Jelzáloghitel kiváltása kedvezőbbre: Hitelnet.hu

Jelzáloghitel kiváltása

Utolsó módosítás: 2015. február 18. szerda

Ön rendelkezik korábban felvett jelzáloghitellel, ám sokallja a havonta fizetendő törlesztő részlet összegét? Ebben az esetben élhet a pénzintézetek által kínált hitelkiváltási lehetőséggel. Korábban felvett jelzáloghiteleit szeretné kiváltani? Csökkenteni szeretné hitelének havi törlesztő részleteit? Az elérhető legkedvezőbb lehetőségeket szeretné megtalálni a piacon?

Mikor érdemes kiváltani jelzáloghitelünket?

A jelzáloghitelek futamidő lejárata előtti visszafizetésére minden pénzintézetnél van lehetőség. A végtörlesztés tehát nemcsak saját tőkéből, hanem hitelkiváltó kölcsönből is történhet. A jelzáloghitelek kiváltásának azonban vannak feltételei.

Korábban felvett deviza alapú hiteleket egy gyenge forint árfolyamnál nem célszerű forint alapú hitelre váltani, mivel ilyenkor visszavonhatatlanul realizálja az árfolyamveszteséget. A viszonylag magas (a devizahitelekhez képest jelentősen magasabb) kamatszint miatt a havi törlesztő részletek nem lesznek alacsonyabbak és egy későbbi forint erősödés esetén sem fog csökkenni a havi részletünk.

A kiváltás legfontosabb feltételei:

A pénzügyi válság és a banki szigorítások következtében jelentősen megváltoztak a hiteligénylés feltételei az egyes kereskedelmi bankoknál. Szinte minden esetben csökkent az ingatlan forgalmi értékéhez képest felvehető hitel összege, nőtt a bankok által elvárt jövedelem mértéke és a feltételek területén is jelentős változás volt tapasztalható.

Elsőként arra kell felhívni a figyelmet, hogy a bankok csak problémamentesen törlesztett jelzáloghitelt váltanak ki. Ha az adósnak elmaradása, lejárt tartozása van, akkor a hitelkiváltásra irányuló kölcsönkérelmet a pénzintézetek mindegyike visszautasítja. Felmondott hitel és végrehajtási joggal terhelt ingatlan esetében szintén nincs lehetőség az adósság banki hitelből történő rendezésére.

Az alábbiakban megpróbáljuk összefoglalni azokat a tudnivalókat, amikkel hitelkiváltás esetén mindenképpen tisztában kell lennie:

Jelzáloghitelét csak az a hitelfelvevő tudja kiváltani újabb banki hitel segítségével, akinek adatai nem szerepelnek negatív tartalommal a BAR listán. Jelenleg jelzáloghitel kiváltásánál is kizáró ok mind az aktív, mind a passzív KHR. Arról, hogy érdemes-e kiváltani meglévő jelzáloghitelét, illetve van-e olyan hitelkiváltó konstrukció, mellyel a jelenleginél kedvezőbb törlesztő részlet érhető el, online számológépünk segítségével tájékozódhat.

Felmondott hitel nem váltható ki. Jelzáloghitel kiváltása esetén minden esetben igazolni kell a probléma mentes hitelmúltat. Egy olyan osztrák bankpartnerünk van jelenleg, ahol osztrák hitel igénylése esetén nem kell az utolsó 3-6 havi bankszámla kivonattal igazolni a probléma mentes hitelmúltat.

Jelenleg a magas finanszírozású, azaz a forgalmi érték 80-90%-ig felvehető lehetőségek teljesen eltűntek a hazai bankok kínálatából.

Számos olyan kondíció létezik, ahol hitelkiváltás esetén a meglévő hiteleknél kedvezőbb kondíciót lehet elérni. Ezek a pénzintézetek a speciális kondíciókat azoknak az ügyfeleknek vezették be, ahol folyószámla kivonattal igazolható a több hónapos ( 6 – 12) problémamentes hitelmúlt.

A lakáshitelek hitelkiváltás esetén is lakáscélú hitelkamattal válthatók ki a legtöbb pénzintézetnél. Ez általában 1-1,5 %-al alacsonyabb kamatot jelent.

A kiváltandó hitellel kapcsolatos kérdések:

 • Mekkora összegű és milyen típusú jelzáloghitelt vett fel?
 • Milyen futamidőre vette fel a kölcsönt és mennyi idő telt el a hitelfelvétel óta?
 • Mennyi meglévő hitelének a havi törlesztő részlete?
 • Mekkora a fennálló tartozás nagysága?
 • A hiteltörlesztés problémamentes volt-e, vagyis a törlesztő részleteket a szerződésben meghatározott feltételek szerinte fizette-e?

A fedezetül szolgáló ingatlannal kapcsolatos kérdések:

 • A fedezetként bevont ingatlan típusa?
 • Hol található helyileg az ingatlan?
 • Mekkora az ingatlan értéke, illetve mekkora összegre értékelte a jelenlegi kölcsönt folyósító pénzintézet?
 • Kinek a tulajdonában van az ingatlan?
 • Milyen terhelések, illetve jelzálogbejegyzések találhatók az ingatlanon?

A háztartás jövedelmi viszonyaival kapcsolatos kérdések:

 • Mekkora az igazolható jövedelem nagysága a háztartáson belül külön-külön?
 • Mióta van meg a jelenlegi munkaviszony?
 • Milyen típusú munkaszerződéssel rendelkezik?
 • Ki a munkáltató?
 • Folyószámlára vagy készpénzben kapja a jövedelmét?

Adósságrendező illetve hitelkiváltó kölcsön igénylésekor alapvető feltétel, hogy a leendő hitelfelvevő a már meglévő jelzáloghitelét a futamidő során mindvégig szerződésszerűen teljesítse. Rendszeresen előforduló késedelmes hiteltörlesztés, valamint hátralékkal rendelkező jelzálogkölcsön a kölcsönkérelem visszautasítását vonhatja maga után.

Jelzáloghitelek kiváltása esetén fontos meghatározni, hogy szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelt kívánunk kiváltani. Ugyanis amennyiben Ön lakáscélra felvett jelzálogkölcsönt vált ki, akkor bankpartnereinknél lehetőség van arra, hogy az lakáshitellel kerüljön kiváltásra. Ez azért fontos szempont, mert a lakáscélú kölcsönök kamata alacsonyabb a szabad felhasználású hitelek kamatánál. Ilyen esetben igazolni kell azonban, hogy valóban lakáscélú hitel kiváltásáról van szó, ami a lakáscélú kölcsönszerződés benyújtásával igazolható.

A jelzáloghitelek kiváltásának folyamata:

Elsőként annak célszerű utánajárni, hogy mekkora összegű a fennálló tartozás, tehát visszafizetés esetén mekkora összeget kell az adott pénzintézetnek utalni, majd az aktuális törlesztő részletekről érdemes tájékozódni. Ezt legegyszerűbben a hitelnet.hu segítségével teheti meg.

Jelenleg forintban van lehetőség hitelfelvételre, azonban egyik esetben sem lehet túllépni a jogszabályban rögzített finanszírozási arányokat.

Ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott hitelek esetén a pozitív hitelbírálat egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy a meglévő hitelt Ön szerződésszerűen teljesítette a futamidő elejétől a kiváltásig, illetve nem esett 90 napot meghaladó késedelembe, valamint nem rendelkezik a hitelkiváltás időpontjában hátralékkal.

Jelzáloghitelek kiváltása esetén a hitelek között különbséget teszünk aszerint, hogy szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel kiváltásáról van-e szó. A legtöbb pénzintézetnél ugyan a meglévő jelzáloghitelek szabad felhasználású hitelkonstrukcióval válthatók ki, azonban néhány pénzügyi partnerünk lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben lakáscélú kölcsönnel rendelkezünk, akkor azt szintén lakáshitellel válthassuk ki. Ez azért kedvező, mert lakáshitelek kamata kedvezőbb a szabad felhasználású konstrukciók kamatánál.

Jelzáloghitel kiváltásakor a kölcsönszerződés megkötését követően a folyósító pénzintézet elutalja az adott banknak, az általa kiadott hivatalos igazoláson szereplő fennálló tartozás összegét, majd ezt követően állítja ki a korábbi hitelt nyújtó pénzintézet a jelzáloghitel törlési papírját, ami alapján az illetékes földhivatalnál törlésre kerül a korábban bejegyzett kölcsön.

Jelzáloghitelek esetleges kiváltása előtt az iránt érdemes elsőként érdeklődni a kölcsönt folyósító banknál, hogy amennyiben Ön szeretné visszafizetni fennálló tartozását, akkor mekkora összegre számíthat. A havonta esedékes törlesztések ugyanis a kamatot és tőkét egyaránt csökkentik, de arról a pénzintézet tud csak pontos tájékoztatást adni, hogy mekkora összeget tesz ki pontosan a fennálló tőketartozás.

A fennálló tartozás összegének ismeretében Ön is könnyen tájékozódhat az aktuális havi törlesztő részletek nagyságáról a honlapunkon található jelzáloghitel kalkulátor segítségével, mellyel forint, euró és svájci frank alapú hitelkonstrukciók törlesztése egyaránt kiszámolható.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a vonatkozó jogszabály által meghatározott finanszírozási hányadot egyik devizanem esetén sem szabad túllépni.

Hitelkiváltás esetén fenti finanszírozási korlátokat abban az esetben nem kell figyelembe venni, ha a felvenni kívánt hitelösszeg nem haladja meg a kiváltásra fordítandó összeget.

Jelzálog alapú kölcsön kiváltásakor a hitelszerződés megkötése utána a folyósító bank nem közvetlenül a hitelfelvevőnek, hanem a korábbi hitelezőnek utalja el a fennálló tartozásnak megfelelő összeget. Majd az átutalás és hitelkiváltás után kerül sor a korábbi hitel törlési papírjának kiadásra, ami alapján, az illetékes földhivatal törli a korábbi jelzáloghitelt.

Kérjen kiváltó ajánlatot:

Oldalunkon található számológép segítségével ki tudja számolni, hogy a jelenleg elérhető legkedvezőbb hitellehetőségekkel mekkora havi részletekkel számolhat. Nincs más dolga, mint adja meg a felvenni kívánt hitel összegét, válasszon hitelcélt és futamidőt az elérhető lehetőségek közül.

A hitelkiváltási lehetőségeket az „Adósságrendezés ingatlanfedezettel” hitelcél kiválasztásával ismerheti meg. A jelzáloghitelek kiváltásához szintén jelzálog alapú hitelek igényelhetők, melyek a bankok kínálatában – a devizanemet tekintve – forint és euró alapon találhatók meg. A honlapunkon található Kalkulátor segítségével mindkét devizanem legkedvezőbb adósságrendező konstrukcióit megtekintheti.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Amennyiben Ön a jelzáloghitel kiváltásának menetéről, a havi törlesztő részlet nagyságáról, vagy az igénybe vehető adósságrendező hitelkonstrukciókról kíván bővebben tájékozódni, akkor, kérjük, keresse a Hitelnet irodáit, vagy kérjen személyre szóló díjmentes ajánlatot

Fenti kérdések megválaszolása után Kollégáink már kellő információval rendelkeznek ahhoz, hogy az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciót részletesen ismertessék. Amennyiben az Ön tetszését is elnyeri az ajánlott hiteltermék, akkor Szakértőink – munkáltatói igazolás és bankszámla kivonat alapján – elvégzik a hitelügylet előzetes hitelbírálatát is.

Amennyiben a jelzáloghitelek kiváltási lehetőségeiről személyre szóló tájékoztatást is szeretne kérni, töltse ki online nyomtatványunkat, s Szakértőink díjmentes hitelajánlatot küldenek Önnek, figyelembe véve az igényeit és lehetőségeit. Ha a jelzáloghitelek kiváltásával kapcsolatban további kérdései lennének, tájékozódjon szakértői válaszainkból vagy tegye fel saját kérdését online!


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Timi szerint:

  Egy éve vettünk fel az OTP-től 7.500.000 Ft szabad felhasználású jelzáloghitelt 3 havi kamatperiódussal 20 éves futamidőre. A terv egy rövidtávú, magas hozamú befektetés volt, de mire folyósították a hitelt, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Találtunk más, valamivel hosszabb távú befektetési lehetőséget. A felvett hitelből van még kb. 2 millió Ft-unk. Így kb 5.5 millió Ft-ot szeretnénk felvenni 10, 15 vagy 20 évig fix kamattal. 15-20 éves futamidőben gondolkodunk. Férjem 63 éves, én 49 éves vagyok.
  Az OTP-n kívül melyik bank jöhet számításba?
  Gyors válaszukat előre is nagyon köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Timi!
   Megoldható lehet 15-20 éves futamidejű jelzáloghitel felvétele más hitelkonstrukcióban is. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hiteltájékoztatás és hitelügyintézés díjmentes!

 • László szerint:

  Jó napot!
  Kérdésem a következő. Édesanyámnak van egy jelzáloghitele a lakáson, ő sajnos meghalt és még intéződnek a papírok. Úgy néz ki, a nevemre lesz írva a fennmaradó hitel, továbbra is törlesztem. De nekem van más banknál is hitelem és szeretném kiváltani mindkettőt, hogy kevesebb törlesztőm legyen.
  Van-e rá lehetőség, hogy hitelt kapjak, ha a lakás a nevemen lesz és melyik pénzintézet az, amelyik segítene ebben. Havi jövedelmem 135-140 ezer forint, kiadásaim 90 ezer forint.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   Szakértőink készséggel tájékoztatják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő adósságrendező hitelekről bővebb információk ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Edit szerint:

  T. Cím!
  Jelzáloghitelünk van, melynek jelenleg fennálló összege 3.120 e Ft, havi törlesztő részlet 44.790.-Ft, hátralévő év 8 év. Szeretném, ha segítenének a legjobb ajánlattal, szeretném a jelzáloghitelt egy másik /jobb lehetőségre cserélni/.
  Tisztelettel: M-né

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edit!
   Ahhoz, hogy személyre szabott, konkrét hitelkiváltó ajánlatot tudjuk készíteni Önnek, további információra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, mely alapján Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot!

 • Erzsébet szerint:

  Jelzálog alapú forintos hitelem van családi házamon, 2/3 rész enyém, 1/3 Édesanyámé. Édesanyám adóstárs, és jelzálogba adta lakását is. 13 év van hátra a visszafizetésig. Szeretném másik banknál felvenni a jelzáloghitelt kedvezőbb kamatozással 10.000.000 Ft összegben. Ház becsült ára 40.000.000 Ft. Soha nem volt elmaradásom a fizetéssel, állandó munkaviszonyom van külföldön kb. 650.000 Ft.
  Kérdésem: ki tudom-e venni a jelzálogból Édesanyám lakását ezzel a cserével? Adhatok-e Édesanyámnak és fiamnak haszonélvezeti jogot?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Elvileg működhet a hitelkiváltás. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Mivel Édesanyja jelenleg is tulajdonosa az ingatlannak, neki zálogkötelezettként szerepelni kellene a hitelügyletben, ám ha Édesanyja és Fia haszonélvezeti jogot szereznek az ingatlanban, úgy kötelezően bevonandó adóstársak lesznek.

 • Róbert szerint:

  Üdvözlöm.
  Szeretném meglévő kettő db, azaz van lakáscélú felújítási hitelem és személyi kölcsön ingatlanfedezetre hitelt kiváltani egy hitelre. Feleségemmel adós és adóstársak vagyunk. A hitel most körülbelül 9.000.000 Ft, havi törlesztője 84.000 Ft. Ezt szeretném lejjebb faragni. A feleségemmel most válok és átvállalom a hitelt. Még 10 év van hátra a végéig.
  Remélem tud segíteni.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!

 • Miklós szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Rendelkezem egy Dunakeszi családi házon lévő jelzáloghitellel – ami kezdetben 17M HUF értékű volt – az Unicredit Banknál. Jelenlegi tőketartozásom ~16M HUF alatt van kicsivel. A hitel futamideje 20 év volt. Jelenleg ebből ~17 év van hátra. A törlesztő részletem 119.000 Ft körüli.
  Böngésztem az ajánlatokat és úgy találtam, hogy jelenleg ettől jóval kedvezőbb hitelek felvételére is van lehetőség. A célom nem a törlesztő részlet csökkentése (akár minimálisan még növekedhet is, mondjuk 130.000 HUF-ig), hanem leginkább a futamidő végének előre hozása lenne.
  Érdekelne, hogy mi a tanácsuk egy ilyen helyzetben és körülbelül mit tudnék elérni. A hitelkockázatot nem szeretném túlzottan növelni, így annak örülnék, amennyiben a kamatperiódus minél hosszabb lenne (esetlegesen hallottam fixált hitelekről is).
  (Természetesen nem vagyok negatív KHR listán és a jövedelmem is megfelelő. Az ingatlan értéke pedig az utóbbi időben csak növekedett.)
  Köszönettel,
  Miklós

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Miklós!
   Léteznek már akár 15-20 éves futamidőre fixált hitelek is, amivel a kamatkockázat kizárható. Személyre szabott tájékoztatáshoz előzetes hitelbírálatot kell végeznünk, melyhez első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Karolin szerint:

  Van egy hitelem svájci frankos volt (7 milliót vettünk fel), a jelenlegi 68 ezer Ft helyett 92 ezer Ft-ot kell fizetnem júliustól gyűjtőszámla hozzáadásával 2028-ig. A hitel tőketartozása 9,5 millió és kb. 4,5 millió a kamattartozás. Ez egy szabad felhasználású jelzáloghitel. Van egy másik ingatlan is, aminél fele ingatlanrész az enyém, fele a kisfiamé, ha ez számít, a jelenlegi hitel édesanyámék házán van. Lehet itt jó hitelkiváltás?
  Válaszát köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Karolin!
   Kiskorú tulajdonos esetén csak lakáscélú hitel vehető fel, tehát a szabad felhasználású jelzáloghitel kiváltásába olyan ingatlan nem vonható be, melynek kiskorú is a tulajdonosa. A konkrét hitelkiváltási lehetőségekről Szakértőink a további részletek ismeretében készséggel tájékoztatják Önt. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Pál szerint:

  Szabad felhasználású kedvezőtlen kamatozású (12,2 %, 1.500.000 Ft 20 év 2013.07. OTP) hitelemet váltanám ki kedvezőbbre 15 éves futamidővel, illetve ugyancsak kedvezőtlen kamatozású adósságrendező hitelemet (2.400.000 Ft, 19% 8 év 2016.05. Cofidis) cserélném le 84 hónaposra. Mindezt úgy, hogy 400.000 Ft szabad felhasználású összeghez jussak és a törlesztőrészletek összességében csökkenjenek. Nekem 135.000, páromnak 57.000 Ft az igazolható jövedelme. Nincs elmaradásom a törlesztésekben és nem vagyok negatív “BAR” listás. Számlámat nem akarom átmozgatni. 2013 júliusi a hitelbiztosítéki érték megállapítása, miszerint 5.800.000/4.100.000 Ft a forgalmi/hitelbiztosítéki érték.
  Minden szükséges adatot megadok a korrekt és sikeres ügyintézéshez.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Pál!
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz online adatlapunk kitöltése szükséges. Ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot és konkrét tájékoztatást nyújtanak az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciókról!

 • Anita szerint:

  A saját tulajdonunkban lévő lakásunkhoz kapcsolódóan 2003-ban ingatlanvásárlás címén, majd 2011-ben egy másik hitel kiváltása miatt kölcsönt vettünk fel. Az elsőt 20 év, a másodikat 10 év futamidőre. Most a két hitel összevonásán gondolkozunk, figyelembe véve a jelenleg jóval kedvezőbb kamatokat. Megtehetjük-e ezt az összevonást, és ha igen, akkor milyen feltételekkel? Melyik bank ajánlata ehhez kapcsolódóan a legkedvezőbb?
  Válaszát megköszönve, üdvözlettel:
  Anita

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   Megoldható lehet a két kölcsön összevonása. Személyre szabott, díjmentese tájékoztatást bővebb információk ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Zoltán szerint:

  Üdv.
  Mi jelzálog átvállalásával szeretnénk házat venni, ami 2.200.000 Ft. Én közmunkán vagyok és per pillanat 77.600 Ft-ot keresek 2 éves számla múlttal és ugyanennyi munkaviszonnyal rendelkezem és szándéknyilatkozatot is tudok adni a határozott idejű szerződésem mellé. A párom gyesen van. A 2 gyerekre 77.800 Ft-ot kap, amit be tudok illeszteni mellékjövedelemként.
  Az lenne a kérdésem, át lehetne-e vállalni a jelzálogkölcsönt?
  Ha igen, akkor ugyan ennyit kell visszafizetni vagy többet?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   A jelzáloghitel átvállalásának lehetőségéről, feltételeiről az adott ügylet részleteinek ismeretében az érintett pénzintézet tud Önöknek pontos felvilágosítást adni.

 • Ferenc szerint:

  2006.08.03.-án kötött CHF alapú hitelszerződést, mely forintosításra került szeretném kiváltani, mert a havi törlesztő részlet 32.783,-Ft/hó mellett a jelenlegi 870.142,- Ft tőketartozás 2018.11.03-ra fut ki. Ez véleményem szerint nagyon drága hitel.
  Lehetséges-e kedvezőbb hitellel kiváltani?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   Ahhoz, hogy Szakértőink utána tudjanak nézni az adott kölcsön kiváltási lehetőségeinek, további információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Tamás szerint:

  Jelzáloggal terhelt ingatlanra további hitel felvehető-e?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   A további terhelhetőség függ egyrészt attól, hogy mekkora összegű jelzálogjog és kinek a javára van bejegyezve (hitelintézet, önkormányzat, kincstár, magánszemély, stb.), másrészt az ingatlan maximális terhelhetőségétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől. Személyre szabott tájékoztatás online adatlapunk kitöltése után tudnak Szakértőink adni.

 • László szerint:

  Üdvözlöm.
  Szeretném kiváltani jelenlegi jelzálogkölcsönöm kedvezőbb havi díjazásúra. Jelenleg 7.600.000,- Ft a fennmaradó tartozás de, a 72.000,- havi törlesztést sokalljuk. Sajnos nem tudtuk fizetni a havi díjat, így sajnos szereplek a KHR listán.
  Olyan bankot keresek, ahol ezt a végösszeget kedvezőbb havi díj ellenében (kb. 55.000,-Ft) tudnám törleszteni.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   A negatív tartalmú KHR lista kizárja hitelkiváltó kölcsön felvételének lehetőségét bankpartnereinknél, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Éva szerint:

  Tisztel Cím!
  Van egy szabad felhasználású jelzáloghitelem kb. 2,7 millió HUF (törlesztés 32.330 HUF) és egy hitelkártya tartozásom kb. 1,5 HUF (törlesztés 67.200 HUF).
  Igazolt nettóm: 109.750 HUF
  Szeretném egy jelzáloghitellé összevonni a kettőt. 56 éves vagyok. A lakás 34 nm, Zuglóban, kb. 13 millió HUF.
  Van erre lehetőség?
  Köszönettel.
  Éva

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   A leírtak alapján – problémamentes hiteltörlesztés esetén – van lehetőség a hitelkiváltásra. A legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni.

 • Sándor szerint:

  Üdvözlöm,
  a kérdésem, jelenlegi szabad felhasználású jelzáloghitelem szeretném kedvezőbb havi törlesztésűre cserélni, de 65 éves vagyok. Kaphatok-e még 10 éves futamidőre hitelt a jelenlegi kiváltására? Nem vagyok BÁR listás és a jelenlegi hitelem mindig időben törlesztettem.
  Köszönöm a válaszát.
  Sándor

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Sándor!
   A 65. életév betöltése előtt felvett hitel esetén megoldható a 10 éves futamidő. Ha elmúlt már 65 éves, akkor vagy rövidebb időre vagy fiatalabb korú adóstárs bevonásával lehetséges a hitelfelvétel. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a konkrét hitellehetőségekről!

 • Vilmos szerint:

  Feleségemmel 2006-ban svájci frank alapú jelzálog biztosítékú szabad felhasználású hitelt vettünk fel 8 000 000 Ft értékben. Végig pontosan fizettük a részleteket. De emellett még 1 000 000 Ft-ot meg is takarítottunk fiaink segítségével. Forintosítás után találtunk egy bankot, mely hajlandó lenne kiváltani a 7 400 000 Ft tőketartozást, kedvezőbben, mint az eredeti bank. Mi szeretnénk az egymillió forintot beleforgatni most a tőketartozás kifizetésébe. Ezáltal csak 6 400 000 Ft hitelt kellene felvenni a második banktól. Köteles-e elfogadni ezt a második bank? Bonyolultabb lesz-e az ügyintézés?
  Tisztelettel.
  Vilmos

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Vilmos!
   Véleményünk szerint célszerű lenne először a jelenlegi pénzintézetnél előtörleszteni az 1 millió forintot, majd ezt követően megigényelni a hitelkiváltáshoz szükséges összeget az új banknál.

 • Berkes Erzsébet szerint:

  2009. február 9-én felvettünk a férjemmel 22.560 svájci frank hitelt 20 évre az AXA Banktól. A bankomtól megkaptam az új forintosított hitelről szóló levelet. A forintosítás után az új tartozásunk 13.877,06 CHF, azaz 3.559.050 Ft. A havi törlesztőrészlet várhatóan 2015. májustól 26.163 Ft, várható éves kamat 6.50 %. A hitel lejárata 2029.03.05.
  Az a kérdésem, hogy van-e ettől kedvezőbb konstrukció?
  Még azt is kérdezném, hogy ha kevesebb futamidőt vállalnánk, akkor csökkenne-e a kamat?
  Köszönöm válaszukat!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   A hitelkiváltó lehetőségekről online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudják Önt tájékoztatni Szakértőink.
   A kamat mértékét nem befolyásolja a futamidő, de ha rövidebb futamidőt választ, akkor a visszafizetendő összeg kevesebb lesz.

 • Kata szerint:

  Szeretnénk kiváltani a fennállò kb. 900.000 összegű hitelünket. Sajnos ezzel a hitellel túlterhelt a fizetésünk és egyik bank sem tudott segíteni akikkel felvettük a kapcsolatot.
  Hiteleink:
  Lakás: 53.000 Ft havonta
  Jelzáloghitel: 15.000 Ft havonta
  Provident 98.000 Ft havonta
  Cofidis 31.500 havonta
  <pPárom jövedelme: 161.000 Ft
  Gyed: 105.000 Ft
  Előre is köszönöm válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kata!
   Ingatlanfedezet nélkül nem tudunk kedvező hitelkiváltó kölcsönt ajánlani, tehát az adósságrendezés ingatlan fedezete mellett történhet. Ehhez meg kell felelni az ingatlan- és jövedelemfedezettségnek egyaránt. Fontos információ lenne tehát, hogy mennyit ér az ingatlanuk és helyileg hol található, illetve mekkora összegű jelzáloghitel terheli az ingatlanukat és mennyi a hitelek egyenlege jelenleg. Továbbá a hiteltörlesztéseknek problémamentesnek kell lenni.
   Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Beatrix szerint:

  2007 júliusban vettem fel 5 millió forint értékben, svájci frankban jelzálog alapú szabad felhasználású hitelt. A meredeken emelkedő törlesztőrészletek miatt, féltem, hogy nem fogom tudni törleszteni, bementem a bankba és javaslatot kértem. Egy forint alapú hitelt javasoltak, amellyel 2011júliusában kiváltottam a korábbi hitelemet, plusz a felvett összeget egyéb okokból kissé meg is növeltem. Így 9.750.000.- forint tartozásom lett forintban. Ezt jelenleg is pontosan fizetem, magas THM-el…
  1.) jár visszatérítés nekem, akár mindkét hitellel kapcsolatban?
  2.) nekem kell-e kezdeményeznem, ha igen?
  3.) tudnak-e ajánlani 67.000.-/hó havi törlesztésnél kedvezőbb törlesztésű hitelt (jelenleg még 20 évig kell törlesztenem, 42 éves vagyok.
  Segítségüket nagyon köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Beatrix!
   1. Az első hitel esetén az árfolyamrés és az esetleges tisztességtelen kamatemelés, a második esetben a tisztességtelen kamatemelés miatt lehet jogosult visszatérítésre.
   2. A legkedvezőbb hitelkiváltó ajánlatoknak online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána. Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot is!

 • Nelli szerint:

  Tisztelt hölgyem/uram!
  2010-ben vettünk fel szabad felhasználású hitelt 35 évre. Házat vettünk belőle, az összeg 4.000.000 Ft volt. Azóta is 30-36 ezer forint a törlesztő részlet. Mi nagyon szeretnénk az éveket és az összeget is csökkenteni, ha lehet. Nekem megszűnt a munkahelyem, csak a páromnak van keresete. Van két kisgyerekünk. Lehet valamit tenni?
  Üdvözlettel.
  Nelli

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nelli!
   A törlesztő részlet csökkentő hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink utánanéznek a hitelkiváltó lehetőségeknek!

 • Gabriella szerint:

  2 éve nem tudjuk fizetni devizahitelünket, a bank felmondott. Most viszont felajánlotta, hogy a felét elengedik, ha augusztus 31-ig a másik felét kifizetjük. Mit tudunk tenni hitel ügyben, mert mindketten vállalkozók vagyunk, a házon NAV jelzálog is van és a felmondott hitel miatt BAR-listások vagyunk. Szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, hogy ezt az összeget felvéve megmentsük házunkat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gabriella!
   A negatív tartalmú BAR lista, a NAV jelzálogjog és a felmondott devizahitel mind-mind olyan tényező, ami miatt Önök nem hitelképesek jelenleg egyik pénzügyi partnerünknél sem, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Piroska szerint:

  Üdvözlöm!
  Szeretnék érdeklődni. 4 éve vettünk fel a férjemmel 8 millió Ft, forint alapú szabad felhasználású jelzáloghitelt 25 évre, havi 80.000 Ft törlesztő részletre, ami nagyon sok, szinte csak a kamatot fizetjük. Lenne lehetőség ezt a hitelt kiváltani egy sokkal kedvezőbb hitelre?
  Köszönöm előre is.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Piroska!
   Ha online Hitelkalkulátorunkkal számol, Ön is láthatja, hogy 8 millió forint szabad felhasználású jelzáloghitel jóval kedvezőbb törlesztő részlettel érhető el, mint az Önök jelenlegi kölcsöne. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, hogy Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önöket tájékoztatni a legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönökről!

 • Kiss Éva szerint:

  ödvözlöm! az lenne a kérdésem hogy lenne egy ingatlen amin van tartozás amit még a tulaj vet fel rá és atulaj azt monta hogy válaljunk át a hitelt és még kér pénzt és mi ugy szeretnénk hogy fel veszünk 5 millió forintot a házra és ki fizesünk belőle ami arjta van hitel ez lehetséges válaszát várom köszönöm

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Éva!
   Igen, ez csak így megoldható. A vásárláshoz igényelt hitellel kiváltják a tulaj által felvett jelzáloghitelt. Ez azonban csak abban az esetben megoldható, ha az Önök által igényelt hitel nem több, mint a tulaj által felevtt hitel jelenlegi egyenlege.

 • Lajos szerint:

  Üdvözletem!
  2008-ban vettünk fel egy szabad felhasználású jelzáloghitelt svájci Frankban, aminek összege akkor 33490CHF volt.A részletfizetés 20 évre 35000-HUF körül alakult.
  Azt szeretném megkérdezni a T. Szakértőtől, van-e olyan konstrukció, amivel esetleg a mostani, vagy kedvezőbb részletfizetés állandósulhatna?
  Az is érdekelne, ha bármely hitelátváltás kicsivel akár nagyobb részletfizetés mellett rövidebb futamidővel történne.
  Köszönöm

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Lajos!

   Sajnos itt nem tudok Önnek pontos ajánlatot adni, ez kollégáink feladat. Kérem töltse ki a kapcsolat menüpont alatt található online ajánlatkérő adatlapunkat vagy forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkhoz és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink