Milyen feltételek esetén megoldható a hitelátvállalás? - Hitelnet.hu

Milyen feltételek esetén megoldható a hitelátvállalás?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 05. csütörtök

Ha nincs megelégedve jelenlegi hiteltörlesztésével, akkor a Hitelnet segítségével keressen kedvezőbb megoldást! Online adósságrendező Hitelkalkulátorunkkal utánanézhet a bankpiac legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneinek! A Hitelszámoló segítségével megismerheti az adósságrendező hitelek aktuális törlesztő részletét, e hitelkonstrukciók teljes hiteldíj mutatójának (THM) mértékét, továbbá devizanemek szerint is tájékozódhat!
A jelenleg érvényes szabályozás szerint hitelkiváltásra az alábbi devizanemekben van lehetőség:

Ha megtalálta a megfelelő hitelkiváltó konstrukciót, akkor ismerje meg a hitelátvállalás feltételeit is. Elvileg minden bank kínál lehetőséget hitelkiváltásra szabad felhasználású jelzáloghitel vagy adósságrendező kölcsön keretében. A hitelt azonban csak akkor vállalják át, ha az adós megfelel az adósságrendezés feltételeinek.

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Elsődleges szempont, hogy a lecserélni kívánt hitel egyenlege ne mutasson hátralékot! Ha ugyanis az ügyfél elmaradással rendelkezik, akkor banki szempontból nem minősül „jó adósnak”, így a pénzintézetek szempontjából nem preferált ügyfél. Ennek ellenőrzésére adatait lekérdezik a Központi Hitelinformációs Rendszerben:

A hitelátvállalás további követelményei az ügyfél jövedelmével és az fedezetet jelentő ingatlannal kapcsolatosak. Az adósságrendező ügylet igénylőjének legalább 3 hónapja kell dolgoznia jelenlegi munkahelyén, nem lehet sem próbaidő, sem felmondási idő alatt. A jövedelem összegét illetően alapelvárás a mindenkori minimálbér összege.

Az ingatlanfedezettel kapcsolatban annak minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét, és típusát írják elő a bankok. Pénzügyi partnereink között van olyan hitelnyújtó, amelynél már 3 millió forint értékű ingatlan is hitelezhető! Az ingatlantípust illetően minden bank elfogadja a lakóházat, hétvégi házat, nyaralót, de emellett pénzintézettől függően egyéb típusú ingatlan is lehet az adósságrendező ügylet fedezete.

A hitelkérelem alapdokumentációját képezi a kiváltandó kölcsönökről benyújtandó szerződés, az elmúlt hónapok hiteltörlesztését tartalmazó bankszámla kivonat és a korábbi folyósító által kiadott hivatalos igazolás, mely a fennálló tartozás összegét tartalmazza.

Ha a hitelátváltással nemcsak havi terheit szeretné csökkenteni, hanem kedvező feltételekkel szeretne hozzájutni a kölcsönhöz, akkor nézzen utána a bankpartnereink által díjelengedési akciós keretében kínált hiteleinknek is! Ezekről honlapunkon naprakész információt talál!

A hitelátvállaló konstrukciókról online ajánlat formájában is kérhet tájékoztatást. Ha kitölti ajánlatkérő űrlapunkat, akkor Hiteltanácsadóink az igényeinek és lehetőségeinek megfelelően keresik meg Önnek a bankpiac legkedvezőbb adósságrendező konstrukcióját!

A hitelátvállalással kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőnknek is felteheti!Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Alexandra szerint:

  Hitelátvállaláshoz szükséges -e önerő?
  Milyen feltételek kellenek hitelátvállaláshoz? (Például 10 millió forinthoz milyen bruttó fizetés szükséges?) Ha van már meglévő két szabad felhasználású hitelem, azmellett lehetséges a hitelátvállalás?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Alexandra!
   Hitelátvállaláshoz megfelelő jövedelemfedezettség szükséges, ami azt jelenti, hogy a hitelt átvállaló adós igazolható nettó jövedelmének 50%-ába bele kell férnie az átvállalni kívánt kölcsön és a meglévő hitelei havi törlesztő részletének. Ha az adós nettó jövedelme eléri vagy meghaladja a 400.000 Ft, akkor fizetésének 60%-ába kell beleférni az összes hiteltörlesztésnek. Adott hitel átvállalásának pontos feltételeiről az érintett hitelintézet tud Önnek felvilágosítást adni.

 • Tamás szerint:

  A kérdésem az lenne, hogy van egy szabad felhasználású jelzáloghitelem. Az adóstárs a volt feleségem és az anyám, aki egyben haszonélvező is. Az anyám szeretné átvállalni a hitelt, mi a menete?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   A hitelátvállalás lehetőségéről, feltételeiről és módjáról az adott hitelügylet részleteinek ismeretében a hitelnyújtó bank tud konkrét tájékoztatást adni. Ahhoz, hogy édesanyja át tudja vállalni a hitelt, megfelelő jövedelemmel kell rendelkeznie és életkora alapján is meg kell felelnie az adott bank előírásainak.

 • Anikó szerint:

  Üdvözlöm Önöket!
  A kérdésem összetett, de megpróbálom érthetően megfogalmazni. Van egy házunk Erdőkertesen, amire 7.440.000 Ft hitelt vettünk fel 2007-ben, svájci frank alapon. A mai napon jelenleg 10.660.000 Ft van még rajta. Anyukám öcsém nevére íratta az ingatlant, de Anyu maradt a haszonélvező. A hitel java részét 7 éve az öcsém fizeti. Szeretnénk levenni a válláról a terhet, ezért szívesen átíratnánk a tulajdonjogot vagy az én vagy vissza Anyu nevére. Hogyan tudom ebben az esetben az Öcsémet pénzhez juttatni, hogy el tudjon onnan költözni? A ház jelenleg messze nem ér annyit, mint amikor felvettük a hitelt. Akkor 15 millió volt az értéke, ez mára azt hiszem még a hitelünket sem fedezné.
  Ha tudnak segíteni, szívesen fogadom.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anikó!
   Mivel a szóban forgó ingatlanra a leírtak alapján több hitel nem vehető fel, ezért a hitel átvállalásával és a tulajdonjog átíratásával Öccsét nem tudják plusz készpénzhez juttatni.

 • Mária szerint:

  Rokkant nyugdíjas vállalhat át hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Ahhoz, hogy rokkant nyugdíjas személy megfeleljen a feltételeknek, a rokkantságnak véglegesnek kell lenni, ezenfelül elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. A hitelátvállalás konkrét feltételeiről a hitelnyújtó bank tud pontos felvilágosítást adni. Javasoljuk az érintett pénzintézet felkeresését.

 • Emilia szerint:

  A munkáltató a bérezésen felül fizetheti a lakás törlesztő részletet? És ha igen, milyen feltételek mellett?

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket