A bankok által kínált hitelkonstrukciók között gyakran találkozik olyannal, melyet a pénzintézet kamatkedvezménnyel kínál, s most szeretné részletesen megismerni e hiteltermékeket? Elsősorban arra lenne kíváncsi, hogy általában milyen feltételek mellett vehető igénybe kamatkedvezmény, mennyi ideig tart a kedvezményes időszak, milyen mértékű a kamatcsökkentés, s milyen előnyei és hátrányai vannak e hitelkonstrukcióknak?

A kamatkedvezmény igénybe vételének általában az a feltétele, hogy az ügyfél mindenkori minimálbért elérő jövedelme a folyósítást követően az adott pénzintézethez érkezzen, s a banknál 2 csoportos beszedési megbízást adjon, s ez által a futamidő elején alacsonyabb törlesztő részlet érhető el. Az akciós kamat általában az első kamatperiódusra vonatkozik. A kamatperiódus hossza pénzintézetenként változó lehet, bankpartnereink egyikénél 6 havi kamatperiódussal lehet számolni, ami azt jelenti, hogy Ön fél évig élvezhet alacsonyabb törlesztést a kedvező kamatlábnak köszönhetően.

A kamatkedvezmény mértéke pénzügyi partnereink egyikénél 1 százalék, ami egy 5 millió forint összegű hitel 20 évre történő felvétele esetén a nem akciós kamattal kínált törlesztő részlethez képest 3 ezer forinttal jelent alacsonyabb terhet.

Az akciós kamattal kínált hitelkonstrukciónak a kedvező kezdeti törlesztő részleten kívül egyéb előnyei is lehetnek, hiszen a pénzintézetek sok esetben nem csak kamat-, hanem díjelengedési akciót is hirdetnek egyúttal, melynek során a jelzáloghitel járulékos költségeinek egy része is megspórolható az értékbecslés vagy közjegyzői okirat, illetve a folyósítási jutalék elengedésével.

Az akciós kamattal kínált hitel kondícióit azonban érdemes összehasonlítani az adott pénzintézet normál hitelkonstrukcióival is, s elsőként azt megvizsgálni, hogy mekkora kamatláb mellett nyújtja a bank az akció nélküli hitelt, illetve a két termék kamata hogyan alakul a második kamatperiódustól. Ugyanis ha a normál hitelkonstrukció kamata alacsonyabb, mint a másik termék akciós időszak utáni kamata, akkor hosszú távon nem biztos, hogy érdemes a kamatkedvezménnyel kínált kölcsönt választani.

Létezik olyan bankpartnerünk is, mely szintén kedvező hitelkamaton nyújtja szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelét, ha a leendő adós a jövőben a bankhoz utaltatja jövedelmét. Ez esetben a kamatkedvezmény a teljes futamidő alatt fennáll, ha nem változnak jelentős mértékben a pénzpiaci folyamatok. E hiteltermék visszavonásig érhető el, az igénylésnek további feltétele azonban, hogy a felvenni kívánt hitel összegének el kell érnie legalább a 3 millió forintot.

Ha a kamatkedvezménnyel kínált hitelek pontos havi törlesztő részletére kíváncsi, akkor kérjük, érdeklődjön személyesen vagy telefonon a Hitelnet irodáiban illetve Partnereinél, vagy juttassa el online ajánlatkérését Tanácsadóinkhoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése