Várható hitelbiztosítéki érték - Hitelnet.hu

Várható hitelbiztosítéki érték

A várható hitelbiztosítéki érték meghatározására jelzálog alapú felvételekor kerül sor. Míg használatbavételi engedéllyel rendelkező ingatlanok esetében az aktuális érték megállapítása történik, addig várható értékről épülő ingatlan esetén beszélünk.

Várható hitelbiztosítéki érték esetén az értékbecslés nem az adott időpontra, hanem egy későbbi időpontra vagy adott feltételek teljesülésének bekövetkeztére vonatkozik. A várható hitelbiztosítéki értéket ingatlanszakértő határozza meg.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Amennyiben a leendő adós építkezés finanszírozására igényel hitelt, akkor az értékbecslésre értelemszerűen még az ingatlan felépülése előtt kerül sor. Ilyen esetben az értékbecslő az aktuális értéket tekintve csupán a telek vagy a félkész ingatlan értékét tudná megállapítani, azonban mivel az építési hitel fedezetét – a használatbavételi engedély megszerzése után – a kész ingatlan fogja képezni, ezért annak értékére van szükség a banki hitelbírálathoz. Emiatt az értékbecslő ilyenkor várható hitelbiztosítéki értéket határoz meg. Ugyancsak ez a helyzet bővítési vagy korszerűsítési hitelcél esetén.

A várható hitelbiztosítéki érték megállapítása az értékbecslő helyszíni szemléje, a jogerős építési/bővítési engedély és a költségvetés, valamint összehasonlító ingatlanadatok alapján történik.

Utolsó módosítás: 2013. június 24. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések