Milyen feltételek esetén megoldható a hitelátvállalás?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 05. csütörtök

Ha nincs megelégedve jelenlegi hiteltörlesztésével, akkor a Hitelnet segítségével keressen kedvezőbb megoldást! Online adósságrendező Hitelkalkulátorunkkal utánanézhet a bankpiac legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneinek! A Hitelszámoló segítségével megismerheti az adósságrendező hitelek aktuális törlesztő részletét, e hitelkonstrukciók teljes hiteldíj mutatójának (THM) mértékét, továbbá devizanemek szerint is tájékozódhat!
A jelenleg érvényes szabályozás szerint hitelkiváltásra az alábbi devizanemekben van lehetőség:

Ha megtalálta a megfelelő hitelkiváltó konstrukciót, akkor ismerje meg a hitelátvállalás feltételeit is. Elvileg minden bank kínál lehetőséget hitelkiváltásra szabad felhasználású jelzáloghitel vagy adósságrendező kölcsön keretében. A hitelt azonban csak akkor vállalják át, ha az adós megfelel az adósságrendezés feltételeinek.

Kedvező személyi kölcsönt keres?

Válogasson az ajánlatok közül és igényeljen online egyszerűen kezes és fedezet nélkül!

Megnézem

Elsődleges szempont, hogy a lecserélni kívánt hitel egyenlege ne mutasson hátralékot! Ha ugyanis az ügyfél elmaradással rendelkezik, akkor banki szempontból nem minősül „jó adósnak”, így a pénzintézetek szempontjából nem preferált ügyfél. Ennek ellenőrzésére adatait lekérdezik a Központi Hitelinformációs Rendszerben:

A hitelátvállalás további követelményei az ügyfél jövedelmével és az fedezetet jelentő ingatlannal kapcsolatosak. Az adósságrendező ügylet igénylőjének legalább 3 hónapja kell dolgoznia jelenlegi munkahelyén, nem lehet sem próbaidő, sem felmondási idő alatt. A jövedelem összegét illetően alapelvárás a mindenkori minimálbér összege.

Az ingatlanfedezettel kapcsolatban annak minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét, és típusát írják elő a bankok. Pénzügyi partnereink között van olyan hitelnyújtó, amelynél már 3 millió forint értékű ingatlan is hitelezhető! Az ingatlantípust illetően minden bank elfogadja a lakóházat, hétvégi házat, nyaralót, de emellett pénzintézettől függően egyéb típusú ingatlan is lehet az adósságrendező ügylet fedezete.

A hitelkérelem alapdokumentációját képezi a kiváltandó kölcsönökről benyújtandó szerződés, az elmúlt hónapok hiteltörlesztését tartalmazó bankszámla kivonat és a korábbi folyósító által kiadott hivatalos igazolás, mely a fennálló tartozás összegét tartalmazza.

Ha a hitelátváltással nemcsak havi terheit szeretné csökkenteni, hanem kedvező feltételekkel szeretne hozzájutni a kölcsönhöz, akkor nézzen utána a bankpartnereink által díjelengedési akciós keretében kínált hiteleinknek is! Ezekről honlapunkon naprakész információt talál!

A hitelátvállaló konstrukciókról online ajánlat formájában is kérhet tájékoztatást. Ha kitölti ajánlatkérő űrlapunkat, akkor Hiteltanácsadóink az igényeinek és lehetőségeinek megfelelően keresik meg Önnek a bankpiac legkedvezőbb adósságrendező konstrukcióját!

A hitelátvállalással kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőnknek is felteheti!

Share on Facebook0Share on Google+0


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Tamás szerint:

  A kérdésem az lenne, hogy van egy szabad felhasználású jelzáloghitelem. Az adóstárs a volt feleségem és az anyám, aki egyben haszonélvező is. Az anyám szeretné átvállalni a hitelt, mi a menete?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   A hitelátvállalás lehetőségéről, feltételeiről és módjáról az adott hitelügylet részleteinek ismeretében a hitelnyújtó bank tud konkrét tájékoztatást adni. Ahhoz, hogy édesanyja át tudja vállalni a hitelt, megfelelő jövedelemmel kell rendelkeznie és életkora alapján is meg kell felelnie az adott bank előírásainak.

 • Anikó szerint:

  Üdvözlöm Önöket!
  A kérdésem összetett, de megpróbálom érthetően megfogalmazni. Van egy házunk Erdőkertesen, amire 7.440.000 Ft hitelt vettünk fel 2007-ben, svájci frank alapon. A mai napon jelenleg 10.660.000 Ft van még rajta. Anyukám öcsém nevére íratta az ingatlant, de Anyu maradt a haszonélvező. A hitel java részét 7 éve az öcsém fizeti. Szeretnénk levenni a válláról a terhet, ezért szívesen átíratnánk a tulajdonjogot vagy az én vagy vissza Anyu nevére. Hogyan tudom ebben az esetben az Öcsémet pénzhez juttatni, hogy el tudjon onnan költözni? A ház jelenleg messze nem ér annyit, mint amikor felvettük a hitelt. Akkor 15 millió volt az értéke, ez mára azt hiszem még a hitelünket sem fedezné.
  Ha tudnak segíteni, szívesen fogadom.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anikó!
   Mivel a szóban forgó ingatlanra a leírtak alapján több hitel nem vehető fel, ezért a hitel átvállalásával és a tulajdonjog átíratásával Öccsét nem tudják plusz készpénzhez juttatni.

 • Mária szerint:

  Rokkant nyugdíjas vállalhat át hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Ahhoz, hogy rokkant nyugdíjas személy megfeleljen a feltételeknek, a rokkantságnak véglegesnek kell lenni, ezenfelül elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. A hitelátvállalás konkrét feltételeiről a hitelnyújtó bank tud pontos felvilágosítást adni. Javasoljuk az érintett pénzintézet felkeresését.

 • Emilia szerint:

  A munkáltató a bérezésen felül fizetheti a lakás törlesztő részletet? És ha igen, milyen feltételek mellett?

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket