Devizabelföldi

A devizabelföldi elnevezés fontos fogalom a hitelnyújtás területén, hiszen számos pénzintézetnél előírás, hogy személyi kölcsön vagy jelzáloghitel igénylésére devizabelföldi személy lehet jogosult.

Devizabelföldinek az a természetes személy tekinthető, aki rendelkezik az illetékes magyar hatóság által kiadott személyi igazolvánnyal vagy személyazonosító igazolvánnyal, mely dokumentum a hitelügyintézés idején is érvényes.

Amennyiben bevándorolt és letelepedett, valamint 14 éven aluli magyar állampolgárról van szó, akkor a személyi azonosítóról kiadott hatósági igazolvány megléte illetve arra való jogosultság a feltétele a devizabelföldi státusznak.

A menekült státuszban lévő külföldi állampolgárságú természetes személy a vonatkozó kormányrendelet értelmében akkor minősül devizabelföldinek, ha rendelkezik magyarországi hatóság által kiállított személyazonosító igazolvánnyal.

Hiteligénylés esetén fontos, hogy kölcsönt csak olyan devizabelföldi személy igényelhet, aki cselekvőképes és betöltötte 18. életévét.
Utolsó módosítás: 2013. június 24. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A babaváró hitel igénylésünket elutasították, mert a párom külföldi állampolgár, nem “deviza belföldi”. Mo-n dolgozik, itt adózik, tb-t fizet, házasok vagyunk, én magyar állampolgár vagyok és a közös gyerekünk is magyar állampolgár. Mo-on szerzett jogosítványa is van.
Ebben kérném a segítségét, ez hogy lehet? Eddig csak azzal találkoztunk, hogy Mo lakcímkártyával kell rendelkezni, az is van. Köszönöm a segítségét!

Kedves Erika!
Információink szerint szükséges, hogy férje rendelkezzen magyarországi személyi igazolvánnyal.

Üdvözlöm.
Magyarországon dolgozom. 1 éve van állandó magyarországi lakcímkártyám, adó- és mindenféle kártyám, csak személyi igazolványom nincs.
Van-e lehetőség hitelre valamelyik banknál?
Előre is köszönöm.

Kedves Ervin!
A leírtak alapján működhet a hitelfelvétel. További, személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet,
Személyi kölcsönt szeretnék felvenni Magyarországon, de külföldi állampolgár vagyok. A fentiek alapján csak abban az esetben számítok deviza belföldinek, ha rendelkezek magyar személyi igazolvánnyal vagy személyazonosító igazolvánnyal.
A kérdésem az lenne, hogy a Magyarországon kiállított jogosítvány (Vezetői engedély) is megfelel-e?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Olivér

Kedves Olivér!
Az új kártyaformátumú vezetői engedély is elfogadható. Emellett szükséges, hogy rendelkezzen magyarországi állandó bejelentett lakcímmel is. Amennyiben ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető személyi hitelkonstrukciókat!


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x