A devizabelföldi elnevezés fontos fogalom a hitelnyújtás területén, hiszen számos pénzintézetnél előírás, hogy személyi kölcsön vagy jelzáloghitel igénylésére devizabelföldi személy lehet jogosult.

Devizabelföldinek az a természetes személy tekinthető, aki rendelkezik az illetékes magyar hatóság által kiadott személyi igazolvánnyal vagy személyazonosító igazolvánnyal, mely dokumentum a hitelügyintézés idején is érvényes.

Amennyiben bevándorolt és letelepedett, valamint 14 éven aluli magyar állampolgárról van szó, akkor a személyi azonosítóról kiadott hatósági igazolvány megléte illetve arra való jogosultság a feltétele a devizabelföldi státusznak.

A menekült státuszban lévő külföldi állampolgárságú természetes személy a vonatkozó kormányrendelet értelmében akkor minősül devizabelföldinek, ha rendelkezik magyarországi hatóság által kiállított személyazonosító igazolvánnyal.

Hiteligénylés esetén fontos, hogy kölcsönt csak olyan devizabelföldi személy igényelhet, aki cselekvőképes és betöltötte 18. életévét.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A babaváró hitel igénylésünket elutasították, mert a párom külföldi állampolgár, nem „deviza belföldi”. Mo-n dolgozik, itt adózik, tb-t fizet, házasok vagyunk, én magyar állampolgár vagyok és a közös gyerekünk is magyar állampolgár. Mo-on szerzett jogosítványa is van.
Ebben kérném a segítségét, ez hogy lehet? Eddig csak azzal találkoztunk, hogy Mo lakcímkártyával kell rendelkezni, az is van. Köszönöm a segítségét!

Üdvözlöm.
Magyarországon dolgozom. 1 éve van állandó magyarországi lakcímkártyám, adó- és mindenféle kártyám, csak személyi igazolványom nincs.
Van-e lehetőség hitelre valamelyik banknál?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet,
Személyi kölcsönt szeretnék felvenni Magyarországon, de külföldi állampolgár vagyok. A fentiek alapján csak abban az esetben számítok deviza belföldinek, ha rendelkezek magyar személyi igazolvánnyal vagy személyazonosító igazolvánnyal.
A kérdésem az lenne, hogy a Magyarországon kiállított jogosítvány (Vezetői engedély) is megfelel-e?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Olivér