gyermekvállalás előtt állok a párommal, terveztük a házunk felújítását. Előrelátóan Fundamentát is kötöttünk, és áthidaló kölcsönt szerettünk volna felvenni. A Fundamenta természetesen elutasított, mivel negatív BAR-os vagyok. Jövedelmem nettó 400.000.-Ft feletti (hivatalos). Érdeklődtem az OTP-nél is, náluk sem kapok hitelt, mivel rajta vagyok a listán.

Kérdésem az lenne, tudnak-e ajánlani olyan pénzintézményt, amelyiknél érdemes lenne próbálkoznom, vagy egy évekkel ezelőtti pénzügyi zavar teljesen ellehetetleníti így most a terveimet? Az MKB a számlavezető bankom, ott elvileg egyébként kaphatnék (ők csak 6 hónapot néznek), de elég magas a kamatköltség, nyilván szeretnék valami takarékosabbat.

Várom segítő válaszukat!
Üdvözlettel: Krisztina

Kedves Krisztina!

Az egyik megoldás valóban az Ön számlavezető bankja lehet, ahol legalább 6 hónapja rendezett tartozás esetén igényelhető lakáscélú jelzáloghitel. Az elérhető hitelkonstrukció kamatának mértékét az ügyfélminősítés eredménye határozza meg. Pozitívum a viszonylag magas igazolt nettó jövedelem. Negatívan befolyásolhatja azonban a minősítés eredményét a passzív KHR státusz.

Negatív tartalmú KHR információ esetén sajnos sok lehetőség nincsen hitelfelvételre. Bankpartnereink egyikénél azonban van egy olyan hitelfelvételi lehetőség, melynél az élettárs adóstársként történő bevonása nem kötelező, hanem opcionális, tehát az igénylők dönthetnek arról, hogy mindketten adós/adóstársként szerepelnek a hitelben, vagy egyikük csak zálogkötelezettként, mint ingatlantulajdonos vesz részt. Ez utóbbi esetben a bank nem vizsgálja az ügyfél KHR státuszát. Csak zálogkötelezettként történő bevonás esetén azonban az illető jövedelmét sem veszik figyelembe. Kérdés tehát, hogy párja jövedelme önmagában is elegendő-e a hitelfelvételhez. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli Önöket, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!


Utolsó módosítás: 2017. május 03. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tamás szerint:

2019-02-26 - 22:13

Üdv.
BAR listán lévő személyeknek hogyan lehet igényelni ezeket az opciókat?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-26 - 23:20

Kedves Tamás!
Vissza nem térítendő támogatás BAR lista esetén is igénybe vehető. Hitelfelvételnél azonban kizáró ok az aktív KHR státusz.

Alex szerint:

2019-02-26 - 09:43

Jó napot.
Az lenne a kérdésem, hogy volt egy aruhitelem még 10 évvel ezelőtt (19 évesen sajnos fiatal és felelőtlen voltam), amit nem fizettem sokáig, majd kamatokkal együtt majdnem 1 millió Ft lett a teljes tartozás 10 év alatt (eredeti 200ezer Ft volt). Sikerült megegyeznem a bankkal 2 éve, engedtek el a kamatokból, és havi részletekben törlesztgetem azóta, amiben megállapodtunk. (kb. 100ezer van vissza) Azon kívül még volt egy providentem, szintén abban az időben vettem fel és azt sem fizettem, azt is törlesztem már, és abból sincs sok vissza kb. 50ezer Ft. Ezek miatt sajnos BAR listán vagyok, de párommal aki gyeden van, (ő nincs BAR listán) szeretnénk házat venni, csokkal (két gyermekünk van). Most a havi igazolt nettó jövedelmem 300ezer Ft, páromnak 100ezer Ft. Ha kifizetnem egybe a fennmaradó tartozásomat, tudom passzívba kerülnék, és 6 hónap után ezek tükrében mennyi esélyünk lenne házvásárlásra, bankpartereik egyikénél? Pozitívum lenne, ha egybe kifizetnem a fennmaradó tartozást, és a viszonylag magas jövedelmem?
Köszönöm válaszukat előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-12 - 13:45

Kedves Alex!
Előre sajnos nem tudjuk megmondani, hogy működhet-e a leírtak alapján a hitelfelvétel. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink az előzetes egyeztetéseket meg tudják tenni.

Iván szerint:

2018-11-09 - 11:33

KHR listán rajta vagyok. Viszont van egy saját kb. 30 milliót érő lakásom 1/1-es tulajdonom.
Kaphatok-e kölcsönt a fentiek alapján?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-09 - 13:01

Kedves Iván!
Aktív státusz esetén sajnos nincs lehetőség jelzáloghitel felvételre sem. Passzív státusz esetén lakáscélú hitel felvételére legkorábban 6 hónap, szabad felhasználású hitel felvételére 12 hónap eltelte után nyílhat lehetőség.

László szerint:

2018-10-25 - 14:07

Az lenne a kérdésem, hogy KHR listán vagyok a párommal, deviza hitel miatt. Most a bank meghatározott egy összeget, amit ha befizetünk mint követelés megvásárlás, akkor lezárja a hitelügyletünket. Viszont anyukám, aki nyugdíjas nem tud akkora összeget felvenni amire szükség lenne, ezért kellene kezes még. Azok csak mi lehetnénk, mert nincsen más. Az ingatlant el akarjuk adni, a vevőt várjuk. Csak azért kéne egy ilyen megoldás, hogy a végrehajtást ne kezdjék meg, és ezért ne ár alatt kelljen eladni az ingatlanunkat. Tehát kb. egy fél évre lenne szükségünk kölcsönre.
Ebben kérném a segítségüket, ha lehetne.
Előre is köszönöm a válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-25 - 15:13

Kedves László!
Aktív KHR esetén sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség arra, hogy akár kezesként, adóstársként részt vegyenek a hitelügyletben.

Tamás szerint:

2018-02-22 - 15:53

Meg szeretném kérdezni, hogy bar listás vagyok és hogy lenne-e esélyem önöknél igényelni hitelt és dolgozom lassan 3 éve.

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-22 - 16:03

Kedves Tamás!
Amennyiben adatai aktív státuszban szerepelnek a KHR-ben, úgy bankpartnereinknél sajnos nincs lehetősége hitelfelvételre. Legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél már lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére. Ez esetben személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

András szerint:

2017-12-15 - 06:30

Hogy lehet az, hogy nem kapok hitelt sok banknál, de a Cofidis Magyarország pedig ad hitelt. Mert minden bank azzal tanácsol el, hogy bár listás vagyok. Én nem tudok róla, hogy bár listán szerepelnék valahol is.
Az lenne a kérdésem, hogy kitől tudnék felvenni hitelt a Cofidisen kívül?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-16 - 04:48

Kedves András!
Azt, hogy adatai negatív információval szerepelnek-e a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer), azaz a BAR listán, az úgynevezett Saját hiteljelentés lekérésével tudhatja meg. Ezt bármelyik hitelintézetnél megteheti. Amennyiben negatív információval szerepel a rendszerben akár aktív, akár passzív státuszban, úgy bankpartnereinknél sajnos nem lehetséges személyi hitel felvétele. Az említett pénzintézetnél is csak passzív státuszú, vagyis már kiegyenlített tartozás esetén igényelhető személyi kölcsön.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések