5 millió forint jelzáloghitelt milyen feltételekkel kaphat nyugdíjas személy?

Tisztelt Hitelnet!

40 éves munkaviszonnyal 2014 februárjában nyugdíjba vonult ismerősöm szeretne jelzálog kölcsönt felvenni lakásfelújításra szabad felhasználásút, (még nem nyugdíjas korú). Van-e akadálya? Kb. minimálbér a nyugdíja. Milyen igazolás szükséges ehhez? Adóstárs bevonható (ez másodlagos megoldás lenne). 5 millió forintra lenne szüksége.

Köszönöm válaszukat!
Andrea

Kedves Andrea!

Ingatlanfedezet bevonásával megoldható a szabad felhasználású hitel felvétele, mely lakásfelújításra is fordítható. A nyugdíjat mint jövedelemforrást elfogadják a pénzintézetek hitelfelvétel során. Az, hogy fizetőképességet növelő adóstárs bevonására szükség van-e, az ügylet további részleteitől – például a fedezetként felajánlani kívánt ingatlan forgalmi értékétől, földrajzi fekvésétől, az illető egyéb, esetlegesen fennálló törlesztési kötelezettségétől – függ.

5 millió forint összegű jelzáloghitelhez tehát mindenképpen ingatlanfedezetet kell biztosítani. A fedezet akár a felújítandó lakás is lehet. A fedezet minden tulajdonosának részt kell vennie a hitelügyletben. 5 millió forint felvételéhez a lakás értékének el kell érnie legalább a 8-10 millió forintot.

Ha ennél kisebb értékű az ingatlan, de kisebb hitelösszegből nem valósítható meg a felújítás, akkor érdemes megnézni azt, hogy pontosan milyen felújítási munkálatokról is lenne szó. Amennyiben ugyanis komfortfokozat növelő munkálatok lennének, akkor korszerűsítés címén igényelt hitel esetén a bankok a lakásnak nem a jelenlegi, hanem a felújítást követő értékét vennék alapul a maximálisan felvehető hitelösszeg megállapításánál, amivel növelhető a hitelösszeg. Az sem utolsó szempont, hogy lakáscélú hitelhez alacsonyabb kamatláb mellett lehet hozzájutni, mint szabad felhasználású kölcsönhöz.

A szabad felhasználású és lakáscélú törlesztő részletek összehasonlítását online Hitelkalkulátorunk segítségével Önök is könnyen elvégezhetik.

A maximális futamidőt az adós életkorából kiindulva határozzák meg a pénzintézetek, miszerint a kölcsön lejáratakor az adós életkora nem haladhatja meg a 70. életévet, illetve bankpartnereink egyikénél akár az igénylő 75 éves koráig is el lehet menni.

A jövedelem igazolásaként – nyugdíjas lévén – nyugdíjas igazolványt és bankszámlára érkező nyugdíj esetén bankszámla kivonatot, kézbe kapott nyugdíj esetén nyugdíjszelvényt kell benyújtani. Ha munkaviszonnyal rendelkező adóstárs bevonására is sor kerül, akkor az ő részéről 30 napnál nem régebbi Munkáltatói igazolásra van szükség. Emellé szintén munkabért tartalmazó számlakivonatokat vagy NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást kell csatolni. A hitelfelvételhez szükséges további dokumentumokról Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást.

Az elérhető hitelkonstrukciókról online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak Szakértőink konkrét tájékoztatást adni. A személyre szóló hitelajánlatot díjmentesen elkészítjük!

Utolsó módosítás: 2014. március 02. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Margit szerint:

2014-05-12 - 21:35

Tisztelt Cím!
5.000.000 Ft hitelt szeretnék használt lakásvásárlásra igényelni 10-12 éves időtartamra – a lakás teljes vételára.
63 éves nyugdíjasként a legkedvezőbb hitelt keresem.
Családtag kezesként, ingatlanfedezete bevonható.
Mely pénzintézményeknél próbálkozzak hiteligényléssel?
Tisztelettel, válaszát köszönöm
Margit

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-13 - 12:45

Kedves Margit!
Plusz ingatlanfedezet bevonásával felvehető lehet akár a teljes vételár. Arról, hogy szükség van-e fizetőképességet növelő adóstárs bevonására, Szakértőink bővebb információk birtokában tudnak tájékoztatást adni.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s Szakértőink megkeresik az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakásvásárlási hitelt!

Mária szerint:

2014-04-16 - 21:18

Nyugdíjas kisvállalkozó vagyok és csak az üzletem skáláját szeretném bővíteni. Két millió forintra lenne sürgősen szükségem. Tartozásom nincs. Egyedül élek. Betegségeim hála Istennek még nincsenek. Annyi a kérésem, hogy mindent inkognitóban szeretnék lebonyolítani. Nem akarom, hogy a gyermekeim tudjanak róla, de leginkább senki.
Kérem sürgősen tájékoztassanak a kérésem felől.
Köszönettel.
Mária

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-16 - 22:04

Kedves Mária!
2 millió forintot ingatlan fedezete mellett lehet felvenni. Ha van lehetősége ingatlan bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják tájékoztatni az elérhető hitellehetőségekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések