fbpx

Hitelszakértő kereső

Hitelközvetítéssel vagy Ingatlanközvetítéssel foglalkozol?
Kattints ide és tekintsd meg egyedi ajánlatunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

46 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Falusi csokot szeretnék felvenni bővítéssel. A kiszemelt ház folytatásában melléképület van építve. Vagy rá szeretnénk építeni. Vagy esetleg bontani és úgy bővíteni. Bontásnál elegendő a hitelhez az engedély? Vagy vásárlás előtt el kell bontani, hogy csokra megfeleljen?

T. Hitelnet!
Az OTP Faktoring végrehajtóhoz küldte az ügyemet, melyet 2021.11.26-án rendeztem is, így az ügyem az OTP-nél is lezárásra került. Előtte a Faktoring felé részletekben fizettem. Kérdésem az lenne, hogy így a KHR-ben ez meddig jelenik meg passzív státuszúként? Jelenleg a hiteljelentésben ez megszűnt mulasztásként szerepel. Valóban igaz, hogy a fentebb említett módon történő rendezéssel 5 évig jelenik meg ez passzív státuszként? Másik ügyem pedig magren megjegyzéssel veszteség nélkül megszűnt mulasztásként. (Ezt egy összegben rendeztem közvetlenül a faktoring felé.)

Tisztelt Szakértők!
A párommal tanya vásárlásban gondolkozunk. Arról szeretnék érdeklődni, hogy ha az ingatlan az ingatlan-nyilvántartásban lakóházként szerepel, rendelkezik 12 négyzetmétert meghaladó szobával, az épületben van fürdőhelyiség, WC, konyha, közműves villamosenergia-szolgáltatás, viszont a fúrt kút esetén a víz minősége nem ivóvíz minőségű, akkor igényelhető-e a CSOK, illetve a kedvezményes 3%-os CSOK hitel és korszerűsítésként van-e 3 évünk, hogy megfelelő ivóvíz minőségű vizet biztosítsunk a telken?
Válaszukat előre is köszönöm!

Szép jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnám-e az ápolásira igényelni a Falusi Csokot. Kislányomat súlyos fogyatékosnak vették és érdeklődnénk, hogy igénybe tudnám-e venni egyedülállóként? 2 gyermekem van és nagyon szeretnénk lakást vásárolni.

Kedves Hölgyem / Uram!
3 gyermek után igényelnénk a CSOK-ot használt lakás vásárlásához. Két kérdésem van:
1. Az ingatlan 100 m2-es, azonban az egyik 20 m2-es szoba ablaka egy beépített közlekedőre nyílik, az udvarra nincs saját nyitható ablaka. Ilyen esetben ez a terület nem számítható be a hasznos alapterületbe vagy esetleg az egész CSOK-ot elbukjuk miatta?
2. Illetve a két fürdőszoba közül az egyikben nincs fűtés, így ez a terület sem számítható be a hasznos alapterületbe? Mivel a másik fürdőben van felszerelt fűtés, így a CSOK felvételt ez nem akadályozza, jól gondolom?
Köszönöm a válaszokat!

Kedves Szakértő!
Magyar állampolgár vagyok, de az USA-ban élek és dolgozom. Rendelkezem magyarországi állandó lakcímmel. Van esély rá, hogy fel tudok venni hitelt lakásvásárlás céljából? Bármilyen opció érdekel.
Előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Csokkal épített ingatlanra úgy olvastam, hogy felvehető a falusi csok felújításra.
Kérdésem az lenne, hogy a csokos támogatásokat le kell-e vonni a falusi csok összegéből?
Köszönettel: Péter

Tiszteletem!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy van egy befejezetlen építkezés (főfalak födém kész). Ezt a „félkész” házat milyen hitellel lehetne megvenni és befejezni?
Köszönöm a választ.

Üdvözlöm!
Előszerződéssel igényelhető CSOK hitel? Az ingatlan tervezett átadása 2024.04.30, így csak előszerződést kötne a beruházó ezt megelőzően, de a CSOK igényt 2023. november végén szükséges beadni, mert megszűnik.
Köszönettel,
Zsolt

Üdvözlöm!
Egyedülálló, özvegy, 65 éves nyugdíjas milyen támogatást vagy hitelt kaphat tetőfelújításra?

Üdvözlöm!
Lakásunk eszközkezelőnél van, rendesen fizetünk mindent. Egy gyermekünk van, aki 21 éves.
Kérdésem az lenne, hogy csokkal (600.000 Ft), visszavásárolhatjuk-e a házat úgy, hogy a többit készpénzzel fizetnénk egy összegben?
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Cím !
Szeretnék 1,5 millió Ft szabad felhasználású hitelt felvenni. Adósságom nincs, tulajdonomban 2 ingatlan van, összértékük 300 millió. Nincs bejelentett munkahelyem, ingatlan bérbeadásból van jövedelmem, mint egyéni bérbeadónak, havi 103 ezer Ft. Mivel nincs munkajövedelmem, sehol nem adnak hitelt.
Kérdésem: tudnak-e olyan bankot, amely adna?
Tisztelettel: József

Helló,
milyen házat vehetek a falusi csokból és mennyi lehet a vételár, ha nem akarok hitelt mellé és milyen papírok kellenek?

Érdeklődni szeretnék, hogy tudok-e hitelt igénybe venni? Mert ha 1 év után automatikusan törölnek, miért kell megőriznem 5 évig? Ugyanis én idén szeretnék hitelt.

20230515_185314~2.jpg

Van egy házam, amin végül is édesapámnak van a haszonélvezete.
Ilyenkor tudok hitelt felvenni? Aktív báros vagyok.

Érdeklődni szeretnék, hogy külföldi állampolgár melyik banknál tud jelzáloghitelt felvenni. Magyarországi ingatlannal rendelkezik.

Tisztelt Cím!
Van egy OTP hitelem, 90.000 Ft a havi törlesztő és egy Provident hitel, melynek 20.000 Ft. 230.000 Ft a jövedelmem. Az OTP-nél még 1.500.000 Ft fennmaradóm van, a Providentnél pedig 500.000 Ft.
Szeretném kiváltani OTP-n belül úgy, hogy az összeg 6.000.000 Ft legyen, mivel lakást szeretnék korszerűsíteni.
Van-e erre mód?

Tisztelt Szakértők!
Lakáshitel végtörlesztéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Jelenleg szeretnénk eladni a lakásunkat, közben viszont kinéztük már az újat. Ha az új megvásárlásáig nem tudnánk eladni a jelenlegit és ezért vennénk fel hitelt 15-20 év futamidőre, akkor ha 2 hónapon belül sikerülne eladni a lakásunkat, van lehetőségünk azonnali végtörlesztésre? Milyen díjakat számolhat fel a bank? Mennyi kamatot kell ebben az esetben fizetni a hitelösszegen felül?
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértők!
Használt panellakás vásárláshoz szeretnénk CSOK hitelt felvenni. Már ki is néztük a lakást, de két szobában hiányzik az aljzat burkolat. Az eladók az ingatlan értékesítése előtt tisztasági festést végeztek, felszedték a szőnyegpadlót, de helyette nem raktak le már semmit, így hirdették meg az ingatlant. Az ingatlan amúgy jó állapotú. Lehet-e ez a CSOK hitel felvételénél kizáró ok.
Köszönöm válaszukat: Katalin

Tisztelt szakértők!
A mai napi KHR jelentésemben egy Erste Bankos hitelkártya tartozás a megszűnt szerződéseknél található azzal, hogy az ügyfél rendezte, azonban semmilyen információt nem találok a jelentésben, hogy ez egyezséggel szűnt meg. (A tartozás felét egyösszegben rendeztem, így a bank a másik részétől eltekintett.)
Így mennyi ideig maradok fent a passzív listán? 1 év, vagy 5? Ha a tárolhatósági nyilatkozatomat nem-re módosítom, az segítség-e egy jövőbeni hitelfelvételnél, vagy ugyanúgy látja a bank ezt a negatív adatot?
Válaszukat köszönöm, Lina

Tisztelt Szakértők!
Pest megyei, konkrétan Dunakeszin található kb. 35.000.000 HUF-os értékű panellakásra, amelyen az egyik hazai banknak van lakáshitel miatt jelzálogjoga bejegyezve, felvehető osztrák hitel, nagyjából az osztrák minimum, tehát 20.000 EURO-értékben? Kb. 5.000.000 HUF-ra lenne szükségünk.
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Szakértő!
A CSOK-kal kapcsolatban lenne kérdésem. Özvegy vagyok 3 gyerekkel, van egy élettársam is. Házat szeretnénk építeni közösen, amihez fel szeretnénk venni a CSOK-ot. Fel tudjuk-e venni közösen az élettársammal úgy, hogy az ő telkére építkezünk? Valamint a gyerekeimnek tanulói jogviszonyban kell lenniük hozzá? Elegendő, ha csak az élettársamnak van meg a több mint 2 éves TB igazolása?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Izabella