A lakás-előtakarékosságról szeretne többet megtudni? Hallott már a lakástakarékkal kombinált jelzáloghitelekről, s érdekelnék most a részletek is? Kérjük, tekintse át összefoglalónkat!

A lakás-előtakarékosság egy államilag támogatott megtakarítási forma. A megtakarítás összege havi rendszerességgel fizetendő, s a megtakarítási idő lejárata után Ön kedvező hitellehetőséggel is élhet. E megtakarítási formának köszönhetően nagyobb összeg áll majd rendelkezésére lakáscélú terveinek megvalósításakor, mely összeg az alábbiakból áll: havi megtakarítás + betéti kamatok + állami támogatás + lakáscélú kölcsön.

Lakás-előtakarékosság esetén mind a hitel-, mind a betéti kamatok rögzítettek a teljes futamidő alatt, s ennek köszönhetően a havi kiadások előre kiszámíthatóak. A befizetett megtakarítási összeg után az állam 30 százalékos, évente maximum 72 ezer forintos támogatást nyújt. A megtakarítási idő lejáratát követően, mely minimum 4 év, Ön lakáscélú hitelt igényelhet a lakás takarékpénztártól.

S kinek érdemes a megtakarítás e formáját választani?

  • Aki első lakóingatlana megvásárlását tervezi.
  • Aki meglévő lakása helyett a jövőben másikat venne.
  • Aki lakásfelújítást, átalakítást vagy korszerűsítést tervez.
  • Akinek jelenleg még nincs konkrét elképzelése, de szeretné kihasználni az állami támogatás nyújtotta kedvező lehetőségeket, s a későbbiek folyamán kíván dönteni annak felhasználásáról.

Lakás-előtakarékosság esetén azonban nem csak arra van lehetőség, hogy Ön a megtakarítási idő után hitelhez jusson, hanem most felvenni kívánt kölcsönét is igényelheti lakás-takarékpénztári megtakarítással kombinálva. Ennek köszönhetően a havi törlesztés összege akár 15 százalékkal is csökkenthető a megtakarítási időszak alatt!

A megtakarítási időszak alatt Ön a pénzintézetnek csak kamatot és esetleges kezelési költséget fizet, a takarékpénztár megtakarítási számlájára pedig a megtakarítás havi összegét. A lakástakarék lejárata után a betéti kamatokkal és állami támogatással növelt összeget a meglévő lakáshitel előtörlesztésére fordíthatja.

Ha a lakástakarékkal kombinált hitelek havi törlesztő részletét szeretné megtudni, akkor kérjük, töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, s Hiteltanácsadóink egy munkanapon belül tájékoztatják Önt a kért törlesztésekről. Az ajánlatkérés a Hitelnetnál díjmentes, s nem jár semmilyen kötelezettséggel az Ön részéről.

A lakástakarékkal kombinált hitelek igénylési feltételeiről szintén Hitelszakértőink adnak felvilágosítást, akár személyesen, akár telefonon.

A lakás-előtakarékossággal kapcsolatban felmerülő további kérdéseivel forduljon bizalommal Tanácsadóinkhoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Szeretném megtudni, hogy a “kivett hétvégi ház és udvar” lakóingatlannak minősül-e, ugyanis a Fundamenta lakáskasszánál 4 év óta befizetett összeg és az állami támogatás csak lakóingatlan felújításához vehető igénybe. Az ingatlanba a lányom szeretne költözni, ezért szeretném rendbe hozni. Télen is lakható, mert összközműves, gázkonvektorral lehet fűteni. Tudom, hogy a kérdésem nem teljesen a profiljukba vágó, de hova forduljak, ha Önök nem tudnak erre válaszolni?