Nem tudom fizetni a hitelem

Utolsó módosítás: 2013. június 24. hétfő

Jó napot!Az lenne a kérdésem hogy 2008-ban felvett jelzálogomat nem tudom fizetni,nem vagyok elmaradva a fizetségemmel de már nem bírom fizetni a rezsimet nem tudom már fizetni 3-rom gyermekem van és kezdődik az iskoláztatás.Férjem munka nélkül van.Szeretném ha megmondanák hogy hova tudok fordulni az eszközkezelőséghez ami egy jó ajánlat lenne számomra.Megértésüket előre is köszönöm!!Oláhné
Kérdést feltette: Oláh Pálné

Kedves Asszonyom!

Először a hitelfolyósító bankhoz kellene fordulnia és a fizetéskönnyítési lehetőségek után érdeklődni. A pénzintézet ismertetni fogja Önnel a lehetőségeket, például: futamidő hosszabbítás, a részletfizetés szüneteltetése, stb.

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Norbert szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Sajnos eljutottam arra a szintre, hogy nem tudtom fizetni személyi kölcsönöm és hitelkártyám részleteit. Ingatlanom és komolyabb vagyontárgyam nincs. Munkahelyem van, ahol kb. 130 ezer az átlagkeresetem. Mit tudok tenni, hogy a lehető legjobban jöjjek ki ebből a helyzetből?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Norbert!
   Hátralékos hitel esetén adósságrendező kölcsön felvételére már sajnos nincs lehetőség. Fizetéskönnyítési lehetőséget is általában problémamentesen törlesztett kölcsönök esetében szoktak adni a pénzintézetek. Amit tehet, hogy első körben a fizetéskönnyítéssel kapcsolatban megkeresi a hitelnyújtó bankot.

 • Mária szerint:

  1 havi törlesztő részletem maradt el az Erste Bank felé, ami 32.000.-Ft volt. 2013 májusában kaptam egy levelet március 16.-i dátummal, amiben tájékoztattak, hogy amennyiben nem fizetem meg a fennálló 516.000 Ft-os tartozásomat, úgy a hitelemet felmondják. Ugyanezen a napon kaptam meg a hitel felmondást, és hogy átadják egy behajtó cégnek. Azóta minden hónapban megkeresnek, és már annyit fizettem, volt olyan hónap, hogy 140.000.-Ft-ot. És közölték, hogy KHR listára kerültem ezzel. Hogyan lépjek tovább?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   32.000 Ft-os tartozás miatt még nem mondják fel a pénzintézetek a hitelszerződést. Ha az adós elmarad a törlesztő részlettel, akkor először levélben szólítják fel a tartozás rendezésére. Amennyiben többszöri felszólítás ellenére sem történik meg a hátralék rendezése, akkor kerül sor a hitelszerződés felmondására.
   KHR listára a mindenkori minimálbér összegét elérő tartozás esetén kerül az ügyfél akkor, ha ez a tartozás 90 napon túl, folyamatosan fennáll.
   Ha már behajtó céghez került a hitel, akkor a továbbiakat illetően a behajtóval tud egyeztetni.
   Hitelkiváltó kölcsön felvételére felmondott hitel és negatív tartalmú KHR esetén már sajnos nincs lehetőség.
   Amennyiben valóban csak 1 havi törlesztő részlet elmaradása van, akkor az ügy tisztázásához jogi szakértői segítségét kérheti.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket