Hiteltanácsadás díjmentesen, szakértőktől

Lakáshitel vagy szabad felhasználású kölcsön igénylése előtt áll és az elérhető ajánlatok után érdeklődik? A Hitelnet irodáiban 30 pénzintézet legkedvezőbb hitelei érhetők el egyszerre. Szakértőin megkeresik az egyedi igények alapján az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Teljes körű lakáshitel és jelzáloghitel tanácsadás és ügyintézés!

 • Személyi kölcsön bírálat irodáinkban 5 perc alatt! Az előzetes bírálathoz az alábbi dokumentumok szükségesek:
 • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás
 • Utolsó 3 havi bankszámla kivonat
 • Személyes okmányok: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Az alábbi hiteltípusok esetén állunk ügyfeleink rendelkezésére:

 • Szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel
 • Adósságrendező hitel, hitelkiváltás
 • Személyi kölcsön, személyi hitel
 • Lakásvásárlási hitel, lakáshitel
 • Lakás felújítási hitel
 • Lakáskorszerűsítési hitel
 • Bővítési hitel
 • Építési hitel
 • Állami kamattámogatású lakáshitel

Hitelre lenne szüksége, de nehezen igazodik el a hitelnyújtó bankok útvesztőiben? Hiteltanácsadásért forduljon bizalommal a Hitelnet Szakértőihez! Ezzel nem kevés időt és pénzt takaríthat meg! A bankfüggetlen szakértői csoport megkeresi az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő, legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

A legjobb banki hiteleket hasonlítjuk össze a tanácsadás során

A Hitelnet Szakértői folyamatos képzéseken vesznek részt és naprakész információkkal rendelkeznek az egyes pénzintézetek hitelkonstrukcióiról. Ön elmondja a hitellel kapcsolatos igényeit, Tanácsadóink pedig ez alapján ajánlanak Önnek több hitellehetőséget. Az egyes hitelkonstrukciók összeghasonlítása nagyban megkönnyíti az Ön döntését.

A Hitelnet Szakértőinek segítségével megspórolhatja a bankokban való hosszas várakozást. Országszerte elérhető irodáinkban és Partnereinknél előre egyeztetett időpont fogadjuk Önt, s a személyes találkozó alkalmával díjmentes hiteltanácsadást biztosítunk. Ennek során nemcsak az Ön igényeit tartjuk szem előtt, hanem tájékoztatjuk az elérhető állami támogatásokról, az aktuális törlesztő részletekről, a bankok díjelengedési akcióiról és felhívjuk figyelmét az apró betűs részekre is. A banki díjkedvezményeknek köszönhetően egy hitelfelvétel során több tíz- vagy akár százezer forintot is megtakaríthat!

Előzetes, díjmenetes tanácsadás, hitelbírálat irodáinkban

A személyre szóló hiteltanácsadás mellett elvégezzük az előzetes hitelbírálatot. Így nem kell azt a kockázatot vállalnia, hogy esetleg a járulékos költségek egy részének kifizetése után kerül elutasításra a hitelkérelme. A hitelképesség vizsgálat pozitív eredménye esetén vállaljuk a teljes körű, díjmentes hitelügyintézést! A Hitelnet irodáiban és Partnereinél tehát nemcsak a hiteltanácsadás, hanem a hitelügyintézés is ingyenes szolgáltatás, Szakértőink munkájáért Önnek semmilyen díjat nem kell fizetnie sem előre, sem utólag!

Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Tanácsadóink a papírmunkát is leveszik az Ön válláról, összeállítják a hitelkérelmet és a hiánytalan dokumentációt leadják a választott pénzintézetnél. A bankba Önnek csak a hitelszerződés aláírásakor kell befáradnia.

Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, nincs más teendője, mint kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Ezen megadhatja a felvenni kívánt kölcsön összegét és megjelölheti a hitel célját. Néhány fontos kérdés megválaszolása után Szakértőink elkészítik Önnek a személyre szabott hitelajánlatot!

Ha előzetesen tájékozódni szeretne az aktuális törlesztő részletekről, akkor számoljon online Hitelkalkulátorunkkal! A hitelfelvétellel kapcsolatos további kérdéseire online Hitelszakértőink készséggel válaszolnak!

További bejegyzések hiteltanácsadás témában:

[catlist tags=”hiteltanacsadas” numberposts=10 excerpt=yes excerpt_size=10]

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
218 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy ha a babavárót használnánk fel önerőnek, milyen lehetőségeink vannak? 22 milliós lakás lenne a cél. Mindenképpen kell valami megtakarítás a babaváró melle?
Köszönöm a választ!

Kedves Bazsi!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Ikerházunkat tervezzük eladni, de kiderült, hogy hozzá lett építve és nem szerepel a térképszelvényen. Fennmaradásit bonyolult kérni rá, mivel a zöldfelületi százalék kevesebb az elvártnál. Ilyenkor hitelezhető a ház vagy sem?
Kaptam olyan információt, hogy ilyenkor a bank az eredeti térképszelvényen lévő házra ad hitelt, csak a hozzáépített részre nem. Ez mennyire igaz?
Köszönöm a választ.

Kedves Norbert!
Amennyiben CSOK nem kapcsolódik hozzá, hitelfelvétel esetlegesen megoldható lehet. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Jó napot!
Március óta passzív bar listás vagyok. Kaphatok bármilyen lakásvásárlási hitelt? 2 gyerekem van és 3 éves közalkalmazotti jogviszonyom.

Kedves Barbara!
Amennyiben a korábban mulasztással érintett kölcsönt márciusban maradéktalanul visszafizette, tehát nem megegyezéssel, hanem teljesítéssel zárult az ügylet és ezt a jelenlegi KHR információ is alátámasztja, akkor bankpartnereink egyikénél már most is lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel felvételére.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Csok hitel és Csok támogatás igénybevételével szeretnénk családi házat vásárolni. A kinézett ingatlan használt, de nem tudjuk, hogy a szigorú feltételeknek megfelel-e. Jelenleg nincs kerítése az ingatlannak, nincs leburkolva a terasza és nem minden lámpavezetékre van kötve lámpatest. (világítás minden helyiségben van)
Ezekkel a paraméterekkel megfelelő az ingatlan az elvárásoknak?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Balázs

Kedves Balázs!
A leírtak alapján az ingatlan véleményünk szerint megfelel a CSOK feltételeknek. A használt lakásvásárlásra vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Üdvözletem!
Kérdéssel szeretnék fordulni Önökhöz. Egy évvel ezelőtt felvettük a Babavárót az Ersténél, maximális összeget. 12 hetes terhes már elmúltam, így ezt le is igazoltuk a banknál. Arról viszont semmit nem találok, hogy ha esetleg nem születik meg, például genetikai okok miatt el kell vetessem a bejelentett 12 hét után, akkor mi történik? Mivel most éppen lehet, hogy ez lesz aktuális nálunk.
Avagy ha megszületik, viszont betegen jön a világra, ezért nem tartjuk meg, akkor mi történik?
Elesünk a kamatmentességtől és a 3 éves szüneteltetéstől?

Kedves Kitti!
Ha már leigazolásra került a 12 hetet betöltött magzat a banknál, akkor az esetleges vetélés miatt nem veszítik el a kamattámogatást, ám ennek tényét is be kell jelenteni a bank felé. Ha azonban a gyermeket a kölcsön futamideje alatt egyikük sem neveli saját háztartásában, akkor a kamattámogatás megszűnik és a korábban kapott kamattámogatást is vissza kell fizetni.

Feleségemmel falusi csokkal érintett településen szeretnénk használt házat vásárolni. A jelenlegi tulajdonos fele-fele arányban a feleségem édesapja és a feleségem édesapjának testvére. Az édesapja odaajándékozza számunkra a saját részét díjmentesen, a testvérét pedig kifizetjük a piaci árhoz igazítva.
Hallottunk olyat, hogy ebben az esetben csak a fele támogatást kaphatjuk meg, azonban bizonytalanok vagyunk ebben.
Mekkora támogatást kaphatunk 2 gyerek vállalása esetén és mekkora kedvezményes csok hitelt igényelhetünk mellé jelen esetben?
A felújításhoz kapcsolódó 5 millió forintos áfavisszaigénylés és az illetékmentesség miként alakul?

Kedves Norbert!
A falusi CSOK a 100%-os tulajdoni hányad egyidejű megvásárlásához vehető igénybe, tulajdonrész kivásárlásához nem. A fél házrész megvásárlásához tehát a falusi CSOK-ot sajnos nem tudják igényelni, így a hozzá kapcsolódó falusi CSOK hitel igénylésére, valamint illetékmentességre sincs lehetőség. A résztulajdon megszerzéséhez piaci kamatozású lakáshitel vehető igénybe. Majd miután megszerezték az ingatlan teljes tulajdonjogát, a korszerűsítési és/vagy bővítési munkálatokhoz igényelhető a falusi CSOK 2 gyermek után maximum 1.300.000 Ft, valamint a falusi CSOK hitel maximum 5M Ft összegben. A falusi CSOK hitel felvételénél azonban meghatározó lesz az, hogy mennyi piaci hitelt vesznek fel a vételár kiegyenlítéséhez, valamint, hogy milyen bekerülési költségű lesz a korszerűsítés és/vagy bővítés, s mekkora összegű további hitelt bír el az ingatlan.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Cím!
Ingatlant adtunk el, a vevő a CIB Banknál intézi a hitelt. A földhivatal bejegyezte a jelzálogjogot az ingatlanra 2021.04.30-án.
Mikorra várható a folyósítás?
Előre is köszönöm a választ.

Kedves Dániel!
A folyósítási feltételek maradéktalanul teljesítését követően általában 2 napon belül folyósítanak a bankok. Pontos tájékoztatást az érintett bankfiók tud adni az ügyben.

Üdvözlöm!
Magánszemély építtetőtől tervezek ingatlant vásárolni, a válásom folyamatban van és megegyezésünk alapján 2 kiskorú gyermekem nálam kerül állandó lakcímre bejelentésre. A vásárolni tervezett ingatlan Budapesten található, nettó 83 nm területű.
Kérdésem: az ingatlan megvásárlásához, vagy a vásárlási hitel előtörlesztéséhez CSOK-ot igénybe vehetek-e és milyen mértékben?
Amennyiben igen, akkor adásvételi szerződésben szükséges-e valamit szerepeltetni a CSOK igénybe vételéhez – a szerződést e hét csütörtökön tervezem megkötni,
Köszönöm:
Hunor

Kedves Hunor!
A vásárlási hitel előtörlesztésére a CSOK nem vehető igénybe. A vételár kifizetéséhez igényelhető a CSOK, azonban az igényléshez már szüksége, hogy meglegyen a jogerős bírósági határozat a gyermekelhelyezésről. A CSOK összegét az adásvételi szerződésben is fel kell tüntetni. A támogatást a vételár utolsó részeként folyósítja a hitelintézet.
A magánszemélytől történő vásárlás használt lakóingatlan vásárlásnak minősül. Ennek a jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Üdvözlöm,
Kamattámogatott lakáshitelt tervezünk felvenni a decemberben átadásra kerülő újépítésű házunk finanszírozásához. A harmadik gyermekünk augusztusban érkezik. Az OTP-nél nem lehetséges igénybe venni a 3. gyermek után járó 4M Ft-os jelzáloghitelengedést (mivel a hitel folyósítása a decemberi átadás után kezdődik és nem a baba születése előtt). A kérdésem az, hogy van tudomása olyan magyar bankról, amely nem a (decemberi) használatbavételt/átadást tekinti a folyósítás megkezdésének, hanem pl. az adásvételi aláírását?
Másik kérdésem, a CSOK és falusi CSOK konstrukciók együtt nem igénybe vehetőek ugyanarra az ingatlanra. Arra van lehetőség, hogy külön-külön pályázhatóvá válnak ezek a támogatási formák 2 külön ingatlan vásárlása során? (CSOK az egyikre, falusi CSOK egy másikra).
Köszönöm,
Ákos

Kedves Ákos!
A jelzáloghitel csökkentő támogatásnak minden esetben feltétele, hogy a lakáscélú hitel folyósítása megtörténjen, mire a támogatás igénybevétele megtörténik. Ez nem bankfüggő, a támogatás nyújtása a MÁK hatásköre.
Ha igénybe veszik a 10M Ft-os CSOK-ot, akkor utána a szintén 10M Ft-os falusi CSOK-ot már nem tudják igénybe venni ugyanazon gyermekek után másik ingatlanra sem, mert a falusi CSOK összegét csökkenteni kellene a korábban kapott CSOK összegével.

Nagyon szépen köszönöm 🙂

Üdvözlöm!
Házvásárlásra felvehetjük a 2 gyerek után járó CSOK-ot, ha a használatbavételi engedélyen és a térképvázlaton eltérő a ház négyzetmétere, de a ház 1986-ban épült?
Köszönöm!

Kedves Böbe!
Nem jelent feltétlenül problémát ez az eltérés, de pontos válaszhoz tudnunk kellene a konkrétumokat. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink bővebb információk ismeretében pontos tájékoztatást tudnak adni.

Üdv!
A kérdésem a következő: lehet-e felvenni lakásfelújításra jelzáloghitelt, csak anyagköltségre, ha saját megvalósítást tervezünk?
Köszönöm!

Kedves Zoltán!
A megadott célra felvehető lakásfelújítási jelzáloghitel. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy van 2.4 millió személyi kölcsönöm plusz 400 ezer folyószámla hitel keretem. Az lenne a kérdés, hogy van-e lehetőségem lakáshitel felvételre úgy, hogy a jelenlévő hiteleimet kiváltsam belőle?

Kedves Zsófi!
Lakáshitel meglévő hitelek kiváltására nem használható fel. Erre a célra adósságrendező hitel igényelhető. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm,
egy olyan kérdésem lenne, hogy fel szeretnénk venni a Babaváró hitelt, de lehetséges, hogy a jövőben külföldre költöznénk. El tudná esetleg mondani, hogy van-e erre lehetőség, vagy van-e esetleg bármiféle kiskapu, ha esetleg így hozná az élet?
Nagyon szépen köszönöm.
Marcell

Kedves Marcell!
Ha a babaváró hitel felvétele után, egyik szülőnek sem lenne állandó magyarországi lakcíme, akkor a babaváró hitel kamattámogatása megszűnne. Az addig igénybe vett kamattámogatást vissza kellene fizetni és piaci kamatozásúvá válna a hitel. A babaváró hitel további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Üdvözlöm,
Nagyon szépen köszönöm a választ. Sajnos ezt már tudtuk, esetleg megoldható lenne, hogy bővebb információt kapjunk ez az egész felől. Jártunk már hitelintézménybe, de sajnos ezt a legvégén tudtuk meg, így elálltunk egyenlőre tőle. Ha megoldható, szeretnénk valakivel ez ügyben beszélni. Több információt megtudni.
Köszönöm.

Kedves Marcell!
Irodáink elérhetőségét IDE kattintva találja. Személyes tájékoztatásért kérjük, keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Tisztelt szakértő!
Én nem vagyok jártas a témában sajnos. Rokonom lakáshitelt venne fel, én biztosítanám a pótfedezetet.
Felmerült egy kérdés.
pl. A rokonom megveszi a kiszemelt ingatlant, de megteheti-e, hogy nem a saját nevére veszi meg, hanem gyerek stb. vagy a későbbiekben mielőtt még lejárna a hitele átíratja más nevére az ingatlant, hogy mondjuk ha árverezne a bank, akkor ne az ,,ő” hitelből megvett ingatlanját vegyék el, hanem a pótfedezetest?
Tehát a kérdésem lényegében az, hogy érdeke, hogy fizesse a hitelt vagy teheti azt is, hogy ha már letudta a kiszemelt ingatlant, akkor veszni hagyja a pótfedezetest?
Köszönöm a válaszát.

Kedves Dia!
Végrehajtás esetén mindkét fedezetül bevont ingatlanon behajthatja a bank a követelését.

Tisztelt Szakértő,
érdeklődni szeretnék hitelkonstrukció iránt, jelzálog vagy folyószámla hitel iránt, amit 2-3 év után lehet elkezdeni törleszteni és nem kell számlákkal igazolni az elköltött összeget (10-20 millió Ft) hanem szabad felhasználású (hasonló konstrukció mint a babaváró hitel).
Tudna ilyet ajánlani? Melyik banknál?
Köszönöm.

Kedves Norbi!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Szakértő!
Előzetes hitelbírálat szerint legjobb minősítést kaptam jövedelmem alapján a banknál, ahol jelzálogot tervezek felvenni. Beleszámoltuk azt is, hogy személyi kölcsönnel fedezném az önrészt, nem volt probléma.
Felvettem szabad felhasználású személyi kölcsönt egy másik banknál, hogy azzal fedezzem az önrészt, akik sajnos a KHR felé ezt lakáscélú hitelként jelentették.
Adásvételit már aláírtam, foglalót, előleget kifizettem. A jelzálogos banknál hiteligényléskor derült csak ki, hogy az előbírálatos összeg csökkentve lett a szemelyi kölcsön összegével.
Elvileg 90 napot várok és akkor már fel tudom venni a teljes jelzálogot, viszont akkor kicsúszok az adásvételiben előírt fizetési határidőből és félek, hogy elbukom a foglalót.
Tudnának esetleg tanácsot adni? KHR felé nem lehet jelezni, hogy a személyi kölcsön nem lakáscélú hitel? A bankban nem mondták, hogy ennek jelentősége van, írásban nem is nyilatkoztam róla mire szeretném a személyi kölcsönt felhasználni.
Köszönöm,
Róbert

Kedves Róbert!
MNB előírás, hogy ha az igénylő a lakáscélú jelzáloghitel benyújtása előtt 90 napon belül személyi kölcsönt vesz fel bármely hitelintézetnél, akkor a lakáshitel terhelhetőségénél számolni kell a felvett személyi hitel összegével is. Vagyis annyival kevesebb lakáshitelt tud felvenni, mint amennyi a személyi hitel összege. Függetlenül attól, hogy milyen célra vette fel a személyi kölcsönt.
Muszáj tehát megvárni adott esetben a 90 elteltét. Így az eladóval egyeztetni szükséges a fizetési határidő fenti okból történő hosszabbításáról.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45131 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

218
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x