Törlesztési árfolyamnak azt az árfolyamot tekinthetjük, melyet a pénzintézetek a devizahitelek törlesztő részletének forintra történő átszámításakor használnak. Ez esetben az ügyfelet terhelő valamennyi, devizában nyilvántartott fizetési kötelezettség forintra történő átszámításának alapja a bankok által meghatározott és alkalmazott törlesztési árfolyam.

A törlesztési árfolyam a pénzintézetek által naponta jegyzett árfolyam, mely publikus, az ügyfelek számára mind a bankfiókokban, mint a pénzintézetek honlapján közzétételre kerül.

A lakáshiteleseket megsegítő törvénymódosítás értelmében azonban a bankoknak a jövőben a deviza alapú lakáscélú jelzáloghitelek törlesztő részletének forintra történő átszámítását - az adott bank választása szerint - saját deviza-középárfolyamukon illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos devizaárfolyamán kell megtenniük.

Ez a jogszabály nem csak a törlesztő részletek, hanem bármilyen – deviza alapú lakáshitellel kapcsolatban felmerülő - költség, díj vagy jutalék forintra történő átszámítására is vonatkozik.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Megszeretném kérdezni,hogy most váltjuk át a svájci frankos hitelünket forint alapúra és a Budapest Bank most eladási vagy középárfolyamon állapítja meg a fennálló tartozásunkat?
Köszönöm a választ!
Bea