Törlesztési árfolyam

Törlesztési árfolyamnak azt az árfolyamot tekinthetjük, melyet a pénzintézetek a devizahitelek törlesztő részletének forintra történő átszámításakor használnak. Ez esetben az ügyfelet terhelő valamennyi, devizában nyilvántartott fizetési kötelezettség forintra történő átszámításának alapja a bankok által meghatározott és alkalmazott törlesztési árfolyam.

A törlesztési árfolyam a pénzintézetek által naponta jegyzett árfolyam, mely publikus, az ügyfelek számára mind a bankfiókokban, mint a pénzintézetek honlapján közzétételre kerül.

A lakáshiteleseket megsegítő törvénymódosítás értelmében azonban a bankoknak a jövőben a deviza alapú lakáscélú jelzáloghitelek törlesztő részletének forintra történő átszámítását – az adott bank választása szerint – saját deviza-középárfolyamukon illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos devizaárfolyamán kell megtenniük.

Ez a jogszabály nem csak a törlesztő részletek, hanem bármilyen – deviza alapú lakáshitellel kapcsolatban felmerülő – költség, díj vagy jutalék forintra történő átszámítására is vonatkozik.Utolsó módosítás: 2013. június 24. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Megszeretném kérdezni,hogy most váltjuk át a svájci frankos hitelünket forint alapúra és a Budapest Bank most eladási vagy középárfolyamon állapítja meg a fennálló tartozásunkat?
Köszönöm a választ!
Bea


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x