Dologi adós - Hitelnet.hu

Dologi adós

A dologi adós a jelzálog alapú hitelügylet azon szereplője, aki nem adósként szerepel a kölcsönben, hanem a fedezetül felajánlott ingatlan tulajdonosaként.

A dologi adós másik ismert elnevezése a . Ha a fedezetül bevonásra kerülő ingatlannak több tulajdonosa is van, akkor valamennyi tulajdonos dologi adósként vesz részt a hitelügyletben.

Dologi adós bármely devizabelföldi vagy devizakülföldi cselekvőképes természetes személy lehet, aki Magyarország területén található, önállóan forgalomképes ingatlannal rendelkezik és hozzájárul a hitelnyújtó bank jelzálogjogának bejegyzéséhez.

A dologi adósnak nem kell megfelelnie azon követelményeknek, melyeket a bankok az a hitelfelvevővel szemben támasztanak, tehát nem vizsgálják sem a jövedelmét, sem az életkorát.

Ha a hitel adósának és adóstársának adatai szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor az a visszautasítását eredményezheti, míg passzív státusszal rendelkező dologi adósnak van lehetősége a hitelügyletben való részvételre.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2013. június 24. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ágnes szerint:

2017-09-03 - 16:44

Dologi adóstól vonhatnak meg nem fizetett kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-04 - 04:40

Kedves Ágnes!
A dologi adós a kölcsönszerződésben azt vállalja, hogy a tulajdonában lévő ingatlan értékéig felel a követelés megfizetéséért.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések