A vagyonbiztosítás olyan biztosítási formát jelöl, mely a biztosított vagyonában – jelzáloghitelekhez kapcsolódóan a fedezetül felajánlott ingatlanban - keletkezett kárt pótolja a biztosítási szerződésben rögzített módon és mértékben.

Minden jelzálog alapú kölcsön esetén a pénzintézetek a folyósítás feltételül szabják, hogy a fedezetként bevont ingatlan rendelkezzen érvényes lakásbiztosítással. Fontos, hogy a biztosítás díjrendezett legyen.

A biztosítási összegre vonatkozóan előírják a bankok, hogy összege legalább a kölcsön összegét érje el, hiszen az ingatlan esetleges megsemmisülése esetén ez jelenti a pénzintézet számára a kölcsön visszafizetésének biztosítékát. A hitelfolyósítás előtt az adott pénzintézetet a biztosítás kedvezményezettjeként meg kell jelölni.

A hitelkérelem elindítása szempontjából nem probléma, ha az ingatlan még nem rendelkezik biztosítással, ám folyósítás e nélkül nem lehetséges. A vagyonbiztosítás bármely biztosító intézetnél megköthető, de sok esetben a pénzintézetek is tudnak erre vonatkozó ajánlattal szolgálni. Amennyiben frissen kötött lakásbiztosításról van szó, akkor a biztosítási ajánlatot és a biztosítás díjának kiegyenlítését igazoló bizonylatot is be kell mutatni a folyósító banknak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése