Kezelési költség

A kezelési költség fogalma hitelfelvétel esetén merül fel. A kezelési költség a kölcsönügylettel kapcsolatban felmerülő adminisztrációért felszámított díj.

A kezelési költség mértékét a pénzintézetek általában évente százalékos formában határozzák meg. A kezelési költség összege jellemzően az év elején fennálló tőketartozás alapján kerül kiszámításra, s a havi törlesztő részlettel egyidejűleg kerül megfizetésre. A mindenkor érvényes kezelési költség mértékét a bankok Hirdetménye tartalmazza.

Az ügyfelek által fizetendő havi törlesztés a kezelési költségen kívül kamat-, és tőketörlesztést tartalmaz. Napjainkban számos hitelkonstrukciót 0 százalékos kezelési költséggel vagy úgynevezett csak kamattal nyújtanak a bankok, ami azt jelenti, hogy kezelési költség egyáltalán nem kerül felszámításra.Utolsó módosítás: 2013. június 24. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Volt deviza alapú OTP-s jelzáloghitelem van, amely jelenleg úgy fest, hogy szeptembertől még 9 éven át havi 63.500 forint lesz a havi törlesztő részlet, amely évente lassan csökken majd! De! Ebből 40.000 forint a tőke, 12.500 forint a kamat, és 11.000 forint kezelési költséggel kell számolnom! Ez vajon tisztességes? Forintosítás megvolt japán Yen volt a deviza, akkor most adminisztratív költségként mi a búbánatot kell fizetnem havi 11 ezer forintot? Mennyi is ez 9 év alatt?! Vannak bankok, ahol elengedik a kezelési költséget! Ez méltánytalan!!!! 4,5 millió forintot kaptam, mint kölcsönt, 2006-ban, eddig kifizettem 3,5 milliót, és most tartozom 4,7 millióval… Továbbiak »

Kedves Attila!
Vannak olyan hitelkonstrukciók, ahol az ügyfél által fizetendő törlesztő részlet tőketörlesztést, kamattörlesztést és kezelési költséget tartalmaz. Az adott esetben fizetendő törlesztéssel kapcsolatban felmerült kérdésével az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhat.

Szeretnék érdeklődni. Tegnap egy ismerős egy millió forintot tett be a bankba.Tegnap megkapta az igazolást róla, mondták, ma mehet az egy millióért vissza. Elment és levontak 12.000 Ft-ot kezelési költségre. Akkor tegnap ezt miért nem mondták ,,erről nem kellett” volna tájékoztatni?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Ildikó!
A készpénz felvételnek minden pénzintézetnél van költsége. A tájékoztatási kötelezettség kérdésének vitatásában azonban nem vagyunk illetékesek.

Devizahitelem van, de mivel külföldön dolgozom előtörleszteni sikerült. Folyamatosan figyelem a törlesztő részlet összetételét. A kezelési költség csak évente változik. A szerződésben nem szerepel egyértelműen minek a százalékát veszik figyelembe. Az eredetileg felvett kölcsön után számítják vagy a jelenlegi tartozás alapján.
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Zoltán!
A kezelési költséget a bankok az év elején fennálló tőketartozás után számítják.


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x