Miért nem szüntetik meg KHR listát? Nem a mi hibánkból kerültünk ide! - Hitelnet.hu

Miért nem szüntetik meg KHR listát? Nem a mi hibánkból kerültünk ide!

Tisztelt Hitelnet!

Ez akkora szemétség! A válságban nagyon sok család bajba jutott, elvesztették a munkahelyüket, stb. Bevezették ezt a hülye – BAR listát, és nem elég, hogy a válsággal bajba jutottak emberek, most mikor már kezdenének rendbe jönni, megölik őket a letiltásokkal, amit már nem lehet követni!!! A behajtó irodák átverik a szerencsétlen ügyfeleket, mert adják veszik egymás között a tartozásokat, így előfordult, hogy ugyanaz a tartozás többször is letiltásra kerül, és az ember tehetetlen.

Ha nem lenne a , akkor nagyon sok ember levegőhöz tudna jutni, mert pl. én is ha a végrehajtásaimat ki tudnám váltani egy hitellel akkor több mint 100.000 Ft maradna a családi kasszában. De így most tiltják mind a kettőnk fizetését 50%-ban. Elszámolást nem küldenek, hogy mivel hol tartunk, és ha küld is papírt, akkor az ember csak azt látja, hogy a letiltás ellenére nem, hogy csökkenne, nő az ember tartozása.

Miért nem szüntetik már meg a BAR-KHR listát? Így lehetetlenítik el az embereket teljesen, hiszen nagyon sokan nem saját hibánkból kerültünk ebbe a helyzetbe.

Köszönettel.
Mónika

Kedves Mónika!

A korábban BAR lista (Bankközi Adós- és hitelinformációs Rendszer) elnevezésű rendszer a hitelezéssel kapcsolatos negatív információkat tartalmazta. A jelenleg működő KHR rendszer (Központi Hitelinformációs Rendszer) már nemcsak negatív, hanem pozitív hiteladatokat is tartalmaz.

A rendszer fő célja, hogy elősegítse a hazai pénzügyi szektor szereplőinek biztonságosabb működését a hitelezési kockázat csökkentése által. A KHR-ben nyilvántartott adatok alapján a pénzintézetek egy-egy ügyfél hitelképességét, a tényleges eladósodottság mértékét pontosabban tudják megítélni. Ugyanakkor a rendszer megteremti a pozitív hiteltörténet építés lehetőségét is.

A hitelintézetek mindegyike vizsgálja az ügyfelek KHR státuszát során, s a negatív információ valóban kizáró okot jelent egy újabb során. Létezik azonban olyan adósságrendező hitel is, melyet – meghatározott feltételekkel – hátralékos kölcsön kiváltására is fel lehet használni, amennyiben a kiváltandó kölcsönt is ugyanezen pénzintézet nyújtotta. Ezzel kapcsolatban a hitelnyújtó banknál célszerű érdeklődni. Végrehajtó által átvett kölcsön adósságrendező hitellel történő kiváltására azonban sajnos valóban nincs lehetőség.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2018. október 18. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsanett szerint:

2019-01-25 - 13:24

Elnézést az mit jelent, hogy hitelképes lehet? Nem biztos, hogy úgy is kapnék hitelt, ha lekerülök passzívról?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-25 - 13:49

Kedves Zsanett!
Nem ismerjük jövedelmi helyzetét, illetve a hitelcélt, stb. Amennyiben a további hitelfeltételek is teljesülnek, 1 év után igényelhető kölcsön.

Zsanett szerint:

2019-01-25 - 12:52

Jó napot!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy tartozásom, amit most egyben ki szeretnék fizetni. Közben végrehajtáson van az ügy azt mondták, de amint beérkezik a pénz, visszavonják.
Ebben az esetben is egy év a passzív bárlista? Utána kapok hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-25 - 13:12

Kedves Zsanett!
Ha kedvezmény nélkül fizeti meg a fennálló tartozást, akkor 1 év a passzív KHR státusz. Ezt követően – megfelelő jövedelem- (és ingatlan)fedezettség esetén hitelképes lehet.

Ildikó szerint:

2018-11-06 - 18:38

Rendeztem lejárt tartozásom. Azonnal átkerülök passzív státuszba?
Köszönettel: Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-08 - 14:46

Kedves Ildikó!
Az ezzel kapcsolatos adminisztráció információink szerint néhány napon belül megtörténik.

Katalin szerint:

2018-10-25 - 14:03

Elevűlt tartozásom miatt passzív BAR listára kerültem. Szeretném kérdezni, milyen lehetőségem van lekerülni a listáról? Nem tudok hitelhez jutni miatta.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-25 - 15:12

Kedves Katalin!
Az érintett hitelintézet tud Önnek pontos felvilágosítást adni az ügylet részleteinek ismeretében.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések