fbpx

Hiteltípusok, hitel lehetőségek a Hitelnetnél

Ön az optimális hitelkonstrukciót keresi, s elsősorban az érdekelné, hogy melyik hiteltípust lenne érdemes választania? A következő bejegyzésből megismerheti a bankpiacon jelenleg elérhető hiteltípusokat.

A hitel célja szerint megkülönböztethetjük a szabad felhasználású, lakáscélú és adósságrendező konstrukciókat, melyek ingatlanfedezet bevonásával vehetők igénybe, kivéve a szabad felhasználású hitelt, mely viszonylag kisebb hitelösszeg esetén fedezet nélkül, személyi hitel formájában is elérhető.

Az egyes hiteltípusok között a kamatozás alapján is különbséget tehetünk. A piaci kamatozású hitelek mellett ma már számos lakáscél esetén igénybe vehetők az állami kamattámogatású kölcsönök. Ezek kedvezőbb kondíciók mellett érhetők el, mint a piaci kamatozású konstrukciók, de igénylési feltételeik is szigorúbbak. Az államilag támogatott hitelek esetén elvárt követelményeket kormányrendelet rögzíti. Az ilyen hitelek lényege abban áll, hogy az állam bizonyos ideig (5 illetve 20 év) kamattámogatást biztosít a havi törlesztés megfizetéséhez.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A pénzügyi válságot követően a devizahitelezés háttérbe szorulásával egyre nagyobb terhet hódított a forint alapon történő finanszírozás. Számos banknál ekkor jelenetek meg az úgynevezett referenciakamathoz kötött hitelek. Referenciakamatként általában a jegybanki alapkamat vagy a BUBOR szolgál, s ezt egészíti ki az egyes bankok által meghatározott kamatfelár. A forint alapú hitelek révén nemcsak az árfolyamkockázat veszélye hárul el, hanem a referenciakamatnak köszönhetően viszonylag kiszámítható, előre tervezhető havi törlesztést kapunk. A törlesztő részlet akkor változik, ha a referenciakamat módosul.

Még mindig népszerűnek mondhatók a különböző megtakarítási formákkal kombinált jelzáloghitelek. Ilyen az életbiztosítással vagy a lakástakarékkal kombinált konstrukció. Az előbbi lehetőség a megtakarítás mellett természetes illetve baleseti halál, valamint rokkantság kockázatára vonatkozó biztosítást nyújt, míg utóbbi esetben a megtakarítás mellé állami támogatás jár.

A Hitelnet.hu az alábbi hiteltípusok esetén áll az Ön rendelkezésére:

Aki pályakezdőként kisebb havi bevétel mellett vesz fel hitelt, vagy a család jövedelmi helyzete az elkövetkező néhány évben kevesebb havi törlesztést tesz lehetővé – például azért, mert az anya gyeden, gyesen van – annak érdemes mérlegelnie a türelmi idős hitel felvételét. A türelmi idő alatt nincsen tőketörlesztés, csak kamatot kell fizetni a banknak, így lényegese kisebb a havi törlesztési kötelezettség. Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy a türelmi idő lejárata után emelkedni fog a havi törlesztő részlet összege, s onnantól kezdődik a tőketörlesztés.

Az egyes hiteltípusok esetén elérhető törlesztő részlet aktuális összegéről online Hitelkalkulátorunk nyújt tájékoztatást, illetve online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban ismertetik a lehetőségeket.

Ha valamely hiteltípusról bővebben szeretne tájékozódni, akkor keresse országszerte a Hitelnet irodáit és Partnereit, vagy tegye fel kérdését online Hitelszakértőinknek! Esetleges kérdésére választ kaphat a korábban feltett és megválaszolt kérdések elolvasásával is.
Hasznos volt az információ?

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Fogászati hitel ügyében érdeklődnék.

Jó Napot Kívánok!
Szabad felhasználású, fedezet nélküli hitelt szeretnék igénybe venni. Érdeklődni szeretnék, hogy Önöknél van-e ilyen lehetőség és ha igen, mely bankok esetében?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Evelin

Én szeretnék választ kapni jelzáloghitel kiváltással kapcsolatban, hogy ez milyen összeggel, jár mert erről nem lehet olvasni.
Amit olvastam havi törlesztő részlet jól hangzik, de ha 3.500.000 Ft-ot felveszek, akkor mennyit kell visszafizetni? A törlesztőrészlet nem változik?
Egy utolsó kérdés: az MKB-nál van a kölcsön, de nem ajánlotta fel a kiváltást, csak az árfolyamgát lehetőségét.
Köszönöm.
Üdv.
M.-né

Tisztelt Ügyintéző!

Érdeklődni szeretnék hogy hogyan ,milyen feltételekkel lehet dolgozni Önöknél hiteltanácsadóként?
Részemről felsőfokú banki tanácsadói és mérlegképes könyvvelői képesités van.
Telefonszámot személyes elérhetőséget nem láttam a honlapon ezért levélben kérdeznék, és várnék választ, Én egyébként miskolci lakos vagyok és itt nagy igény lenne egy hasonló bankfüggetlen szolgáltatásra.

Üdvözlettel:
Zsuzsanna

Kimutatásuk szerint Somogy megyében nincs irodájuk és képviselőjük sem.
Szerettem volna előfizetni Kaposvár és környékére, viszont ott VIP partner miatt nem engedi a bejelölést.
Kérdésem: van a térségben előfizető vagy nem?
Üdvözlettel:
Márti

9
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x