Hitel 0-6 hónapja fennálló passzív BAR esetén

Hitelfelvétel esetén minden pénzintézet azzal kezdi a hitelbírálatot, hogy megnézi, vajon a leendő adós adatai szerepelnek-e a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), vagyis közismertebb nevén a BAR listán.

Amennyiben ugyanis egy korábbi hitelmulasztás miatt a személyes adatok rögzítésre kerültek a rendszerben, akkor erőteljesen korlátozódnak a hitelfelvételi lehetőségek. Különbséget kell tenni azonban aktív és passzív BAR státusz között.

Ha valamely hiteligénylő passzív státusza még csak 0-6 hónapja áll fenn, akkor gyakorlatilag ugyanolyan hitelfelvételi lehetősége van, mint aktív BAR esetén, vagyis a magyarországi pénzintézeteknél nem juthat kölcsönhöz. Kizárólag osztrák bankpartnereink valamelyikénél lehet mód és lehetőség a hitelfelvételre.

Osztrák hitelek fedezeteként azonban csak meghatározott megyék területén található ingatlanok fogadhatók el, mely megyék az alábbiak:

  • Vas megye
  • Zala megye
  • Győr-Moson-Sopron megye
  • Fejér megye
  • Komárom-Esztergom megye
  • Veszprém megye
  • Pest megye
  • Balaton déli és északi partja

A hitel fedezetéül lakóingatlan és üdülő fogadható el, melynek értéke eléri legalább a 8-10 millió forintot.

Amennyiben az Ön BAR státusza már nem aktív, akkor érdemes megvárni legalább a hat hónapot, hiszen hat havi passzív BAR esetén már a hazai pénzintézeteknél is van lehetőség lakáscélú jelzáloghitel felvételére vezető pénzügyi partnereink egyikénél.

Ha Ön a 0-6 hónapja fennálló passzív BAR státusszal igényelhető jelzáloghitelek havi törlesztő részletére kíváncsi, akkor kérjük, számoljon a honlapunkon található jelzáloghitel kalkulátorunkkal, mely megadja osztrák bankpartnereink euró hiteleinek havi törlesztő részletét is.


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 28. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Hajnalka szerint:

2016-08-11 - 06:33

Üdvözlöm.
A Provident feltette a férjemet 11 éve az akkori KRH listára. Sem behajtást, sem levelet nem küldtek azóta sem. Mivel nem saját részre vette fel a hitelt, nem tudtunk róla, hogy létezik ez a tartozás. 78.000 Ft-ról van szó. Ha kifizetném, törlődik a rendszerből automatikusan vagy nem? Úgy tudom a Provident nem bank.

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-11 - 09:13

Kedves Hajnalka!
Férje KHR státuszáról pontos információt kaphatnak, ha valamely hitelintézetnél lekérik az úgynevezett Ügyféltudakozványt. Tartalmának ismeretében kaphatnak tájékoztatást arról, hogy mikor törölhető a negatív információ a rendszerből.

Miklós szerint:

2014-10-23 - 16:51

Tisztelt hölgyem, uram!
A mai napon kifizetem a fennálló tartozásomat. Esetleg kezessel tudnék felvenni 6 millió forint jelzálogkölcsönt 1-2 hónapon belül, ha megvan a 20% önerő? 0-6 hónapi passzív bár esetén?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-25 - 13:47

Kedves Miklós!
0-6 havi passzív BAR státusz esetén egyik pénzügyi partnerünknél sincs lehetőség lakáshitel felvételére még akkor sem, ha kezes bevonható az ügyletbe. Jelenleg egyetlen bankpartnerünk nyújt lakáshitelt passzív BAR lista esetén, de csak akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Balla István szerint:

2010-05-29 - 11:14

Tisztelt szakértő úr nekem egy 5 millió ft. összegü személyikölcsönre lenne szükségem ingatlan fedezet nélkül legalább 10 éves futamidőre és a törlesztőrészlet max. 65000 ft esetleg van ilyes fajta konstrukció .

HItelinfo szerint:

2010-05-31 - 09:18

Tisztelt Balla István!
Sajnos nincs ilyen lehetőség sehol sem ingatlan fedezet nélkül! Osztrák bank meg nem is ad személyi kölcsönt magyar állampolgároknak.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések