Ön olyan személyi kölcsönt vagy ingatlanfedezet mellett nyújtott jelzáloghitelt keres, melyhez igényelhető munkanélküliség esetére biztonságot nyújtó hitelfedezeti biztosítás? Mivel napjainkban a hitelfedezeti biztosításoknak egyre nagyobb szerepük van hitelfelvétel esetén, ezért pénzügyi partnereink hitelkínálatában számos ilyen konstrukció található.

A hitelfedezeti biztosítás bankpartnereink olyan szolgáltatása, mely a személyi és jelzáloghitelek futamideje alatt széles körű védelmet nyújt olyan esetekben, mely a kölcsön törlesztését megnehezíti vagy lehetetlenné teszi, például: munkanélküliség, keresőképtelenség, rokkantság, illetve haláleset.

Ha Ön elsősorban munkanélküliség esetére kívánja biztosítani magát, akkor van lehetőség kimondottan e kockázat elleni védelemre. A munkanélküliségre vonatkozó hitelfedezeti biztosítás lényege, hogy munkanélküliség esetén a biztosító bizonyos ideig fizeti Ön helyett a havi törlesztő részleteket, akár többszöri alkalommal is a futamidő alatt.

Ha Ön nem csupán erre a kockázatra szeretné biztosítani magát, hanem olyan biztosítási konstrukciót választ, mely életbiztosítást is tartalmaz, akkor a biztosítás a teljes hitelösszegre fedezetet nyújt, ha természetes halál, baleseti halál illetve rokkantság következik be.

Bankpartnereinknél a biztosítási kockázattól függően különböző fokú védelemre köthető biztosítás. Amennyiben Ön csak munkanélküliség estére szeretne biztosítást kötni, akkor az ennek megfelelő biztosítási csomagot választhatja, de arra is van lehetőség, hogy minden – fent említett - kockázat ellen védelmet kérjen, ezt a teljes körű biztosítási csomag keretében teheti meg.

A munkanélküliség esetére kötött biztosításnál előírás, hogy a kölcsönfelvevő és egyben biztosított személy a munkanélkülivé válását megelőzően minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen. A munkanélküliségre szóló biztosítás megkötésekor általában meghatározott idejű várakozási idővel kell számolni, ami azt jelenti, hogy ha a hitelfelvevő munkaviszonya ez alatt az úgynevezett várakozási idő alatt szűnik meg, akkor nem jogosult a biztosítási szolgáltatásra. A várakozási idő jellemzően a biztosítás megkötésétől számított 90 nap.

A hitelfedezeti biztosítások díja általában százalékos formában kerül meghatározásra, vagyis a felvett kölcsönösszeg meghatározott százalékát kell fizetni, mely a havi törlesztő részlettel egyidejűleg esedékes.

Ha Ön szeretne élni a hitelfedezeti biztosítás nyújtotta lehetőséggel, és kíváncsi arra, hogy az Ön esetében mekkora összegű biztosítási díjat kellene fizetni, akkor érdeklődjön a Hitelnet irodáiban vagy Partnereinél.

Tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást az egyes hitelfedezeti biztosításokra vonatkozó eseményekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókról is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Van egy hitelfedezeti biztosításom munkanélküliség esetére.
Arra lennék kíváncsi, hogy a biztosítás akkor is életbe lép, ha a munkaviszony közös megegyezéssel szűnik meg, vagy csak akkor, ha a munkáltató mond fel?

Tisztelt ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék hitelfedezeti biztosítás ügyében. 5 éve fizetem személyi kölcsönöm, ami 2014 januárjában jár le és biztosítást kötöttem rá. Most másfél hónapja munkanélküli ellátásban részesülök. Kérdezni szeretném, hogy kb. ha 2400 Ft segélyben részesülök naponta, akkor a biztosító mennyi időre fogja átvállalni a hitel fizetését?
Előre is köszönöm válaszát!