Hiteltanácsadás díjmentesen, szakértőktől - Hitelnet.hu

Hiteltanácsadás díjmentesen, szakértőktől

Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

Lakáshitel vagy szabad felhasználású kölcsön igénylése előtt áll és az elérhető ajánlatok után érdeklődik? A Hitelnet irodáiban 30 pénzintézet legkedvezőbb hitelei érhetők el egyszerre. Szakértőin megkeresik az egyedi igények alapján az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Teljes körű lakáshitel és jelzáloghitel tanácsadás és ügyintézés!

 • Személyi kölcsön bírálat irodáinkban 5 perc alatt! Az előzetes bírálathoz az alábbi dokumentumok szükségesek:
 • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás
 • Utolsó 3 havi bankszámla kivonat
 • Személyes okmányok: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya

Az alábbi hiteltípusok esetén állunk ügyfeleink rendelkezésére:

 • Szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel
 • Adósságrendező hitel, hitelkiváltás
 • Személyi kölcsön, személyi hitel
 • Lakásvásárlási hitel, lakáshitel
 • Lakás felújítási hitel
 • Lakáskorszerűsítési hitel
 • Bővítési hitel
 • Építési hitel
 • Állami kamattámogatású lakáshitel

Hitelre lenne szüksége, de nehezen igazodik el a hitelnyújtó bankok útvesztőiben? Hiteltanácsadásért forduljon bizalommal a Hitelnet Szakértőihez! Ezzel nem kevés időt és pénzt takaríthat meg! A bankfüggetlen szakértői csoport megkeresi az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő, legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

A legjobb banki hiteleket hasonlítjuk össze a tanácsadás során

A Hitelnet Szakértői folyamatos képzéseken vesznek részt és naprakész információkkal rendelkeznek az egyes pénzintézetek hitelkonstrukcióiról. Ön elmondja a hitellel kapcsolatos igényeit, Tanácsadóink pedig ez alapján ajánlanak Önnek több hitellehetőséget. Az egyes hitelkonstrukciók összeghasonlítása nagyban megkönnyíti az Ön döntését.

A Hitelnet Szakértőinek segítségével megspórolhatja a bankokban való hosszas várakozást. Országszerte elérhető irodáinkban és Partnereinknél előre egyeztetett időpont fogadjuk Önt, s a személyes találkozó alkalmával díjmentes hiteltanácsadást biztosítunk. Ennek során nemcsak az Ön igényeit tartjuk szem előtt, hanem tájékoztatjuk az elérhető állami támogatásokról, az aktuális törlesztő részletekről, a bankok díjelengedési akcióiról és felhívjuk figyelmét az apró betűs részekre is. A banki díjkedvezményeknek köszönhetően egy hitelfelvétel során több tíz- vagy akár százezer forintot is megtakaríthat!

Előzetes, díjmenetes tanácsadás, hitelbírálat irodáinkban

A személyre szóló hiteltanácsadás mellett elvégezzük az előzetes hitelbírálatot. Így nem kell azt a kockázatot vállalnia, hogy esetleg a járulékos költségek egy részének kifizetése után kerül elutasításra a hitelkérelme. A hitelképesség vizsgálat pozitív eredménye esetén vállaljuk a teljes körű, díjmentes hitelügyintézést! A Hitelnet irodáiban és Partnereinél tehát nemcsak a hiteltanácsadás, hanem a hitelügyintézés is ingyenes szolgáltatás, Szakértőink munkájáért Önnek semmilyen díjat nem kell fizetnie sem előre, sem utólag!

Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Tanácsadóink a papírmunkát is leveszik az Ön válláról, összeállítják a hitelkérelmet és a hiánytalan dokumentációt leadják a választott pénzintézetnél. A bankba Önnek csak a hitelszerződés aláírásakor kell befáradnia.

Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, nincs más teendője, mint kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Ezen megadhatja a felvenni kívánt kölcsön összegét és megjelölheti a hitel célját. Néhány fontos kérdés megválaszolása után Szakértőink elkészítik Önnek a személyre szabott hitelajánlatot!

Ha előzetesen tájékozódni szeretne az aktuális törlesztő részletekről, akkor számoljon online Hitelkalkulátorunkkal! A hitelfelvétellel kapcsolatos további kérdéseire online Hitelszakértőink készséggel válaszolnak!

További bejegyzések hiteltanácsadás témában:


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Brigitta szerint:

  Jó napot kívánok!
  Érdeklődni szeretnék a lakáshitellel kapcsolatban. A kérdésem a következő lenne: a párommal szeretnék hitelt felvenni 10 évre, az összeg kb. 5.000.000 Ft lenne. A párom 10 éve dolgozik jelenlegi munkahelyén és nettó havi jövedelme 137.000 Ft. Én szeptemberben fogok elkezdeni dolgozni egy idősek otthonában. Lehet nekünk felvenni ilyen összegű hitelt? És meg lehet valahogy oldani, hogy mivel én még csak most fogok kezdeni dolgozni, hogy valahogy kivenni a hitelből és más lenne az adóstárs? Ez a két kérdésem lenne.
  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! További Szép Napot!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Brigitta!
   Élettársak hiteligénylése esetén az élettársat kötelező bevonni a hitelügylet a bankok többségénél adóstársként, bankpartnereink egyikénél zálogkötelezettként. Amennyiben szükséges, további adóstárs bevonható a hitelügyletbe. Arról, hogy kettejük jövedelmével megoldható-e a hitelfelvétel, Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek ismeretében. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges!

   • Brigitta szerint:

    Köszönöm a gyors válaszát. A kérdésem még az lenne, hogy egy ilyen összegű hitelhez kettőnknek mennyi jövedelem szükséges, mert az enyém jóval kevesebb, mint 137.000 forint. Ehhez az 5 millió forinthoz mennyi önerő szükséges?
    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

    • Hitelnet.hu szerint:

     Kedves Brigitta!
     Akár nettó 137.000 Ft-os jövedelem is elegendő lehet, ez a további részletek ismeretében határozható meg pontosan. Befolyásoló tényező például az, hogy az adósnak van-e bármilyen meglévő hitele (hitelkártya, hitelkeret, stb.), s ha igen, annak mennyi a törlesztő részlete. A szükséges önerő összegének meghatározásához szintén további információkra lenne szükség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Niki szerint:

  Tisztelt Szakértő.
  Végrehajtás alatt álló ingatlant szeretnénk vásárolni, melyhez hitelre lenne szükségünk. Én jelenleg GYED-en vagyok otthon gyermekemmel. Munkahelyem felszámolás alatt áll. Férjem jövedelme kiemelkedő. Kérdés: tudunk-e így kamattámogatott hitelt + CSOk kedvezményt igénybe venni? Milyen ingatlanvásárlási hitel jöhet szóba? (8 millió forintra lenne szükségünk.)

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Niki!
   Végrehajtás alatt álló ingatlan vásárlása nem valószínű, hogy megoldható CSOK-kal. Ennek finanszírozása bankonként speciális feltételekkel működhet. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérheti hitelkonstrukciókról!

 • Balázs szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A párommal egy lakást szeretnénk vásárolni, amihez szeretnénk felvenni lakáshitelt is. A kérdésem az lenne, hogy a hitelfelvételnél problémát jelent-e, hogy mindketten határozott idejű szerződéssel rendelkezünk.
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Balázs!
   Határozott idejű munkaviszony esetén további feltételeket támaszt a bankok többsége, de megoldható lehet a hitelfelvétel. Lényeges, hogy mióta áll fenn a munkaviszony, volt-e már hosszabbítva a munkaszerződés, ha igen, hányszor és a jelenlegi munkaszerződés meddig szól. Ezen információk megadásával készséggel nyújtunk további felvilágosítást!

   • Balázs szerint:

    Kedves Ügyintéző!
    Jelenlegi szerződésem (munkaviszonyom) 2016.01.01-től áll fenn és 3 évre szól, azaz 2018. december 31-ig. Még nem volt hosszabbítva a szerződésem.
    Párom munkaszerződése idén július 1-től áll fenn és 2 évig, azaz 2019. július 1-ig szól. Július 1-vel kezdett a cégnél, így még egyszer sem volt szerződés hosszabbítás.
    Segítségüket előre is köszönöm.

    • Hitelnet.hu szerint:

     Kedves Balázs!
     A leírtak alapján októberi hiteligényléssel Önök annak a banki feltételnek tudnának megfelelni, miszerint határozott idejű munkaszerződésük ugyanazon munkáltatónál minimum 3 hónapja fennáll, a próbaidő letelt és a kérelem benyújtásakor még legalább 12 hónapra szól.
     Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Ferenc szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Egy ingatlant szeretnénk vásárolni, amihez egy kisebb piaci kamatozású hitelre lenne szükségünk. A probléma, hogy az eladó csak készpénzben fogadja el (bankszámlával nem rendelkezik) a vételárat. Kérdésem, van-e rá lehetőség, hogy a banki hitelt mégis készpénzben kapja meg?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   A bankok többségénél készpénzben történő hitelfelvételre sajnos nincs lehetőség. Ha már elindították a hitelfelvételt, akkor az érintett bankkal kellene egyeztetni ez ügyben. Ha még nem, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket arról, hogy mely bankpartnerünknél lehetne megoldani esetlegesen a készpénzben történő kifizetést.

 • R.-né szerint:

  Jó napot kívánok!
  Adósságrendező hitelt szeretnénk felvenni. Akadály-e az, hogy táppénzen vagyok, mert babát várok és ingatlant nem tudok biztosítani. Sajnos Magyarországon ez miatt nem kapok hitelt és már nagyon el vagyunk keseredve férjemmel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Kedvező adósságrendező hitel felvételéhez ingatlanfedezet és megfelelő jövedelemigazolás szükséges. A leírtak alapján azonban sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Kitti szerint:

  Tisztelt Hitelnet,
  Férjemmel ingatlant készülünk venni. Az önerőnk megvan. Valamint a férjem fizetése is megfelelő (havi 300-400 Ft között keres. 10 milliót szeretnénk felvenni hosszabb futamidőre). Én most mondok fel. Nem is fogok jelenleg munkát keresni. Így mint adóstárs hogyan szerepelhetek? Vagyonnal nem rendelkező? Viszont nekem van egy személyi kölcsönöm, amit fizetek rendesen. Nem szereplek KHR listán. Ezt a kölcsönt férjemnek be kell vallani? Házasságunk előtt vettem fel, viszont nagyobb összegre módosítottam mikor már házasok voltunk. A lényeg az lenne, hogy ez semmiképpen nem derülhetne ki férjem előtt.
  Van-e erre megoldás?
  Köszönöm.
  Kitti

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kitti!
   A házastársat adóstársként kötelező bevonni a hitelügyletbe akkor is, ha nem rendelkezik igazolható jövedelemmel. A hitelbírálat során mindkét fél adatait lekérdezik a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), mely ma már nemcsak a negatív információkat tartalmazza, hanem az ügyfelek meglévő, szerződésszerűen törlesztett kölcsöneit is. Így a bank látni fogja az Ön meglévő személyi kölcsönét is.

   • Kitti szerint:

    Kedves Hitelnet,
    Köszönöm a gyors választ. Még annyi kérdésem lenne, hogy ha kérünk házassági vagyonközösség megszüntetést (azt hiszem ez a megfelelő kifejezés), akkor sem kivédhető ez a helyzet? Valamint ez milyen összeg lenne?
    Köszönöm.
    Szép napot.

    • Kitti szerint:

     Valamint rendben, hogy a bank látni fogja, ha úgy alakul, de ez milyen mértékben és hogyan fogja minősíteni a férjemet? Beleszámít majd a kiadásaihoz?
     Köszönöm.

     • Hitelnet.hu szerint:

      Kedves Kitti!
      A bankok a hitelbírálat során az igazolt jövedelmek mellett a háztartás valamennyi törlesztési kötelezettségét – így az Ön személyi hitelének havi törlesztő részletét is – figyelembe veszik.

    • Hitelnet.hu szerint:

     Kedves Kitti!
     A vagyonközösség megszüntetésével kihagyható Ön a hitelügyletből. Erről bővebben ITT olvashat.

 • Eszter szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  A testvéremmel 6 éve örököltünk egy lakótelepi ingatlant 50-50%-ban. Nekem van két gyermekem és most úgy döntöttem, hogy megvásárolnám tőle az 50% tulajdonrészt.
  Érdeklődnék, hogy ilyen esetben igényelhetem-e a CSOK-ot hiszen hitelt kell felvennem, hogy ki tudjam fizetni a testvéremet.
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   Tulajdonrész kivásárlásához a CSOK sajnos nem igényelhető. Ha a lakáshitelek is érdeklik, Szakértőink készséggel tájékoztatják. Ehhez online adatlapunkat kellene kitöltenie. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes.

 • Rita szerint:

  Kedves Címzett!
  Az idén szeretnénk lakáshitelt felvenni a párommal, azonban az anyukája szeretné, ha elmenne neki kezesnek 600.000 Ft személyi hitelhez.
  Mennyiben befolyásolja a kezesség a mi hitelfelvételünket?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Rita!
   A személyi hitelben vállalt adóstársi szerep csökkenti az újabb hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet. Személyre szabott tájékoztatást a konkrétumok ismeretében tudunk adni. Ehhez online adatlapunkat kellene kitöltenie.

 • Julianna szerint:

  Üdv!
  Elvileg eddig minden szempontból jogosultak vagyunk a CSOK-ra, amit használt lakásra szeretnénk igényelni 2 gyermekünk után. Feltétel ugye, hogy az igénylőnek és élettársának nem lehet a nevén lakástulajdon. Nekem és páromnak nincs, viszont 2 gyermekünknek igen.
  Ez gond lehet-e az igénylésnél?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Julianna!
   A gyermekek nevén lévő lakástulajdon nem zárja ki a CSOK-ra való jogosultságot.

 • István szerint:

  Jó napot!
  Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e vennünk úgy lakáshitelt a párommal, hogy nem vagyunk összeházasodva, több éve fix keresettel rendelkezünk, de nincs lerakott megtakarításunk. Viszont a szülők házán nincs semmilyen hitel, és azt jelzálogosíthatnánk. Olvastam olyan hitelekről amiben kifutó jelzáloghitelről írtak. Így elvileg ha visszatörlesztenék egy bizonyos részét a hitelnek, akkor a jelzálogosított (szülői) ház már nem lesz jelzálog alatt, hanem csak az a lakás amire felvettük a hitelt.
  Ez így lehetséges-e?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves István!
   A hitelfelvételnek nem feltétele a házastársi kapcsolat, élettársak is igényelhetik. Önerő nélkül plusz ingatlanfedezet bevonásával megvalósulhat a lakásvásárlás, ha a felvenni kívánt hitel törlesztéséhez a bank számára megfelelő jövedelemmel rendelkeznek. A plusz fedezetként bevont ingatlanról töröltethető a jelzálog, ha a fennálló tartozás akkora összegűre csökken, amit már a célingatlan is elbír.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Béla szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Feleségemnek és nekem van egy közös lakáshitelünk. A hitel havi törlesztő részlete 50 ezer forint, fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok. Az én fizetésem 220 ezer, a feleségem fizetése 140 ezer. Szeretnénk egy másik kisebb ingatlant is vásárolni.
  Van rá lehetőség, hogy hitelt vegyünk fel a kisebbik lakásra is? Én 30, feleségem 35 éves. Van egy kislányunk, esetleg a csok-ot igénybe lehet venni a lakásvásárlásnál, mint önerő? Az új ingatlan az én nevemen lenne, feleségem pedig mint adóstárs szerepelne.
  Megoldható lenne ez így? Mennyi lenne a szükséges önerő összege egy 8 millió forintos lakás esetén?
  Várom válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Béla!
   A megadott jövedelmek alapján megoldható a másik lakás vásárlásához lakáshitel felvétele, ha a meglévő lakáshitel törlesztése problémamentes. A fele-fele arányban tulajdonolt lakásuk nem zárja ki a CSOK jogosultságot másik használt lakás vásárlása esetén. A kedvezményt azonban csak akkor tudják igénybe venni, ha a vásárolandó lakásban mindketten (felesége is!) tulajdonrészt szerez. Nem szükséges 50-50%-os tulajdonszerzés, akár 90-10%-os tulajdoni arány is lehetséges.
   Arról, hogy adott esetben mennyi önerőre lenne szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Tamás szerint:

  Jó napot!
  A következő helyzet áll fenn. Van egy már meglévő lakáshitelünk, volt feleségemmel közösen fizetjük fele-fele arányban. Fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok a közös ingatlanban. Van egy közös gyerekünk, aki után gyerektartást fizetek. A törlesztőrészlet rám eső része 25.000 forint, a gyerektartás összege 40 ezer, a fizetésem 200 ezer havonta.
  Van rá lehetőségem, hogy egyedülállóként hitelt vegyek fel? Esetleg önerő bevonása nélkül a meglévő ingatlant és a megvásárolni kívánt ingatlan bevonásával megoldható lenne a hitelfelvétel?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Jövedelmi oldalról akkor fedezett egy hitelügylet 400.000 Ft alatti nettó kereset esetén, ha az igénylő jövedelmének 40%-ába belefér az igénylő már meglévő havi törlesztési kötelezettsége (itt figyelembe kell venni a gyerektartás összegét is) és a felvenni kívánt kölcsön havi törlesztése. 200.000 Ft-os nettó jövedelem esetén 80.000 Ft-ot nem haladhatja meg az összes fizetnivaló, tehát maximum akkora összegű hitelt tudna felvenni, aminek a törlesztő részlete nem több 15.000 Ft-nál. A hitelösszeg növelése céljából fizetőképességet javító adótárs bevonására lenne szükség. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szabottan tájékoztatják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

 • Vali szerint:

  Jó napot!
  Jelzálog alapú hitelt szeretnénk felvenni a családi házunkra. A ház haszonélvezője anyukánk és édes apukánk után testvérek 1/6 részben tulajok. Szüleink apukánk haláláig házasságban éltek.
  Kérdésem a következő: ha az egyik testvér 1/6 részére már leterhelt a házat, akkor az édesanya ugyanannál a banknál vehet fel jelzálogot?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Vali!
   Amennyiben az ingatlan értéke elbír további terhelést, akkor ugyanannál a hitelintézet lehetőség nyílhat további jelzáloghitel felvételére. Pontos tájékoztatás az ügylet részleteinek ismeretében adható.

 • Beáta szerint:

  A kérdésem a következő lenne: párom aktív BAR listás. Most talált 4 hónapja megfelelő munkahelyet. Szeretnék hitelhez jutni.
  Nem lenne megoldás? Van-e olyan, hogy jelzáloghitel úgy, hogy nem a mi nevünkön van a ház?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Beáta!
   Aktív BAR listásként sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre. Párja ebben a státuszban nem hitelképes, tehát akkor sem tud felvenni hitelt, ha nem az Önök nevén van a ház.

 • András szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Lakáshitel kérelmet nyújtottunk be párommal független hitelügyintéző által. Előre kitöltötte az adatainkkal a kérvényt, de már csak otthon láttam, hogy iskolai végzettségemhez érettségit x-elt be, holott csak szakmunkás végzettségem van.
  Ez mennyire okozhat problémát a későbbiekben?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   Az igénylő büntetőjogi felelőssége tudatában aláírásával igazolja, hogy a kölcsönkérelemben megadott információk a valóságnak megfelelnek. (Iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt azonban nem fog bekérni a bank.)

 • Renáta szerint:

  Jó napot!
  Azt szeretném kérdezni, ha valaki magának fizeti a tb-t, az megkaphatja a csokot?
  Köszönöm válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Renáta!
   A TB (egészségügyi hozzájárulás) befizetésével még nem keletkezik társadalombiztosítási jogviszony. Így ez sajnos nem elegendő a CSOK jogosultsághoz. Minderről bővebben ITT olvashat.

 • Anna szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Lassan másfél éve dolgozom ugyanabban a pozícióban, viszont ez alatt az idő alatt változás történt a munkáltató cégemet tekintve, így tavaly év októberétől van folyamatosan munkaszerződésem a jelenlegi céggel. Mivel a médiában dolgozom, így a szerződésem határozott idejű, idén októberig szól. Utána biztosan hosszabbítják. A nettó havi keresetem kb. 250 000 Ft.
  A kérdésem az lenne, hogy így lehetőségem van-e személyi kölcsön felvételére valamelyik banknál?

 • 'Fanni szerint:

  Kedves Tanácsadó!
  4 éve dolgozom ugyanazon cégnél bejelentve. A cég azonban felszámolás alatt áll. A fizetésem készpénzben kaptam meg.
  Így kaphatok hitelt? (személyit)
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Fanni!
   A felszámolás alatt álló munkáltató sajnos kizárja a személyi hitel felvételét.

 • Rami szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Lenne egy olyan kérdésem, hogy édesanyám beteg, neki van hitele, hárman vagyunk testvérek, a hitel ránk szállhat-e, ha ne adj isten elhalálozik.

 • Zsuzsanna szerint:

  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy 50% tulajdonostárs lennék egy házvásárlásnál (csak a tőkét biztosítanám, nem vagyok hitelképes). A másik tulajdonostárs jelzálog alapú lakáshitelt venne fel a házra. (otp-s, ha jól tudom) Mi van akkor, ha például a tulajdonostársam nem tudja fizetni a hitelt, mert például munkanélküli lett? Vagy ha például elhalálozik?
  Akkor a bank kötelezhet-e hiteltörlesztésre? Vagy ugye ha jól tudom jelzálog esetén az egész ház a banké és akkor el is veheti?
  Várom válaszát!
  Köszönettel.
  Zs

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsanna!
   A másik tulajdonostárs Ön nélkül nem tud felvenni hitelt az ingatlanra. Jelzáloghitel felvételének ugyanis feltétele, hogy az ingatlan valamennyi tulajdonosa részt vesz a hitelügyletben. Ha Önök élettársak vagy házastársak, akkor egyébként is kötelező az adóstársként történő bevonás. Ez esetben ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós.

 • Szilvia szerint:

  Kedves Szakértő!
  3 gyermekünk van, szeretnénk igénybe venni a Csok-ot. 2 éve vásároltunk egy használt sorházi lakást 28,5 millió forintból, amelyen jelenleg 8 M Ft hitelünk van. Ezt akkor úgy vásároltuk, hogy eladtuk a nevünkön lévő lakásunkat (12 M Ft).
  Kérdésem az lenne, hogy jogosultak lehetünk-e csok-ra, amennyiben úgy döntünk, hogy új házat vásárolunk?
  Köszönöm a segítséget!
  Üdvözlettel.
  Szilvia

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Új lakóház vásárlása esetén jogosultak lehetnek CSOK-ra, ha megfelelnek a további igénylési feltételeknek is, melyekről ITT olvasható részletes leírás.

 • Péter szerint:

  Milyen megnevezésű – földhivatalban bejegyzett – ingatlanokra lehet az egyes bankok szerint hitelt felvenni? A régen zártkerti ingatlannak nevezett ingatlanok átminősíthetőek-e a mai szabályozásnak megfelelően? És mi ennek a módja, esetleges költsége?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Lakossági hitel fedezeteként lakás, lakóház, üdülő, nyaraló, hétvégi ház megnevezésű ingatlanok fogadhatók el jellemzően. Az átminősítéssel kapcsolatban a területileg illetékes földhivatal tud Önnek tájékoztatást adni, irodánk ebben a kérdésben nem illetékes.

 • Andrea szerint:

  A kérdésem a következő lenne. A férjemmel három gyereket nevelünk. A férjem 40, én 38 éves vagyok. Két családi ház van a nevünkön, fele-fele tulajdonosként. Még nem vettünk igénybe szocpolt, viszont most szeretnénk. Olvastuk, hogy a házakat, ha eladjuk, akkor be kell forgatni az eladási árat az új lakásba. A házakon összesen 7 millió forint hitelünk van, egy lakásvásárlási hitel 2,2 millió értékben és egy szabad felhasználású 4,8 millió értékben. Kivonják-e nekünk az eladási árból a hiteleket, mivel nyilván a hiteleket vissza kell fizetnünk, azt nem tudjuk beforgatni. Házak eladási árából szeretnénk telket venni, az beforgatásnak számít-e?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   Az eladási árból végtörlesztett lakásvásárlási hitel összege levonható a továbbforgatási kötelezettség számítása során, a 4,8 milliós szabad felhasználású hitel eladási árból végtörlesztett összege azonban nem. A lakások értékesítésével egyidejűleg vagy azt követően vásárolt és az építés helyszínéül szolgáló építési teleknek az ÁFA összegével növelt vételárával szintén csökkenthető a továbbforgatási kötelezettség.

 • B. Károlynè szerint:

  4 gyermekem van, 1 tartós beteg. 50 négyzetméteres lakásban lakunk, víz nincs, fürdőnk nincs, kályhával fűtünk. Jó lenne valami segítség, utca másik feléröl hordjuk a vizet.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Lakáskorszerűsítésre a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel nyújtható. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlathoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Norbert szerint:

  Meglevő ingatlan és CSOK-os családi ház építés:
  …ellentmondásos válaszokat kapok, illetve találok interneten azzal kapcsolatban, hogy ha már van 4 gyermekem, és építeni szeretnék egy 200 nm-es családi házat, akkor a meglevő 60 nm-es lakásom el kell-e adnom, ajándékoznom. A törvény szellemiségéből nem adódik, hiszen egyértelmű, hogy nem spekuláns vagyok és a meglevő ingatlanom kicsi. Meg tudnák kérem erősíteni és hivatkozni a közlöny cikkelyére?
  Köszönöm.
  Norbert

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Norbert!
   A legalább 3 gyermek után, új ház építéséhez vagy új építésű lakás vásárlásához kapható 10 milliós támogatás igénylésénél a 256/2011. (XII.6.) kormányrendelet 7/B.§ (6) a) pontból következően nem kizáró ok a meglévő lakástulajdon.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket