Ápolási segélyre vehetek-e fel ingatlan alapú hitelt? - Hitelnet.hu

Ápolási segélyre vehetek-e fel ingatlan alapú hitelt?

Jó napot kívánok!

Azt szeretném megtudni, hogy ápolási segélyre lehetséges lenne-e önöknél 1.000.000 forint hitelt felvenni?

Családi pótlékot és 2 gyerektartást és ápolási segélyt kapok, amelyek összege nagyjából 90.000 Ft. Szabad felhasználású hitelt szeretnék. Egy 40 nm-es tehermentes házunk van, amely 1/2 arányban a 13 éves lányom és az én nevemen van.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Szilvia

Kedves Szilvia!

Ápolási díjra a legtöbb pénzintézet nem nyújt kölcsönt, ám van olyan bankpartnerünk, amely az ápolási díjat is elfogadja elsődleges jövedelemként, jelzálog alapú esetén. Ami a családi pótlékot és a gyermektartási díjat illeti, csak másodlagos, kiegészítő jövedelemként fogadhatók el. Ennek azért van jelentősége, mert a alapfeltétele, hogy a leendő adós elsődleges jövedelméből származó bevételnek el kell érnie legalább a mindenkori minimálbért, ami jelenleg nettó 64.190 Ft.

Fentiek alapján tehát, ha az ápolási díj összege nem éri el a nettó 64.190 Ft-ot, és Önnek nincs más önállóan elfogadható keresete, akkor Ön nem jogosult a hitelfelvételre még akkor sem, ha a családi pótlékkal és a gyermektartási díjjal együtt összesen 90.000 Ft-os jövedelmet tud igazolni. A hitelfelvételhez olyan személyt kellene bevonni a hitelügyletbe, akinek önállóan elfogadható jövedelme eléri a fenti összeget.

Önállóan elfogadható, elsődleges jövedelemnek az alábbiak számítanak: munkabér típusú jövedelmek, (öregségi, rokkantsági), táppénz, illetménykiegészítés, életjáradék, nevelőszülői díj, megbízási díj, tiszteletdíj, megváltozott munkaképességűek kereset kiegészítése, fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka, rehabilitációs járadék, baleseti járadék, egészségkárosodási járadék. Az ösztöndíj és a nevelési díj is elfogadható önálló keresetként bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Kizárólag másodlagos, kiegészítő jövedelemként az alábbi juttatások fogadhatók el: családtámogatási juttatások (, gyermeknevelési támogatás, gyes), gyermektartás, gyed, T-gyás.

Az ingatlanfedezet tulajdoni viszonyait illetően a következő a probléma. Kiskorú tulajdonos esetén a hitelfelvételhez a gyámügy hozzájárulása szükséges. A gyámhivatal azonban csak olyan esetben járul hozzá a hitelfelvételhez, mely a kiskorú gyermek érdekeit szolgálja, ez szabad felhasználású hitel esetén nem bizonyított. Ha ennek ellenére a gyámhivatal hozzá is járulna, a bankok kiskorú tulajdonos esetén általában csak lakáscélú hitelt nyújtanak.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 19. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Margó szerint:

2018-09-06 - 16:30

Érdeklődni szeretnék. Nekem a havi jövedelmem ápolási díj 44.100 Ftés kiemelt családi pótlék, ami 23.600 Ft, és volt egy régi tartozásom, amit instrum justitiának fizetek, de már kb. 20Ft van hátra.
Kaphatok-e kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-07 - 05:35

Kedves Margó!
A leírt információk alapján sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

Petrányi Erzsébet szerint:

2014-08-04 - 17:25

De ha lenne kezes, akkor sem lehetne rá lehetőségem?

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-05 - 15:44

Kedves Erzsébet!
Ha az adós elsődleges jövedelmeinek összege nem éri el a minimálbért, akkor kezes bevonásával sem igényelhető a kölcsön.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések