Hitelfedezeti biztosítás

Hitelfelvétel esetén érdemes elgondolkodnunk a hitelfedezeti biztosítás nyújtotta lehetőségeken. A hitelfedezeti biztosítás megkötésével ugyanis számos előre nem látható és nem várt eseményre felkészülhetünk. Partner pénzintézeteink illetve a velük kapcsolatban álló biztosító társaságok kidolgozták az egyes igényeknek megfelelő törlesztési védelem csomagokat.

Ez alapján ügyfeleink a számukra megfelelő csomagot választhatják ki annak érdekében, hogy egy kellemetlen jövőbeni esemény – legyen az munkanélküliség vagy akár baleset által bekövetkezett egészségkárosodás – ne veszélyeztesse hiteltörlesztésüket.

A hitelfedezeti biztosítás általában megköthető természetes vagy baleseti halálra; egészségkárosodásra; balesetből eredő, bizonyos mértéket meghaladó rokkantságra; munkanélküliség valamint átmeneti keresőképtelenség esetére is. Egy csomag tartalmazhatja akár az összes nem várt esemény elleni biztosítást, de lehetőség van egy-egy konkrét esemény elleni védelemre is.

A hitelfedezeti biztosításnak természetesen díja van, amit az egyes biztosító intézetek határoznak meg. A törlesztési védelem díja lehet egyösszegű illetve hitelösszegtől függően százalékos formában meghatározott. A hitelfedezeti biztosítások díja általában havonta, a törlesztő részletekkel együtt fizetendő.

Tudnunk kell azonban, hogy a hitelfedezeti biztosítások nem megtakarítás jellegűek, tehát a hitel lejáratakor nem áll rendelkezésre ügyfél által a biztosítási idő alatt megtakarított pénzösszeg. A hitelfedezeti biztosítás addig él, amíg tart a hiteltörlesztés és a nem várt esemény bekövetkeztekor fizet az ügyfél helyett a választott védelemnek megfelelően.  Amennyiben hitelfedezeti életbiztosításról van szó, a haláleset bekövetkeztekor a biztosító kifizeti a bank felé a fennálló tőketartozást.

Mivel napjainkban azonban a pénzügyi válság érezteti hatását a munkapiacon is, ezért talán a munkanélküliség illetve a keresőképtelenség elleni védelemnek van a legnagyobb jelentősége. Ez az egyes biztosítók által meghatározott feltételek szerint érvényesíthető, amennyiben bekövetkezik a biztosítási esemény.

Amennyiben Ön hitelfelvétel előtt áll vagy akár meglévő hitele van, de még nem gondoskodott a megfelelő védelemről, érdeklődjön irodáinkban a részletek felől.


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 27. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Gábor szerint:

2012-02-21 - 21:49

Tisztelt Cím!
Köthető-e hitelfedezeti biztosítás már meglévő hitelre, vagy csak a cégüknél történő hitelfelvétel esetén kacsolható a hitel mellé?
Üdv:
Gábor

Hitelnet szerint:

2012-02-21 - 23:06

Kedves Gábor!
Hitelfedezeti biztosítás meglévő hitel mellé is köthető. A biztosítással kapcsolatban annál a banknál kellene érdeklődni, amely a hitelt folyósította.

Erzsébet szerint:

2011-11-13 - 01:44

Kérem segítségüket. Melyek azok a biztosító társaságok, amelyekhez fordulhatok olyan hitelfedezeti életbiztosításért amely munkanélküliség, illetve egyéb keresőképtelenséggel összeköthető?

Hitelnet szerint:

2011-11-13 - 11:30

Kedves Erzsébet!
A legtöbb pénzintézetnél a hitel mellé már köthető olyan hitelfedezeti biztosítás, mely védelmet nyújt munkanélküliség, illetve keresőképtelenség kockázatára is. Elsőként a hitelfolyósító bankot kellene megkérdezni a lehetőségekről. Ha ott nem talál megfelelő biztosítást, például az Union vagy a Groupama Garancia Biztosítónál érdeklődhet.

Attila szerint:

2011-01-25 - 14:17

Szeretnék hitelfedezeti biztosítást kötni és erre ajánlatot kapni.

Lévainé Pál Julianna szerint:

2010-06-15 - 14:47

Arra lennék kíváncsi,mit takar az a biztosítási összeg amit ,a hiteltörlesztés és előtakarékosság mellett havi 2-2,5 ezer forintért kapok?Ez csak a halálom esetén érvényesíthető,vagy ha bajban vagyok akkor kérhetek segítséget ? Ha van valaki aki tud ebben valami segítséget adni,írjon !

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések